A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriási nemzetközi mezőny verseng a 21. Szánhúzókutyás Hétvégén

2016. szeptember 16., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nagyon izgalmas hétvégére számíthat az, aki ellátogat a 21. Nemzetközi szánhúzókutyás hétvégére, ugyanis idén rekord számú nevezés érkezett a versenyekre: nemzetközi mezőn verseng az első helyekért. A kutyával érkező érdeklődők sem fognak unatkozni: sokszínű kutyás programokra számíthatnak!



A 21. Nemzetközi szánhúzókutyás hétvége részleteiről, Dér Andreával és Ponyokai Judittal beszélgettünk:

 

Hogy indultak az első szánhúzó hétvégék? Ez már a 21. lesz, biztosan nagyon sok élmény és tapasztalat gyűlt össze. Hogyan fejlődtetek?

Egy huskys baráti társaság járt a találkozó helyszínére kutyát sétáltatni, kutyát úsztatni 22-23 évvel ezelőtt, amikor is kitalálták, hogy milyen jó lenne itt egy nagy husky találkozót tartani. Majd pár év alatt kinőtte magát a rendezvény nemzetközi szánhúzókutyás találkozóvá. Az idei év az, amikor a legtöbben és a legtöbb országból neveztek a kutyafogathajtó versenyre.

 

Különböző versenyszámokban indulhatnak a sportolók
Különböző versenyszámokban indulhatnak a sportolók
Fotó: dunaharaszti.sleddogsportclub.hu

 

Idén milyen versenyeken indulhatnak a sportolók?

A rendezvényt szervező Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja nagyon változatos programokkal és versenyekkel várja a résztvevőket: lesz nemzetközi kutyafogathajtó kupa, ahol kutyafogatok indulnak, illetve canicross (kutyás futás) és bikejöring (kutyás terepkerékpározás) valamint dog scooteres verseny kategória is lesz majd. A nagyfogatok szombaton és vasárnap 9 órakor rajtolnak, így ha a nézők szeretnének igazi különlegességet látni, akkor megéri már korán kijönni a versenyre. Emellett lesznek kutyás ügyességi vetélkedők, virslievő verseny kutyáknak és a hétvége egyik legkeményebb versenye lesz a kutyás triatlon, ahol a versenyzőknek úszniuk, futniuk és bringázniuk kell majd kutyáikkal.

 

Lehet már tudni, mennyi induló lesz?

Rekord nevezési szám született idén, csak a kutyafogathajtó kupára több mint 240 nevezés érkezett, soha nem volt még ekkora érdeklődés a rendezvény iránt!

 

Szánhúzó kutyák és gazdáik versengenek majd
Szánhúzó kutyák és gazdáik versengenek majd
Fotó: dunaharaszti.sleddogsportclub.hu

 

De nem csak a sportolókat várjátok, igaz? Milyen programokra számíthatnak az érdeklődők az izgalmas versenyek mellett?

Nem csak sportolókat és nem csak szánhúzókutyásokat várunk, minden kedves látogatót, érdeklődőt szeretettel látunk. A versenyek és a programok bármilyen egészséges, jól szocializált, és kicsit sem agresszív kutyával bátran látogathatók. A nézők figyelmét egyetlen dologra szeretnénk felhívni, méghozzá, hogy saját kutyáikkal a versenypályától legalább 10 méterre álljanak, hogy ne zavarják a versenyző kutyákat.

 

A szánhúzó kutyák versenye igazán látványos
A szánhúzó kutyák versenye igazán látványos
Fotó: dunaharaszti.sleddogsportclub.hu

 

A kutyafogathajtó kupa mellett rendkívül sokszínű a találkozó programja: pénteki napon kutyakiállítás és szakmai előadások is lesznek, szombati napon lesz még virslievő verseny kutyáknak, gumiabroncs-húzó sprint verseny, kutyás triatlon míg vasárnap kutyás ügyességi vetélkedőket és trükkversenyt szervez a Szánhúzó Alapítvány, akik egyébként a hétvége alatt gazdakereső szánhúzókutyákkal és jótékonysági vásárral is várják szeretettel a látogatókat.

A hétvége alatt a gyerekekre külön gondolunk, van külön kategória nekik a kutyás futásban, a gyereksarokban pedig rengeteg érdekes feladat várja őket.

A nemzetközi kutyafogathajtó kupa ünnepélyes eredményhirdetésére is vasárnapi napon kerül majd sor a hétvége két napi futamainak összesített eredményei alapján.

További részletes programok a rendezvény hivatalos honlapján, illetve az esemény facebook oldalán elérhetőek.

 

Kutyafogatok indulnak mindkét nap
Kutyafogatok indulnak mindkét nap
Fotó: dunaharaszti.sleddogsportclub.hu

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: dunaharaszti.sleddogsportclub.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új törvény Ohioban: börtönbüntetésre is ítélhetik az állatkínzókat Hírek - Címlapon
Új törvény Ohioban: börtönbüntetésre is ítélhetik az állatkínzókat
Valóban „Nyugat” a kutyások paradicsoma? Hírek - Címlapon
Valóban „Nyugat” a kutyások paradicsoma?