A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Versenypályáról mentett agarat fogadott örökbe a Rolling Stones dobosa

A pokolból mentett agár új esélyt kapott egy boldog, gazdis életre a zenész és felesége mellett


2020. május 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újabb kutyával bővült Charlie és Shirley Watts családja: ismét egy versenypályáról mentett agarat fogadtak örökbe. 

A gyakran kegyetlen agárversenyek világából mentette a Forever Hounds Trust nevű állatvédő szervezet Suzie-t, a fekete agarat. Az öt éves kutya életének kezdete nem volt könnyű, az állatvédő szervezetnek köszönhetően azonban esélyt kapott az újrakezdésre – és egy szerető családra. A kutyának ráadásul nem mást találtak gazdának, mint a Rolling Stones dobosát, Charlie Watts-ot és feleségét, Shirley-t.

 

A házaspár nagy állatbarát: farmjukon arab lovakat tenyésztenek, és egy egész falkányi mentett agárról gondoskodnak, akik egykor mind kapzsi embereknek voltak kénytelenek pénzt szerezni a versenypályákon. Szerencsére új otthonukban elfelejthették régi, gyötrelmes életüket.

 

Shirley Watts hosszú ideje támogatja a Forever Hounds Trust tevékenységét, mi több: tiszteletbeli tag a szervezetnél. Így a csapat már jól ismeri a házaspárt – így azt is pontosan tudták, milyen kutya illene hozzájuk. Örökbeadásnál ugyanis igyekeznek minél inkább felmérni a leendő gazdik életmódját, jellemét, aktivitását, hogy a számukra leginkább megfelelő kutya társat találják meg – és természetesen fordítva.

 

Sajnos a koronavírus járvány megnehezítette az örökbefogadási folyamatokat is, hiszen a személyes találkozókat is le kellett redukálni. Ugyanez igaz a mentésekre is: „Jelenleg nehéz időket élünk mindannyian, különösen nehéz az állatmentő szervezeteknek most. Nagyon sok kutyának van szüksége segítségre, de a pandémia miatt bevezetett extra óvintézkedések megnehezítenek, meghosszabbítanak minden folyamatot a mentéstől kezdve a rehabilitáción át, a gazdához költöztetésig.” – mondta Jan Lake a Forever Hounds Trust elnöke.

 

 

 

 

 

 

Forrás: facebook.com/ForeverHoundsTrust

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke szerdán Budapesten.

Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök Csontsovány, elhanyagolt kutya miatt intézkedtek a rendőrök
Állatkínzás miatt indult nyomozás: elhanyagolt, csontsoványra éheztetett kutyát mentettek meg az állatvédők a veszprémi rendőrökkel karöltve.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
30 ezer Ft-ra büntetnek, ha nem jelented be a kutyádat? Hírek - Címlapon
30 ezer Ft-ra büntetnek, ha nem jelented be a kutyádat?
Újra egy puli a sztár Amerikában! Hírek - Címlapon
Újra egy puli a sztár Amerikában!