A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények

2016. november 26., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem




Új-Zéland egy hatalmas változást vitt véghez az állatok jóléte érdekében azzal, hogy érző lényekké nyilvánította őket. Ezáltal egy lépéssel közelebb került az állatkísérletek teljes beszüntetéséhez.



A törvénybeli módosítást 2015. május 12-én hajtották végre. Az új szabályban megfogalmazott „állatok is érző lények” kifejezés arra utal, hogy ők is rendelkeznek értelemmel és érzelmekkel.

Dr. Virginia Williams szerint az állatok azáltal nevezhetőek érzőnek, hogy egyértelműen meg tudják különböztetni a pozitív és negatív tapasztalatokat.

 

Az érzelme egyértelműen kiült az arcára is
Az érzelme egyértelműen kiült az arcára is
Forrás: negreenplanet.org

 

A törvény magába foglalja az állatokon végzett kozmetikai tesztek visszautasítását is. Jelenleg sem kész kozmetikumok, sem összetevők nem tesztelhetőek állatokon. Ez egy hatalmas újítás, és fellélegzést jelenthet a rágcsálókra, kutyákra és macskákra nézve, akiknek fájdalmas és küzdelmes teszteket kellett azelőtt kiállniuk. Donna Walzl szerint csodálatos érzés látni, hogy végre megalkották ezt a szabályt. Remélhetőleg ez szigorúbb szankciókat von majd maga után, ami visszariasztja az embereket az efféle rosszcselekedetektől.

 

Ez sem történhet már meg Új-Zélandon
Ez sem történhet már meg Új-Zélandon
Forrás: folomojo.com

 

Az állatvédelmi törvényekhez fűzött elvárások folyamatosan változnak. Napjaink társadalmának állatszeretetéhez talán ez a jogszabály alkalmazkodik leginkább – állítja Új-Zéland állatorvosi szervezetének elnöke, Dr. Steve Merchant.

 

Ez a változás csak egy a sok közül Új-Zéland állatvédelmét tekintve. 2012-ben például csatlakoztak a Japán bálnavadászata ellen szóló kampányhoz. Jelenleg pedig igyekeznek mindent megtenni, hogy más országok – főként Amerika és Kína – is csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és közösen utasítsák vissza az állatkísérleteket.

 

 

 

Forrás: ecorazzi.com
Indexkép forrás: wordpress.com
Cikk első megjelenése: 2015. június 18.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek? A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek?
Kicsi, nagy, kerek, háromszög alakú, felfelé mutat vagy lelóg - ahogy a kutya tekintete, úgy füle és fültartása is rengeteg dolgot elárul érzelmi állapotáról, szándékairól. Tudj meg többet!

A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig A kutya hangjai: a nyüszítéstől a morgáson át az ugatásig
„VAÚ” - amit mindenki ismer, már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy „ezt mondja a kutya”. Ám ennél jóval árnyaltabb a skála, ebből csemegézünk most egy picit.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól Hírek - Címlapon
Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól
93 éves háborús veterántól lopták el kutyáját Hírek - Címlapon
93 éves háborús veterántól lopták el kutyáját