A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új állatjóléti törvény Luxemburgban: ilyen egy állatbarát ország!

2018. június 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nagy lépést tett előre Luxemburg az állatvédelem terén - az új állatjóléti törvényt egyhangúan szavazták meg a képviselők.Időszerű újítást tett Luxemburg az állatvédelem terén: 1983 óta nem módosítottak az állatjóléti törvényükön, egészen mostanáig. Az új törvényt teljes egyetértésben szavazta meg a Nagyhercegség képviselőtestülete.

 

A legfontosabb újítás talán az, hogy mostantól nem tekinthetők az állatok szimplán “lényeknek”. Az új törvény kimondja, hogy az állatok is érző lények, akik képesek fájdalmat érezni, beleértve a szenvedést és szorongást is. Fernand Etgen, a mezőgazdasági miniszter szerint az új törvény Európa legmodernebb állatjóléti törvénye. Gusty Graas főtanácsnoki tag szerint a törvény megtöri a csendet az állatvédelemben.

 

Szigorították az állatvédelmi törvényt Luxemburgban

 

Az új törvény főbb pontjai a következők:

 • Tilos értelmetlenül megölni egy állatot, ideértve a tollukért, szőrükért, bőrükért történő leölésüket.
 • Az állatok leölése csak kábítás után végezhető el és kerülni kell a felesleges fájdalom, szorongás vagy szenvedés okozását.
 • Minden állampolgárnak kötelessége segítséget nyújtani, vagy segítséget hívni, ha szenvedő, sérült, vagy veszélyeztetett állatot lát.
 • Szigorították az állattartók kötelezettségeit is (táplálék, víz és megfelelő orvosi ellátás biztosítása betegség vagy sérülés esetén)
 • Bizonyos fajok tartásának tilalma (kivétel képeznek például az állatkertek)
 • Betiltásra kerül a vadállatok cirkuszi szerepeltetése
 • Megtiltották az állatok gazdasági célú leölését is (például a tojásiparban a hímnemű csirkék -, vagy a tejiparban a bikaborjúk megölését)
 • Korlátozzák a kutyák és macskák kereskedelmét
 • Tilos az állatok nyereményként való ajándékozása
 • Tilos szabadon engedni olyan állatot, melynek létezése, élete az emberi gondoskodástól függ
 • Tilos az állatok harcoltatása
 • Tilos piacokon, kereskedelmi létesítményekben értékesíteni kutyákat és macskákat
 • Állatokat használni kísérletekre csak akkor szabad, ha az elérni kívánt célt semmilyen más módszerrel nem lehet elérni. Az állatkísérleteket a minimumra kell szűkíteni.

 

A törvényt megsértők akár 200.000 eurós bírságra, vagy 3 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

 

 

 


Indexkép forrás: pinterest.com

Témába vág

Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében
Az állatvédelem minden területéről érkeztek szakértők, önkéntesek, szervezetek a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szombati Örökbefogadó és Családi Napjára a Népligetbe. Az állatvédelem szereplői egyetértenek: összefogás nélkül fejlődni sem lehet.

Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak Törvénybe foglalják az Egyesült Királyságban, hogy a gerinces állatoknak érzelmeik vannak
Az Egyesült Királyság törvénybe foglalja, hogy képesek érzelmekre a gerincesek, "mindazok az állatok, amelyeknek gerincvelőjük van" – közölte George Eustice környezetvédelmi miniszter a Sunday Times című lappal. Az új jogszabályt II. Erzsébet királynő jelenti be kedden hagyományos kormánynyilatkozatában.

Állatbarát hellyé és munkahellyé vált Újpest önkormányzata Állatbarát hellyé és munkahellyé vált Újpest önkormányzata
Bedő Kata, Újpest alpolgármestere jelentette be a közösségi oldalán a fantasztikus hírt: állatbaráttá vált Újpest önkormányzata.

Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják
"Boldog mosollyal és vidám csóválással hálálják meg a törődést." - Inspiráló történet arról, hogy egyetlen önzetlen cselekedet is a világot jelentheti a hontalan kutyák számára.

Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet
Egy hét alatt több mint százezren mondták el véleményüket az állatvédelem kérdéseit illetően az online kérdőíven. Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hisz az állatok védelme – legyen szó akár a házikedvencekről, akár a haszonállatokról – mindannyiunk közös ügye, felelőssége!

Társadalmi párbeszéd indult az állatvédelemről - mondd el Te is véleményed! Társadalmi párbeszéd indult az állatvédelemről - mondd el Te is véleményed!
Egy hónapon át lesz aktív az online kérdőív, ahol a lakosság véleményét kérik az állatvédelem helyzetével, problémáival, lehetséges megoldásaival kapcsolatban.

Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?
Miért szeretik egyesek a házikedvenceket, míg mások nem? Egy tanulmány szerint óriási különbségek vannak a nemzetek között a kutya- és macskatartás tekintetében.

Új rendeletet terveznek Németországban: napi kétszeri sétáltatásra köteleznék a kutyatartókat Új rendeletet terveznek Németországban: napi kétszeri sétáltatásra köteleznék a kutyatartókat
A kutyatartóknak arról is gondoskodniuk kell, hogy az állat ne legyen egész nap egyedül.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Irodakutya.com MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya Hírek - Címlapon
Így dolgozik a 4 és fél millió forintot érő terelőkutya
Fókuszban a kutya-gazdi együttműködés Hírek - Címlapon
Fókuszban a kutya-gazdi együttműködés