A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emelnek a rendőr ellen, aki számszeríjjal lőtte le szomszédja kutyáját

2016. május 04., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Lezárult a nyomozás a zalaegerszegi rendőr ellen, aki korábban számszeríjjal lőtte szomszédja kutyáját. Az elkövető ellen vádat emelnek.



Korábbi cikkünkben beszámoltunk a borzalmas esetről, hogy egy zalaegerszegi rendőr számszeríjjal végzett szomszédja kutyájával februárban. A tettét be is ismerte, azzal indokolta, hogy a szomszédból átjáró kutya nem csak megette a saját kutyájának eledelét, de ha ki akarta küldeni a kertjéből, az állat támadóan viselkedett.

 

A fegyver, ami végzett a kutyával
A fegyver, ami végzett a kutyával
Fotó: zaol.hu

 

Az eljárás lezárult, az elkészült vádirat szerint a hivatásos rendőrként szolgáló 34 éves K.Zoltán többször figyelmeztette szomszédját arra, hogy annak Hógolyó nevű keverék kutyája többször átszökik hozzá. A tragikus napon Hógolyó újra átment a szomszéd kertbe, a rendőr ekkor vette elő számszeríját és egy 40 centiméter hosszú nyíllal meglőtte a kutyát, nem törődve a szomszédasszony kiabálásával, aki az esetet észlelte. Hógolyó a tüdejét ért lövést nem élte túl. És a kutyagyilkos még nem állt itt meg: bezsákolta, majd autójában elvitte a kutya tetemét egy városon kívüli erdős területre.

 

A történtekről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta a Zalai Hírlapnak, hogy a férfi ellen a Zalaegerszegi és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, büntetésként felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

Forrás: zaol.hu
Indexkép forrás: zaol.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Praktiker MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Különleges kutya-WC készült az utazó ebeknek egy amerikai reptéren Hírek - Címlapon
Különleges kutya-WC készült az utazó ebeknek egy amerikai reptéren
Kutyastrand nyílik Gödöllőn! Hírek - Címlapon
Kutyastrand nyílik Gödöllőn!