A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakiképzési trükkök a Csodálatos Kutyadokitól

2016. november 26., 12:45


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Nevelés




Cesar Millan, a nagysikerű kutya ösztönkezelő most néhány kipróbált, és bevált kutyakiképzési tanáccsal fordul a frusztrált, örökösen küzdelmekkel bajlódó gazdáknak. Az alábbi hatásos tippekkel újjá varázsolt gazdikkal találkozhatunk, egy határozottan vezetett falkával a hátuk mögött.



Egy foglalkoztatott kutya képezhető

Cesar Millan gyakran találkozik olyan családokkal, akik nem mozgatják, tanítják a kutyát. Minden esetben rávilágít, hogy a tanítás lehetetlenné válik napi séták, és játék nélkül.

 

Az ebeknek is szükségük van menetrendre

Ahogy a totyogó kisbabák, úgy ők is hiperaktívvá, zavaróvá válhatnak, ha nincsenek lefektetve konkrét időpontok az evésre, a sétákra, a játékra, és a tanulásra.

 

A falkavezérség a tanítás alapja

Egy olyan kutyaszerető gazda, aki felveszi a falkavezér szerepét, sikeres oktatást tudhat majd maga mögött.

A dolog fele fejben dől el. Ha mentális erőt, magabiztosságot, és tiszteletet tanúsítunk a kutyánk iránt a kiképzés alatt, sikeresebbek lehetünk. A kutya megérzi a bizonytalanságunkat, vagy ha félünk, ezért is fontos, hogy határozott irányadóként szerepeljünk a szemükben.

 

Mindennapi séta nélkül ne várjunk engedelmességet
Mindennapi séta nélkül ne várjunk engedelmességet
Fotó: giovannasdogtraining.com

 

A fegyelem és a büntetés nem egyenlő!

Sok időt kell fektetnünk a kutya tanításába, időt és erőfeszítést vesz igénybe, hogy a négylábú viselkedésében változás álljon be. Ne hagyd, hogy a saját bizonytalanságod eltántorítson a céltól, hogy tökéletesen, és sikeresen megneveld a kutyád.

 

A kutya az kutya

Az eb humanizált módon nevelése a legnagyobb hiba, amit a kutyaimádók elkövethetnek. Szeretheted a kutyát, de ne kezeld úgy, mint egy bébit. Csak akkor válnak kezelhetővé a kedvencek, ha egyértelmű számukra a családban betöltött szerepük. Ha ez a pozíció felborul, az viselkedésbeli problémák kialakuláshoz vezet.

 

A kutyáknak szükségük van határokra.

Követve Cesar példáját, fektessünk le határokat az otthonunkban. Ha az eb ugatós a társaságodban, az erről való leszoktatás legyen a tréning középpontjában. Abban az esetben pedig, ha a négylábú jelenléte zavar valamely szobákban, koncentráljunk arra, hogy mielőbb leszoktassuk a nem kívánt viselkedésről.

 

Az ismétlés, következetesség, és kitartás vezet eredményre
Az ismétlés, következetesség, és kitartás vezet eredményre
Fotó: yourcaninecoach.com

 

A következetesség a kulcs.

A legrosszabb, ami elkövethető a nevelés során, ha valamit néha megengedünk. A kutya nem fogja tudni, hogy csak ma reggel nyalhatta ki a tányérunkat, vagy csak most az egyszer jöhetett fel a kanapéra. Miből gondolná, hogy másnap ez már nem felfogadható viselkedés, és szidás jár érte?

 

Engedjünk minden családtagot érvényesülni.

Mindenkinek azonos elven kell eljárnia, ha kutyanevelésről van szó. A háztartásban élők minden tagjának ismernie kell, hogy melyek az elfogadható, és a nem elfogadható viselkedésformák, valamint, hogy milyen retorzió jár értük. A legsikeresebb felállás, ha van egy falkavezér a családban, de a többi tag is domináns a kutyával szemben, és hasonlóan kezelik a kapcsolatukat.

 

Sosem túl korai, vagy túl késő elkezdeni dolgozni egy kutyával. Függetlenül attól, hogy kölyök kutyusod, vagy idősödő ebed van, a tanítást elkezdheted még ma, hogy átéld a kutya és ember közötti egyensúly élményét!

 

 

 

Forrás: womansday.com
Indexkép forrás: likecroatia.com
Cikk első megjelenése: 2016. február 12.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Önzetlen kutyáink egymást is jutalmazzák Hírek - Címlapon
Önzetlen kutyáink egymást is jutalmazzák
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények Hírek - Címlapon
Új-Zéland törvényei szerint az állatok is érző lények