A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vakon bízni – Kölykök voltunk

2015. február 07., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű




Egy vakvezető kutya az életét adja gazdájának. Azért, hogy vezesse, segítse, támogassa őt. De milyen a kezdet? Amikor még nincs hámfogó, nincs kiképzés, csak két tapasztalatlan láb, és négy ifjonc tappancs?



Amikor Lilit megismertem leginkább egy tündéri, picit túlsúlyos jegesmackóra emlékeztetett. Vakítóan hófehér színe elvarázsolta a környezetemet. Barna írisze, karamell orra, és ártatlan tekintete egyszerűen nem hagyott kétséget afelől: egy kutyangyallal van dolgunk. Hideg, vizes orra, apró, folyton puszira nyújtózkodó nyelve, és termetéhez képest nagy mancsa folyton a kezemet kereste. Engedtem. Pacsiztunk. Bemutatkoztunk.

 

Mivel sohasem volt kutyám, így teljesen zöldfülűként álltam az apró labi lány előtt. Amikor fel akartam emelni rendre kicsúszott a kezemből. Természetesen rosszul fogtam, de ő már akkor is végtelenül türelmes volt. Várt rám, hogy megérjek a feladatra.

 

A vakvezetés alapja a bizalom, de valójában minden kapcsolat vázát ez alkotja. Bár Lili (nyilvántartási neve szerint Érzés) imádni valóan viselkedett, én még nem ismertem. Sem a reakcióit, sem a természetét. És ezzel ő is így volt. Nem tudta mikor-mit, és miért csinálok. Az első pár hét kettőnkről szólt. Megismertük, kitapasztaltuk egymást, s szépen lassan elkezdtünk csiszolódni, ahogy egy jó házasságban illik.

 

 

A kapcsolatunk érzelem tégláit ezekben az időkben, a séták, játékok alkalmával raktuk le, közös erővel. Amikor hallottam, hogy épp rosszalkodik (például kaspóval a szájában csörtet) akkor nehezen tudtam elképzelni, hogy pár hónappal később egy felelősségteljes, komoly kutyát faragnak belőle. De nyilván ő sem érthette mit akar tőle egy fehérbottal bénán hadonászó, az utcán rendszeresen eleső, eltévedésre hajlamos lány.

 

Egy dolgot, azonban mindketten éreztünk: a sorsunk végérvényesen, megmásíthatatlanul egybefonódott.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kennel, ami kutyabarát hely Hírek - Címlapon
Kennel, ami kutyabarát hely
Egy border collie a világ legokosabb kutyája Hírek - Címlapon
Egy border collie a világ legokosabb kutyája