A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb kutyaeledelt hívnak vissza - szalmonellás a jutalomfalat

2019. július 05., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Szalmonella szennyezettség miatt hív vissza kutyaeledelt a Fressnapf üzletlánc.



Rájár a rúd a Fressnapf-ra: nemrég érkezett a hír, hogy az általuk forgalmazott Real Nature Wilderness Adult Best Horse” nevű kutyaeledelt hívták vissza, mert túl magas volt a kadmium tartalma. Most újabb terméket kénytelenek levenni polcaikról: a MultiFit native báránytüdőben találtak sajnos szalmonella fertőzést. 

 

Az üzletlánc azonnal intézkedett: viszahívták a terméket, levették az áruházak polcairól, valamint felhívták vásárlóik figyelmét, hogy a már megvásárolt terméket vigyék vissza - nyugta megléte esetén akár a vételár visszafizetését, annak hiányában pedig a termék cseréjét biztosítják - írják honlapjukon.

 

Visszahívja a Fressnapf a MultiFit native báránytüdő terméket
Visszahívja a Fressnapf a MultiFit native báránytüdő terméket

 

 

Az érintett termék azonosító adatai:

  • A termék neve: Fressnapf MultiFit native báránytüdő
  • Tételazonosító: 024
  • Kiszerelés: 150 g

 

A szalmonellózis állatról emberre is terjedhet és súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat - írja a NÉBIH.

 

Kedvenceink esetében a gyengébb immunrendszerű, beteg, fiatal, és idősebb kutyák vannak inkább kitéve a betegségnek. Tünetei változatosak lehetnek: hasmenés, láz, fáradtság, apátia.



 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához Fültisztítás okosan: praktikus útmutató gazdiknak a kutya fülápolásához
A kutyafül: érzékeny terület, mely rendszeres ápolást igényelhet. A fülproblémák megelőzésének fontos része lehet a fültisztítás, ám kis odafigyeléssel mi magunk is gyakorlottá válhatunk e téren. Ehhez kínálunk tippeket, lépésről-lépésre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Beagle Club Online MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Készül Vas megye első kutyastrandja! Hírek - Címlapon
Készül Vas megye első kutyastrandja!
Kutyára és emberre is veszélyes betegséget terjeszthetnek a szúnyogok Hírek - Címlapon
Kutyára és emberre is veszélyes betegséget terjeszthetnek a szúnyogok