A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb állatvédelmi tantárgy vált kötelezővé az Állatorvostudományi Egyetemen

2021. február 16., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ megkezdte az új kötelező kurzus, az Összehasonlító állatvédelem oktatását. A tantárgy oktatása magyar és angol nyelven is zajlik.



 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, január elsején kezdte meg működését az Állatvédelmi Központ az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) új szervezeti egységeként. Az Állatvédelmi Központ feladata egyrészt az edukáció, emellett tudományos háttér biztosítása az állatvédelem területén dolgozó valamennyi szereplőnek.

 

Az Állatorvostudományi Egyetem állatorvos hallgatói számára 2017 óta már kötelező tantárgyként kell hallgatniuk az állatvédelmet, most azonban egy újabb állatvédelmet érintő tantárgy vált számukra kötelezővé. Az új tantárgy az Összehasonlító állatvédelem (Comparative Animal Protection), melynek oktatását az Állatvédelmi Központ február közepén meg is kezdte.

 

A kurzuson az állatvédelem legvitatottabb témáit veszik sorra a hallgatókkal.

A tantárgy célja az első évben kapott állatvédelmi alapok megerősítése, elmélyítése és olyan szintre emelése, amely nemzetközileg is versenyképes tudást biztosít - olvasható a kurzus leírásában.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Nick Turner

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között Meglepő kapcsolatot fedeztek fel a kutatók az emberek és kutyák agydaganatai között
A menangiómák genetikai felépítése meglehetős hasonlóságot mutat az ember legjobb barátjánál is.

Gondoltad volna, hogy nem az egyensúlyozás a kutyafarok fő funkciója? Gondoltad volna, hogy nem az egyensúlyozás a kutyafarok fő funkciója?
Bár a mozgásban is nagyon fontos, egy kutatás szerint a kutyafarok elsődleges szerepe a hangulatjelzés.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ne vásárolj szaporítótól kutyát! Hírek - Címlapon
Ne vásárolj szaporítótól kutyát!
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes! Hírek - Címlapon
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes!