A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!

2024. június 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kicsi fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb."



 

Egymaga befoglalja a családi kanapét, ha elnyúlik rajta, és amikor rátör a szeretetroham, győzze az ember megtartani. Ilyenkor ugyanis Kevin kutyus szemtől-szembe néz gazdijával, és ha nem vigyáznak, jönnek a mindent beterítő nyálas puszik. Persze a kutyus szót időzőjelbe is tehetnénk, hiszen méretét tekintve a hároméves német dog inkább egy pónihoz közelít.

 

A Reszkessetek betörők gyerekszereplőjéről elnevezett kutya legalább annyira okos, mint névadója, de azért bőven szorult belé a kényelem iránti vágyból is. Ezt azonban nem is olyan könnyű kiviteleznie..

 

 

Világ Legnagyobb Kutyája - Kevin, a német dog szerint ő inkább egy öleb
Világ Legnagyobb Kutyája - Kevin, a német dog szerint ő inkább egy öleb.jpg
Fotó: guinnessworldrecords.com

 

 

Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kisebb fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb” - mesélte nevetve gazdája, Tracy Wolfe.

 

Amikor családja előző kutyája, a szintén német dog Cora átsétált a Szivárványhídon, mindnyájan érezték, mennyire üres az otthonuk egy kutya nélkül. Hogy a következő négylábú is német dog lesz, nem volt kérdés. Eleinte szerettek volna várni vele, ám ekkor megtudták, hogy barátaiknál született egy alom, és egy kölyök még gazdira vár. Első látásra beleszerettek, és hamar kiderült, jól döntöttek: Kevin, a kis nyakigláb remekül beilleszkedett a családba, és a két kisgyermek első számú barátjává lépett elő.

 

Három év telt el azóta, és bár Kevin jócskán megnőtt, lélekben egy aprócska kutyus maradt. A gyengéd óriás megtestesítője. Termete ellenére sokmindentől tart, egyik ősellensége a porszívó, ami „ha két méternél közelebb kerül a német doghoz, felpattan és már pucol is elfele”.

 

 

 

 

Szerencsére a többi kutyával jól kijön, bár a legtöbbjüknek időbe telik, mire hozzászoknak a melák jelenlétéhez. Gyakran azonban pont a gazdik azok, akik ledöbbennek, amikor először meglátják Kevint. Nem csoda, hiszen normális körülmények között, vagyis amikor mind a négy tappancsa a földet érinti, is feltűnést kelt, amerre csak megfordul.

 

Még növésben volt, mikor már elhagyta fajtájának átlagos méretét, idén márciusban pedig a hivatalos méricskélés is megtörtént. 96.52 cm-es marmagasságával Kevin Rekorder lett, ami több mint tízszerese a Guinness Rekordok szerinti valaha volt legkisebb kutyáénak. Pearl 9.14 cm magas volt, ami hihetetlenül pici! Az eddigi legnagyobb kutya pedig a Zeus nevű német dog volt, aki 2014-ben költözött el az örök vadászmezőkre. Marmagassága elérte a döbbenetes 111.76 centimétert!

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: YouTube/Guinness World Records

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni Ilyen boldog ma a kölyökgyárból mentett kutya, aki eleinte csak állva mert elaludni
Daisy, a goldendoodle élete első éveiben nem sejtette, hogy a ketrecen túl is van élet... Új gazdijának hála azonban már tudja, hogy mi az a szeretet - és örömmel viszonozza minden áldott nap. Megható videók!

Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull Szerelem első látásra? A dugóban pillantotta meg egymást a két pitbull
Kedves videó egy váratlan találkozásról.

Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava Ritka barátság: Minden nap kitörő lelkesedéssel várja a postást a tündéri csivava
Barátságuk már több, mint három éve töretlen. Szívmelengető videók!

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Imádott kutyája emlékének ajánlotta fel aranyérmét az olimpiai úszó Imádott kutyája emlékének ajánlotta fel aranyérmét az olimpiai úszó
"Minden, amit tettem, kettőnkért volt."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Hírek - Címlapon
Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Hírek - Címlapon
Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét