A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól

2016. november 26., 12:45


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Nevelés
Cesar Millan, a nagysikerű kutya ösztönkezelő most néhány kipróbált, és bevált kutyakiképzési tanáccsal fordul a frusztrált, örökösen küzdelmekkel bajlódó gazdáknak. Az alábbi hatásos tippekkel újjá varázsolt gazdikkal találkozhatunk, egy határozottan vezetett falkával a hátuk mögött.Egy foglalkoztatott kutya képezhető

Cesar Millan gyakran találkozik olyan családokkal, akik nem mozgatják, tanítják a kutyát. Minden esetben rávilágít, hogy a tanítás lehetetlenné válik napi séták, és játék nélkül.

 

Az ebeknek is szükségük van menetrendre

Ahogy a totyogó kisbabák, úgy ők is hiperaktívvá, zavaróvá válhatnak, ha nincsenek lefektetve konkrét időpontok az evésre, a sétákra, a játékra, és a tanulásra.

 

A falkavezérség a tanítás alapja

Egy olyan kutyaszerető gazda, aki felveszi a falkavezér szerepét, sikeres oktatást tudhat majd maga mögött.

A dolog fele fejben dől el. Ha mentális erőt, magabiztosságot, és tiszteletet tanúsítunk a kutyánk iránt a kiképzés alatt, sikeresebbek lehetünk. A kutya megérzi a bizonytalanságunkat, vagy ha félünk, ezért is fontos, hogy határozott irányadóként szerepeljünk a szemükben.

 

Mindennapi séta nélkül ne várjunk engedelmességet
Mindennapi séta nélkül ne várjunk engedelmességet
Fotó: giovannasdogtraining.com

 

A fegyelem és a büntetés nem egyenlő!

Sok időt kell fektetnünk a kutya tanításába, időt és erőfeszítést vesz igénybe, hogy a négylábú viselkedésében változás álljon be. Ne hagyd, hogy a saját bizonytalanságod eltántorítson a céltól, hogy tökéletesen, és sikeresen megneveld a kutyád.

 

A kutya az kutya

Az eb humanizált módon nevelése a legnagyobb hiba, amit a kutyaimádók elkövethetnek. Szeretheted a kutyát, de ne kezeld úgy, mint egy bébit. Csak akkor válnak kezelhetővé a kedvencek, ha egyértelmű számukra a családban betöltött szerepük. Ha ez a pozíció felborul, az viselkedésbeli problémák kialakuláshoz vezet.

 

A kutyáknak szükségük van határokra.

Követve Cesar példáját, fektessünk le határokat az otthonunkban. Ha az eb ugatós a társaságodban, az erről való leszoktatás legyen a tréning középpontjában. Abban az esetben pedig, ha a négylábú jelenléte zavar valamely szobákban, koncentráljunk arra, hogy mielőbb leszoktassuk a nem kívánt viselkedésről.

 

Az ismétlés, következetesség, és kitartás vezet eredményre
Az ismétlés, következetesség, és kitartás vezet eredményre
Fotó: yourcaninecoach.com

 

A következetesség a kulcs.

A legrosszabb, ami elkövethető a nevelés során, ha valamit néha megengedünk. A kutya nem fogja tudni, hogy csak ma reggel nyalhatta ki a tányérunkat, vagy csak most az egyszer jöhetett fel a kanapéra. Miből gondolná, hogy másnap ez már nem felfogadható viselkedés, és szidás jár érte?

 

Engedjünk minden családtagot érvényesülni.

Mindenkinek azonos elven kell eljárnia, ha kutyanevelésről van szó. A háztartásban élők minden tagjának ismernie kell, hogy melyek az elfogadható, és a nem elfogadható viselkedésformák, valamint, hogy milyen retorzió jár értük. A legsikeresebb felállás, ha van egy falkavezér a családban, de a többi tag is domináns a kutyával szemben, és hasonlóan kezelik a kapcsolatukat.

 

Sosem túl korai, vagy túl késő elkezdeni dolgozni egy kutyával. Függetlenül attól, hogy kölyök kutyusod, vagy idősödő ebed van, a tanítást elkezdheted még ma, hogy átéld a kutya és ember közötti egyensúly élményét!

 

 

 

Forrás: womansday.com
Indexkép forrás: likecroatia.com
Cikk első megjelenése: 2016. február 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat a fültisztításhoz? Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat a fültisztításhoz?
Ahhoz, hogy a kutya fülei egészségesek maradhassanak, időről-időre érdemes gondot fordítanunk ápolásukra. Ilyenkor azonban nem minden eb bizonyul együttműködőnek... Kis odafigyeléssel és kreativitással számukra is kellemesebbé tehetjük a műveletet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Önzetlen kutyáink egymást is jutalmazzák Hírek - Címlapon
Önzetlen kutyáink egymást is jutalmazzák
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények Hírek - Címlapon
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények