A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól

2016. november 26., 12:45


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Nevelés




Cesar Millan, a nagysikerű kutya ösztönkezelő most néhány kipróbált, és bevált kutyakiképzési tanáccsal fordul a frusztrált, örökösen küzdelmekkel bajlódó gazdáknak. Az alábbi hatásos tippekkel újjá varázsolt gazdikkal találkozhatunk, egy határozottan vezetett falkával a hátuk mögött.



Egy foglalkoztatott kutya képezhető

Cesar Millan gyakran találkozik olyan családokkal, akik nem mozgatják, tanítják a kutyát. Minden esetben rávilágít, hogy a tanítás lehetetlenné válik napi séták, és játék nélkül.

 

Az ebeknek is szükségük van menetrendre

Ahogy a totyogó kisbabák, úgy ők is hiperaktívvá, zavaróvá válhatnak, ha nincsenek lefektetve konkrét időpontok az evésre, a sétákra, a játékra, és a tanulásra.

 

A falkavezérség a tanítás alapja

Egy olyan kutyaszerető gazda, aki felveszi a falkavezér szerepét, sikeres oktatást tudhat majd maga mögött.

A dolog fele fejben dől el. Ha mentális erőt, magabiztosságot, és tiszteletet tanúsítunk a kutyánk iránt a kiképzés alatt, sikeresebbek lehetünk. A kutya megérzi a bizonytalanságunkat, vagy ha félünk, ezért is fontos, hogy határozott irányadóként szerepeljünk a szemükben.

 

Mindennapi séta nélkül ne várjunk engedelmességet
Mindennapi séta nélkül ne várjunk engedelmességet
Fotó: giovannasdogtraining.com

 

A fegyelem és a büntetés nem egyenlő!

Sok időt kell fektetnünk a kutya tanításába, időt és erőfeszítést vesz igénybe, hogy a négylábú viselkedésében változás álljon be. Ne hagyd, hogy a saját bizonytalanságod eltántorítson a céltól, hogy tökéletesen, és sikeresen megneveld a kutyád.

 

A kutya az kutya

Az eb humanizált módon nevelése a legnagyobb hiba, amit a kutyaimádók elkövethetnek. Szeretheted a kutyát, de ne kezeld úgy, mint egy bébit. Csak akkor válnak kezelhetővé a kedvencek, ha egyértelmű számukra a családban betöltött szerepük. Ha ez a pozíció felborul, az viselkedésbeli problémák kialakuláshoz vezet.

 

A kutyáknak szükségük van határokra.

Követve Cesar példáját, fektessünk le határokat az otthonunkban. Ha az eb ugatós a társaságodban, az erről való leszoktatás legyen a tréning középpontjában. Abban az esetben pedig, ha a négylábú jelenléte zavar valamely szobákban, koncentráljunk arra, hogy mielőbb leszoktassuk a nem kívánt viselkedésről.

 

Az ismétlés, következetesség, és kitartás vezet eredményre
Az ismétlés, következetesség, és kitartás vezet eredményre
Fotó: yourcaninecoach.com

 

A következetesség a kulcs.

A legrosszabb, ami elkövethető a nevelés során, ha valamit néha megengedünk. A kutya nem fogja tudni, hogy csak ma reggel nyalhatta ki a tányérunkat, vagy csak most az egyszer jöhetett fel a kanapéra. Miből gondolná, hogy másnap ez már nem felfogadható viselkedés, és szidás jár érte?

 

Engedjünk minden családtagot érvényesülni.

Mindenkinek azonos elven kell eljárnia, ha kutyanevelésről van szó. A háztartásban élők minden tagjának ismernie kell, hogy melyek az elfogadható, és a nem elfogadható viselkedésformák, valamint, hogy milyen retorzió jár értük. A legsikeresebb felállás, ha van egy falkavezér a családban, de a többi tag is domináns a kutyával szemben, és hasonlóan kezelik a kapcsolatukat.

 

Sosem túl korai, vagy túl késő elkezdeni dolgozni egy kutyával. Függetlenül attól, hogy kölyök kutyusod, vagy idősödő ebed van, a tanítást elkezdheted még ma, hogy átéld a kutya és ember közötti egyensúly élményét!

 

 

 

Forrás: womansday.com
Indexkép forrás: likecroatia.com
Cikk első megjelenése: 2016. február 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Legyen bár veleszületett vagy szerzett a károsodás, egy hallásproblémás kutya gazdijának lenni kisebb-nagyobb kihívásokkal járhat. A békés együttéléshez kínálunk most egy kis segítséget.

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Túrázás kutyával – Tippek a stresszmentes kalandhoz Túrázás kutyával – Tippek a stresszmentes kalandhoz
Együtt a szabadban? Így varázsolhatod örömteli élménnyé kedvenced társaságában.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Önzetlen kutyáink egymást is jutalmazzák Hírek - Címlapon
Önzetlen kutyáink egymást is jutalmazzák
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények Hírek - Címlapon
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények