A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb állatvédelmi tantárgy vált kötelezővé az Állatorvostudományi Egyetemen

2021. február 16., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ megkezdte az új kötelező kurzus, az Összehasonlító állatvédelem oktatását. A tantárgy oktatása magyar és angol nyelven is zajlik.



 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, január elsején kezdte meg működését az Állatvédelmi Központ az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) új szervezeti egységeként. Az Állatvédelmi Központ feladata egyrészt az edukáció, emellett tudományos háttér biztosítása az állatvédelem területén dolgozó valamennyi szereplőnek.

 

Az Állatorvostudományi Egyetem állatorvos hallgatói számára 2017 óta már kötelező tantárgyként kell hallgatniuk az állatvédelmet, most azonban egy újabb állatvédelmet érintő tantárgy vált számukra kötelezővé. Az új tantárgy az Összehasonlító állatvédelem (Comparative Animal Protection), melynek oktatását az Állatvédelmi Központ február közepén meg is kezdte.

 

A kurzuson az állatvédelem legvitatottabb témáit veszik sorra a hallgatókkal.

A tantárgy célja az első évben kapott állatvédelmi alapok megerősítése, elmélyítése és olyan szintre emelése, amely nemzetközileg is versenyképes tudást biztosít - olvasható a kurzus leírásában.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Nick Turner

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe? Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe?
Négylábú barátaink teljesértékű családtagjaink. Természetes, ha mindent megtennénk jóllétük érdekében. De vajon tudjuk- e, mik azok a tünetek, esetek, amikor azonnal, késlekedés nélkül állatorvoshoz kell fordulnunk? És az egyéb, nem sürgősségi esetek? Kihez fordulhatunk, ha kérdésünk van, vagy segítségre van szükségünk, de nincs elérhető állatorvos a közelben? Dr. Piller Pálma állatorvos segít nekünk eligazodni a témában!

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?
Hatalmas szív dobog e békés óriásokban - mi pedig azt kívánjuk, bár még több időt tölthetnénk el társaságukban. Van remény?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány Hírek - Címlapon
Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A pici lány is felsorakozik a kerítésnél, mikor a szomszéd jutalomfalatot ad kutyáinak Hírek - Címlapon
A pici lány is felsorakozik a kerítésnél, mikor a szomszéd jutalomfalatot ad kutyáinak