A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bakancslista készült a kölyökkutyának, akinek már csak hónapjai vannak hátra

2019. január 23., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Súlyos szívbetegséget diagnosztizáltak a 9 hetes németjuhász kölyöknél, pár hónapnál többet nem jósoltak neki. Gondozója egy menhellyel összefogva bakancslistát készített neki, hogy e rövid idő alatt megtapasztalhassa azokat az élményeket, amit más kutyusok egy élet alatt gyűjtenek össze.



Karácsony előtti napokban került a Rescued Hearts Northwest állatvédő szervezethez egy apró németjuhász kölyök. Sajnos az állatorvosi vizsgálatok komoly problémákat fedtek fel az apró kutyusnál: beteg szíve miatt nem jósoltak neki többet az orvosok pár hónapnál. Ha lenne bármilyen gyógymód a betegségére, vagy ha műtéttel lehetne segíteni, megtennénk. A pénz nem akadály. De sajnos nincs ilyen lehetőség. El kell fogadnunk a tényt - mondta Lindie Saenz, a kölyök gondozója a Peoplenak.

Gondozóitól a Logan nevet kapta a híres XMen szereplő után - Logan öngyógyító szupererővel bírt, ezért erre a névre esett a választásuk. Bíztak benne, hogy ez is pozitív erővel segíti a kölyök gyógyulását.

 

 

Logan az állatmentőkhöz kerülésekor
Logan az állatmentőkhöz kerülésekor

 

 

Logan ugyanolyan kiskutya, mint kortársai: játékos, kedves, kíváncsi, igazi rosszcsont. Szívbemarkoló a tudat, hogy ez az életvidám kölyök olyan keveset tapasztalhat meg a kutyalét örömeiből - ennek ellensúlyozásaként találta ki Lindie Saenz, hogy készít egy bakancslistát a kutyus számára. Szerette volna, ha az utolsó hónapok élménydúsak lehetnének Logan számára.

 

 

Választhatott magának játékot a boltban a kölyök
Választhatott magának játékot a boltban a kölyök

 

 

A bakancslistára csupa olyan dolog került, ami tele van mókával, élménnyel, játékokkal, kirándulásokkal. Többek közt olyan kipipálandó tételeket írtak össze, mint ellátogatni a tengerhez, közös fagylaltozás a gazdival, választhasson magának egy játékot a boltban, játszhasson buborékokkal, hamburgerezzen - és minimum száz ölelést begyűjtsön a kétlábúaktól.

 

 

Logan a tengert is láthatta, hála a gondozóinak
Logan a tengert is láthatta, hála a gondozóinak

 

 

A projekt jól halad: nagyon sok tételt kihúzhattak már a listáról, de hiányzik még például a hóban való játék. A Rescued Hearts Northwest tartott egy találkozót is, ahova meghívta Logan támogatóit, követőit, barátait - a kutyus láthatóan imádta a felhajtást, hatalmas élmény lehetett számára a középpontban lenni!

 

 

Vizes mókát is kipróbálhatott barátaival
Vizes mókát is kipróbálhatott barátaival

 

 

Lindie szeretné, ha Logan keserédes története a reményről és az élet szeretetéről minél több emberhez eljutna, és sokaknak reményt, vigasztalást adna. Logannel támogatókat is gyűjtenek, a befolyt összegből pedig beteg kutyusok gyógyulását fogják támogatni.

 

 

Fincsi hamburgert is kóstolhatott Logan
Fincsi hamburgert is kóstolhatott Logan

 

 

Más állatokkal is megismerhetett a kalandjai során
Más állatokkal is megismerhetett a kalandjai során 

 

 

Lindie szeretné megmutatni Logan történetén keresztül az egész világnak, hogy minden eges élet számít - minden kutyaélet is. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, hogy fajtatiszta, vagy hogy keverék… mindegyikük megérdemli a szeretetet!

Nem tudni, mennyi idő van megírva Logannak, mennyi ideig élvezheti még a kiskutya lét örömeit. Egy biztos: a lehető legjobb kezekbe került, gondozóinak hála olyan gyönyörű élete lehet ez idő alatt, ami sok más kutyának egész élet alatt sem adatik meg.

 

 

Bármerre járnak a bakancslista során, a kölyök rengeteg ölelést begyűjt új barátaitól
Bármerre járnak a bakancslista során, a kölyök rengeteg ölelést begyűjt új barátaitól

 

 

 

 

Forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Hogyan járul hozzá a szimatolás kutyád egészségéhez? Hogyan járul hozzá a szimatolás kutyád egészségéhez?
Egy kutatás szerint nemcsak szellemileg és érzelmileg fontos a kutya számára, hogy szimatolhasson, de még fizikai egészségét is segít megőrizni. Tudj meg többet!

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él! Hírek - Címlapon
Túlélte az altató injekciót a kölyökkutya - ma már boldog gazdis életet él!
Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája Hírek - Címlapon
Egy berni pásztor kölyök lett a luxushotel kabalája