A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A pici lány is felsorakozik a kerítésnél, mikor a szomszéd jutalomfalatot ad kutyáinak

2021. február 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Semmi jóból nem szeretne kimaradni, ezért minden nap odatotyog nagytesóival a kerítéshez, amikor a szomszéd egy-egy finomsággal lepi meg őket.



Egy család megbecsült, szeretett tagjának lenni páratlan érzés, hát még, ha két kedves bundás is tartozik hozzá. Ramona, a kislány még csak most ismerkedik a világgal, de ezt az érzést semmire sem cserélné el, és követi kedvenceit, ahova csak lehet. Zeus és Blue, a két jószívű óriás születése óta vigyáz a kis tipegőre, gyengéden bánnak vele.

 

Ramona is szeret velük lenni, bár még csak tanulgatja, hogyan is kell szépen bánni a kutyákkal. Imádatának jeléül legszívesebben össze-vissza puszilgatná őket, és még a legapróbb mozdulataiktól, kedveskedésüktől is hatalmas kacajra fakad csilingelő kis hangján.

 

A két kutya is nagyon szereti a kislányt
A két kutya is nagyon szereti a kislányt
Fotó: thedodo.com

 

Jó megfigyelőként egy nap felfedezte azt is, ahogy a két kutya odasétál a kerítéshez, és türelmesen várakoznak valamire. Rövidesen felbukkant a szomszéd, aki finom falatokat hozott nekik. Ramona elcsodálkozott, kíváncsisága pedig odavonzotta őt is kerítéshez, és boldogan köszöntötte a kedves bácsit.

 

„A szomszédunk egyszer megosztotta Zeusszal a szendvicsét, miután megkérdezte, hogy adhat-e neki belőle. Részünkről rendben volt, aztán elkezdett nekik jutalomfalatos dobozokat vásárolni, melyekből minden nap kaptak pár falatot.”  – mesélte családja a The Dodo magazinnak.

 

A kislány és a kutyák együtt várják a kedves szomszédot
A kislány és a kutyák együtt várják a kedves szomszédot
Fotó: thedodo.com

 

A négylábú haspókok egyhangúlag döntésre jutottak: a kedves bácsi igazán megtarthatja eme jó szokását, ők aztán egy tapodtat sem mozdulnak, ha eljön a rágcsálnivalók ideje. Mióta a kislány is meg tud enni puhább ételeket, a szomszéd egyik alkalommal meglepte egy frissen sütött zabos keksszel, melyet örömmel elmajszolt. Leeshetett neki a tantusz, hogy nem véletlenül ücsörögnek nagytestói a kerítésnél:

 

„Most, hogy már ügyesen sétálgat, ahogy észreveszi, merre tartanak az ebek, ő is felsorakozik a jutalomfalatosztásra”.

 

A kutyáknak jutalomfalat, a kislánynak finom keksz jár
A kutyáknak jutalomfalat, a kislánynak finom keksz jár
Fotó: thedodo.com

 

Zeus és Blue szigorúan veszi a délutáni jutikat, és ha a szomszéd késlekedne, fennhangon sürgetik őt. Mióta a kislány is velük tart, természetesen ilyesmi még nem fordult elő. Naná, hogy nem maradhat el a finomság, együtt pedig még sokkal jobban ízlik.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2020. július 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb állatvédelmi tantárgy vált kötelezővé az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Újabb állatvédelmi tantárgy vált kötelezővé az Állatorvostudományi Egyetemen
Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet Hírek - Címlapon
Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet