A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

93 éves háborús veterántól lopták el kutyáját

2016. november 25., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A 93 éves, II. világháborús veterán és öreg kiskutyája elválaszthatatlan barátok, nagyon szoros és különleges a kapcsolatuk. Egy nap azonban a kis Lola eltűnt a ház előkertjéből… Jogosan merül fel: ki képes ilyesmire?



Roger LeClair kertjéből egy idegen nő vitte el Lolát. A szomszédjukban élő kisfiú észrevette ugyan a tolvajt, de kérdésére a nő azt válaszolt, hogy csak állatorvoshoz viszi Lolát, annak gazdája természetesen tud róla. Ám vissza már nem hozta a kutyust.

 

LeCLair saját kezűleg készített plakátokat Lola eltűnéséről, hátha valaki megtalálja szeretett kutyusát. “Lehet, hogy furcsán hangzik, de Lola életem második szerelme” - mondta egy amerikai hírcsatornának a veterán. Elmondta azt is, hogy élete az összes kutyusa közül Lola a legkülönlegesebb. LeClair egy nagyobb összeget is felajánlott a 12 éves kutya megtalálójának.

 

Lolát a fotója alapján ismerték fel
Lolát a fotója alapján ismerték fel

 

A történet szerencsés fordulatot vett: másfél hét aggódás és idegörlő várakozás után az idős gazdi újra magához ölelhette kutyáját hála egy fiatal állatbarát nőnek, aki egy bevásárlóközpont mellett egy dobozban találta meg Lolát. Cynthia Godfrey hazavitte magával a kutyust, bízva abban, hogy meg tudja majd találni annak gazdiját. A véletlenek pedig összedolgoztak: Cynthia felfigyelt a híradóban az idős gazdival készült riportra, a Loláról készült képet látva azonnal tudta, ki is az öreg kutya gazdija.

 

 

Cynthia másnap el is vitte Lolát igazi, szerető otthonába. Az újratalálkozás nagyon megható volt: az idős gazdi könnyeivel küzdve ölelte magához elveszett kedvencét. Elmondása szerint soha többet nem fogja szem elől téveszteni!

 

 

 

Forrás: nlcafe.hu, youtube.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények Hírek - Címlapon
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények
Hírességek sztárolják az örökbefogadásra váró kutyákat és cicákat Hírek - Címlapon
Hírességek sztárolják az örökbefogadásra váró kutyákat és cicákat