A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új törvény Ohioban: börtönbüntetésre is ítélhetik az állatkínzókat

2016. szeptember 16., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Új törvény lépett életbe az államban, mely az eddigieknél szigorúbban lép fel az állatkínzókkal szemben. Akár börtönt is kaphatnak!



A “súlyos testi sértés” vétségét követi el az, aki állatot bántalmaz - ennek megfelelően lesz is büntetve az illető az új törvény értelmében. A törvény az összes kedvtelésből, lakásban tartott állatra vonatkozik, illetve miden kutyára és macskára, függetlenül attól, hol tartják azokat, akár lakásban, akár nem. A vétség elkövetésébe tartozik, ha a gazda megfosztja állatát a víztől és élelemtől, a menedéktől, vagy tartós, hosszú távú fájdalmat okoz neki.

 

Az állatkínzók Ohioban már börtönre számíthatnak
Az állatkínzók Ohioban már börtönre számíthatnak 
Fotó: topdogtips.com

 

Az a személy, akit bűnösnek találnak, a komoly bírság mellett hat hónaptól akár egy évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. Emellett azon személyek, akik rendőrségi kutyát vagy lovat támadnak meg és ennek következtében az állat elpusztul, kötelező letöltendő börtönbüntetést kapnak. A törvényt májusban fogadták el, és szeptember 13-án lépett életbe.

 

Forrás: nbc4i.com
Indexkép forrás: topdogtips.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit
Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bálamadzaggal felakasztott egy kutyát 2020 januárjában - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.

Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie a 65 éves férfinak - az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott
A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Legyél fiatalabb a korodnál - kutyával! Hírek - Címlapon
Legyél fiatalabb a korodnál - kutyával!
Óriási nemzetközi mezőny verseng a 21. Szánhúzókutyás Hétvégén Hírek - Címlapon
Óriási nemzetközi mezőny verseng a 21. Szánhúzókutyás Hétvégén