A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vérdíjat tűzött ki a Kolumbiai drogkartell a drogkereső kutya fejére

2018. július 27., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A rendőrkutya túl jól végzi a munkáját, és a banda több szállítmányát is kiszagolta már, ami igen kellemetlenül érintette a bűnszervezetet, ezért csinos összeget ígértek annak, aki eltávolítja a kutyát az élők sorából. Az eb most rendőri védelmet kap.



A tenger mellett fekvő város, Turbo fontos pont a kereskedelemben, hiszen közvetlen kapcsolata van a tengeri útvonalakhoz - ezt pedig a drogcsempészek is igyekeznek kihasználni. Nincs azonban könnyű dolguk, hiszen a rendőrség is éber, ráadásul velük van a kolumbiai “szuperkutya”, Sombra (nevének jelentése Árnyék) is. Pár év alatt 245 letartóztatást tudott megvalósítani a rendőrség a jó szimatú németjuhásznak köszönhetően!

 

Sombra, a kolumbiai rendőrség kiváló drogkereső kutyája, aki ki is tüntettek munkájáért
Sombra, a kolumbiai rendőrség kiváló drogkereső kutyája, aki ki is tüntettek munkájáért
Fotó: pickle.nine.com.au

 

Most azonban olyan fogása volt a kutyának, amivel Kolumbia legkeresettebb bűnözőjét és annak szervezetét bosszantotta fel azzal, hogy a több tonnányi kokainszállítmányukat kiszagolta. Az Urabeños nevű banda élén Dario Antonio Úsuga áll, aki nem kevesebb, mint 200 millió pezót, azaz közel 20 millió forintot ajánlott fel annak, aki kiiktatja a négylábú zsarut.

 

A vérdíj hallatán Sombrát azonnal kivonták és áthelyezték a bogotái reptérre - ez a terület kívül esik a drogkartell érdekszféráján, de hogy biztosan meg tudják védeni a kincset érő kutyát, több rendőr is felügyel rá.

 

Sombra munkáját egyéként már a kolumbiai kormány is elismerte: július 20-án, Kolumbia függetlenségi napján kapott kitüntetést.

 

 

 

Forrás: telegraph.co.uk, MTI
Indexkép forrás: pickle.nine.com.au

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya
Több kitüntetést is kiosztottak a Rendőrségen az állami ünnep alkalmából: az elismerésben részesültek között négylábú rendőr is van!

Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában
Ausztráliában a rendőrség keresőkutyái új területen is bizonyíthatnak. Legtöbbször a kábítószerek és robbanóanyagok keresésénél vetik be a kutyákat, most azonban mikrocsipek és USB-k kiszimatolására tanítják őket. Ezek az adathordozók egy nyomozás alkalmával olyan bizonyítékot rejthetnek, amelyekkel azonosíthatják az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
“Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára Hírek - Címlapon
“Hogyan fejlődhetünk így a jó irányba?” - Egy állatvédelemre és felelős állattartásra fókuszáló rendezvény margójára
Kutya és macska egy háztartásban - jobban működik mint gondolnád! Hírek - Címlapon
Kutya és macska egy háztartásban - jobban működik mint gondolnád!