A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyastrand nyílik Gödöllőn!

2016. május 04., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Újabb jó hír a kutyásoknak: kimondottan kutyák számára készül strand Gödöllőn! A Dogland Kutyastrand kialakításáról az ötletgazdát és tulajdonost, Szávai Évát kérdeztük. Elárulta azt is, mikorra várható a megnyitó.



Mi adta az ötletet a megvalósításhoz?

Kutyakozmetikusként dolgozom, így sok gazdi panasza elért hozzám nyaranta, hogy nem tudják hol hűsíteni kutyájukat. Nagyon sokuktól hallottam ezt, hogy a kánikulában is a legtöbb helyről ki vannak tiltva kedvencükkel. Az ötlet ebből indult ki, és a részletek szinte jöttek már maguktól. Ráadásul a környéken nincs is a kutyák fürdetésére nagyon lehetőség… Akinek a kutyája nagyon szereti a vizet és az úszást, messzebbre kell utazniuk.

 

Végre a kutyáknak is lesz lehetősége a hűsölésre
Végre a kutyáknak is lesz lehetősége a hűsölésre
Fotó: pets4homes.co.uk

 

Hol lesz a kutyastrand kialakítva?

Gödöllő külterületén alakítunk ki egy mesterséges tavat, mely a kutyák úsztatására, fürdetésére, strandolásra lesz alkalmas. Ezt a saját telkünkön hozzuk létre, tehát magánterületen.

 

Mekkora területet foglal magába a strand partja, illetve milyen lesz maga a vízfelület, ahol a kutyusok pancsolhatnak?

A víz nem lesz mély, és a tó egyik részét le szeretnénk keríteni a kiskutyások számára - így azok is biztonságban és jól érezhetik magukat, akik nem jönnek ki a nagytestű kutyákkal. A tó felülete 510 négyzetméteres lesz. Szeretnénk locsolós, játszós helyet is kialakítani azoknak a kutyáknak, akik szeretnek a vízzel (például a slagból folyatott vízsugárral) játszani.

 

Pancsolás a kutya-barátokkal
Pancsolás a kutya-barátokkal
Fotó: erinarbaughphoto.wordpress.com

 

Milyenre tervezitek a strandot? Hogy tervezitek, lesz belépőjegy?

Mivel ez nem szabadstrand, hanem magánkézben lévő terület, kell egy minimális összeggel számolnunk, ami a belépést illeti. Úgy alakítjuk ki a környezetet, hogy kényelmes legyen kutyáknak és gazdiknak is. Fontosnak tartom, hogy a gazdiknak legyen mosdó, WC, tudjanak esetleg valamit inni vagy enni (a büfé kialakítása még egyeztetés alatt áll). Napozóágyakat is be fogunk szerezni. Ami a kutyákat illeti, helyezünk ki szemetest és kakizacsit, itatókat. Mindent folyamatosan karban is kell majd tartani. Mindez pedig költségekkel jár, nem egy kis beruházásról van szó. Kialakítunk egy nagy parkolót is, hogy ezzel se legyen gondja az ide érkező gazdiknak. Terveink között szerepel az is, hogy siker esetén ki tudjuk nőni magunkat, és tudunk valamilyen módon bővíteni is. Úgy tervezzük azonban, hogy mindenki számára elérhető legyen, ne legyen megterhelő ez a belépő.

Lesz egyébként házirend, pontos szabályokkal, hogy ne legyen baj, összezörrenés. Tervezzük, hogy lesz külön V.I.P. jegy az olyan kutyusok számára, akik például harapósak, nem jönnek ki más kutyákkal - őket sem akarjuk kizárni a fürdőzés élményéből. Ezt úgy gondoljuk megvalósítani, hogy a nyitás előtt két óra hosszát csak ők lehetnek benn a strand területén - így elkerülhető a felesleges stressz mindenki számára. Ehhez persze külön időpont egyeztetés kell majd.

 

A tó nem lesz mély - így a kistestű kutyák is biztonságban érezhetik magukat
A tó nem lesz mély - így a kistestű kutyák is biztonságban érezhetik magukat
Fotó: clairesdogdiaries.blogspot.com

 

Az önkormányzat, illetve a helyiek és a kutyások hogyan fogadták a hírt?

Az önkormányzatnál semmilyen fennakadás vagy probléma nem volt. A tó nem mély, így a kistestű kutyák számára is ideális lesz. Fontos szempont ez, hiszen ha bármi adódik, a gazdi be tud menni akár a tó közepébe is. Pont emiatt a kis mélység miatt nem kellenek különösebb engedélyek, hiszen úszni nem tudó ember számára is biztonságos lesz. A megkötés csak annyi, hogy a szomszéd telektől minimum egy méter távolságot kell hagynunk.

A telek külterületen van, ami nem túl sűrűn lakott, így nem is zavarunk remélhetően senkit. Sokan vannak arrafele kutyások, és azok, akik hallottak már a kezdeményezésről, nagyon örülnek neki és nagyon várják a megnyitót!

 

Mikorra tervezitek a megnyitást?

Ez egy nagyon jó kérdés! :) A tervezés és az, hogy ténylegesen mikorra készül el a tó és a telek, nem biztos, hogy fedi majd egymást. Mindenesetre szeretnénk mielőbb, maximum egy hónap  múlva megnyitni a Dogland Kutyastrandot. 

Amennyiben június 1-ig a nyitást sikerül megvalósítani,  abban az esetben a június 1-én született kutyusok, és a Hédi nevű kutyusok a megfelelő dokumentumok felmutatásával  ingyen jöhetnek be, minden év ezen napján. Ezzel szeretnék  szeretett kiskutyám  elvesztésének tiszteletet adni a születése napján! 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: slimdoggy.com / *A képek illusztrációk!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vádat emelnek a rendőr ellen, aki számszeríjjal lőtte le szomszédja kutyáját Hírek - Címlapon
Vádat emelnek a rendőr ellen, aki számszeríjjal lőtte le szomszédja kutyáját
Több száz boldog bulldog - ilyen volt az Országos Bulldog Találkozó Hírek - Címlapon
Több száz boldog bulldog - ilyen volt az Országos Bulldog Találkozó