A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények

2016. november 26., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem
Új-Zéland egy hatalmas változást vitt véghez az állatok jóléte érdekében azzal, hogy érző lényekké nyilvánította őket. Ezáltal egy lépéssel közelebb került az állatkísérletek teljes beszüntetéséhez.A törvénybeli módosítást 2015. május 12-én hajtották végre. Az új szabályban megfogalmazott „állatok is érző lények” kifejezés arra utal, hogy ők is rendelkeznek értelemmel és érzelmekkel.

Dr. Virginia Williams szerint az állatok azáltal nevezhetőek érzőnek, hogy egyértelműen meg tudják különböztetni a pozitív és negatív tapasztalatokat.

 

Az érzelme egyértelműen kiült az arcára is
Az érzelme egyértelműen kiült az arcára is
Forrás: negreenplanet.org

 

A törvény magába foglalja az állatokon végzett kozmetikai tesztek visszautasítását is. Jelenleg sem kész kozmetikumok, sem összetevők nem tesztelhetőek állatokon. Ez egy hatalmas újítás, és fellélegzést jelenthet a rágcsálókra, kutyákra és macskákra nézve, akiknek fájdalmas és küzdelmes teszteket kellett azelőtt kiállniuk. Donna Walzl szerint csodálatos érzés látni, hogy végre megalkották ezt a szabályt. Remélhetőleg ez szigorúbb szankciókat von majd maga után, ami visszariasztja az embereket az efféle rosszcselekedetektől.

 

Ez sem történhet már meg Új-Zélandon
Ez sem történhet már meg Új-Zélandon
Forrás: folomojo.com

 

Az állatvédelmi törvényekhez fűzött elvárások folyamatosan változnak. Napjaink társadalmának állatszeretetéhez talán ez a jogszabály alkalmazkodik leginkább – állítja Új-Zéland állatorvosi szervezetének elnöke, Dr. Steve Merchant.

 

Ez a változás csak egy a sok közül Új-Zéland állatvédelmét tekintve. 2012-ben például csatlakoztak a Japán bálnavadászata ellen szóló kampányhoz. Jelenleg pedig igyekeznek mindent megtenni, hogy más országok – főként Amerika és Kína – is csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és közösen utasítsák vissza az állatkísérleteket.

 

 

 

Forrás: ecorazzi.com
Indexkép forrás: wordpress.com
Cikk első megjelenése: 2015. június 18.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek? A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek?
Kicsi, nagy, kerek, háromszög alakú, felfelé mutat vagy lelóg - ahogy a kutya tekintete, úgy füle és fültartása is rengeteg dolgot elárul érzelmi állapotáról, szándékairól. Tudj meg többet!

A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig
„VAÚ” - amit mindenki ismer, már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy „ezt mondja a kutya”. Ám ennél jóval árnyaltabb a skála, ebből csemegézünk most egy picit.

Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt
Kevésbé érezhetjük magunkat fenyegetve egy rosszhírű környéken, ha meglátunk egy kutyasétáltató embert. Főleg, ha a kutya kistestű. Érdekes tanulmány!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól Hírek - Címlapon
Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól
93 éves háborús veterántól lopták el kutyáját Hírek - Címlapon
93 éves háborús veterántól lopták el kutyáját