A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A pici lány is felsorakozik a kerítésnél, mikor a szomszéd jutalomfalatot ad kutyáinak

2021. február 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Semmi jóból nem szeretne kimaradni, ezért minden nap odatotyog nagytesóival a kerítéshez, amikor a szomszéd egy-egy finomsággal lepi meg őket.



Egy család megbecsült, szeretett tagjának lenni páratlan érzés, hát még, ha két kedves bundás is tartozik hozzá. Ramona, a kislány még csak most ismerkedik a világgal, de ezt az érzést semmire sem cserélné el, és követi kedvenceit, ahova csak lehet. Zeus és Blue, a két jószívű óriás születése óta vigyáz a kis tipegőre, gyengéden bánnak vele.

 

Ramona is szeret velük lenni, bár még csak tanulgatja, hogyan is kell szépen bánni a kutyákkal. Imádatának jeléül legszívesebben össze-vissza puszilgatná őket, és még a legapróbb mozdulataiktól, kedveskedésüktől is hatalmas kacajra fakad csilingelő kis hangján.

 

A két kutya is nagyon szereti a kislányt
A két kutya is nagyon szereti a kislányt
Fotó: thedodo.com

 

Jó megfigyelőként egy nap felfedezte azt is, ahogy a két kutya odasétál a kerítéshez, és türelmesen várakoznak valamire. Rövidesen felbukkant a szomszéd, aki finom falatokat hozott nekik. Ramona elcsodálkozott, kíváncsisága pedig odavonzotta őt is kerítéshez, és boldogan köszöntötte a kedves bácsit.

 

„A szomszédunk egyszer megosztotta Zeusszal a szendvicsét, miután megkérdezte, hogy adhat-e neki belőle. Részünkről rendben volt, aztán elkezdett nekik jutalomfalatos dobozokat vásárolni, melyekből minden nap kaptak pár falatot.”  – mesélte családja a The Dodo magazinnak.

 

A kislány és a kutyák együtt várják a kedves szomszédot
A kislány és a kutyák együtt várják a kedves szomszédot
Fotó: thedodo.com

 

A négylábú haspókok egyhangúlag döntésre jutottak: a kedves bácsi igazán megtarthatja eme jó szokását, ők aztán egy tapodtat sem mozdulnak, ha eljön a rágcsálnivalók ideje. Mióta a kislány is meg tud enni puhább ételeket, a szomszéd egyik alkalommal meglepte egy frissen sütött zabos keksszel, melyet örömmel elmajszolt. Leeshetett neki a tantusz, hogy nem véletlenül ücsörögnek nagytestói a kerítésnél:

 

„Most, hogy már ügyesen sétálgat, ahogy észreveszi, merre tartanak az ebek, ő is felsorakozik a jutalomfalatosztásra”.

 

A kutyáknak jutalomfalat, a kislánynak finom keksz jár
A kutyáknak jutalomfalat, a kislánynak finom keksz jár
Fotó: thedodo.com

 

Zeus és Blue szigorúan veszi a délutáni jutikat, és ha a szomszéd késlekedne, fennhangon sürgetik őt. Mióta a kislány is velük tart, természetesen ilyesmi még nem fordult elő. Naná, hogy nem maradhat el a finomság, együtt pedig még sokkal jobban ízlik.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2020. július 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MTI Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb állatvédelmi tantárgy vált kötelezővé az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Újabb állatvédelmi tantárgy vált kötelezővé az Állatorvostudományi Egyetemen
Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet Hírek - Címlapon
Már több mint százezren kitöltötték az állatvédelem problémáiról szóló kérdőívet