A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vérdíjat tűzött ki a Kolumbiai drogkartell a drogkereső kutya fejére

2018. július 27., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A rendőrkutya túl jól végzi a munkáját, és a banda több szállítmányát is kiszagolta már, ami igen kellemetlenül érintette a bűnszervezetet, ezért csinos összeget ígértek annak, aki eltávolítja a kutyát az élők sorából. Az eb most rendőri védelmet kap.A tenger mellett fekvő város, Turbo fontos pont a kereskedelemben, hiszen közvetlen kapcsolata van a tengeri útvonalakhoz - ezt pedig a drogcsempészek is igyekeznek kihasználni. Nincs azonban könnyű dolguk, hiszen a rendőrség is éber, ráadásul velük van a kolumbiai “szuperkutya”, Sombra (nevének jelentése Árnyék) is. Pár év alatt 245 letartóztatást tudott megvalósítani a rendőrség a jó szimatú németjuhásznak köszönhetően!

 

Sombra, a kolumbiai rendőrség kiváló drogkereső kutyája, aki ki is tüntettek munkájáért
Sombra, a kolumbiai rendőrség kiváló drogkereső kutyája, aki ki is tüntettek munkájáért
Fotó: pickle.nine.com.au

 

Most azonban olyan fogása volt a kutyának, amivel Kolumbia legkeresettebb bűnözőjét és annak szervezetét bosszantotta fel azzal, hogy a több tonnányi kokainszállítmányukat kiszagolta. Az Urabeños nevű banda élén Dario Antonio Úsuga áll, aki nem kevesebb, mint 200 millió pezót, azaz közel 20 millió forintot ajánlott fel annak, aki kiiktatja a négylábú zsarut.

 

A vérdíj hallatán Sombrát azonnal kivonták és áthelyezték a bogotái reptérre - ez a terület kívül esik a drogkartell érdekszféráján, de hogy biztosan meg tudják védeni a kincset érő kutyát, több rendőr is felügyel rá.

 

Sombra munkáját egyéként már a kolumbiai kormány is elismerte: július 20-án, Kolumbia függetlenségi napján kapott kitüntetést.

 

 

 

Forrás: telegraph.co.uk, MTI
Indexkép forrás: pickle.nine.com.au

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya
Több kitüntetést is kiosztottak a Rendőrségen az állami ünnep alkalmából: az elismerésben részesültek között négylábú rendőr is van!

Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában
Ausztráliában a rendőrség keresőkutyái új területen is bizonyíthatnak. Legtöbbször a kábítószerek és robbanóanyagok keresésénél vetik be a kutyákat, most azonban mikrocsipek és USB-k kiszimatolására tanítják őket. Ezek az adathordozók egy nyomozás alkalmával olyan bizonyítékot rejthetnek, amelyekkel azonosíthatják az elkövetőket.

Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján
Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombatra, a Múzeumok éjszakájára meghirdetett Állati éjszaka - lovak és kutyák a haderő szolgálatában című programsorozatában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
“Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára Hírek - Címlapon
“Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára
Kutya és macska egy háztartásban - jobban működik mint gondolnád! Hírek - Címlapon
Kutya és macska egy háztartásban - jobban működik mint gondolnád!