A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Veszélyes lehet, ha botot dobálsz a kutyádnak - súlyos sérülést okozhat!

2016. január 21., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Súlyos sérüléseket okozhatnak a kutyáknak a botok, amiket játékból dobálnak nekik - idézte a The Guardian a brit állatorvosok társaságának figyelmeztetését.



A társaság vezető állatorvosai azután fordultak a sajtóhoz, hogy jelentősen emelkedett az életveszélyes sérülések száma, melyeket a kutyák a botos játék közben szenvedtek.

Grace Webster, a brit állatorvosok társaságának skóciai elnöke arra kérte a gazdákat szerdán, hogy hagyják abba a fadarabok hajigálást. A felhívás előzménye az volt, hogy Skóciában egy collie-nak tíz centiméteres fadarab fúródott a torkába, amikor el akarta kapni azt.

 

A kutyák lelkesen hozzák vissza az eldobott botot - gondoltad volna, hogy ez veszélyes is lehet?
A kutyák lelkesen hozzák vissza az eldobott botot - gondoltad volna, hogy ez veszélyes is lehet?
Fotó: pets4homes.co.uk


"Szörnyű sérüléseket okozhat a botok dobálása, elvághatja a kutyák száját vagy a nyelvét, vagy, mint a legutóbbi esetben, a torkukba fúródhat. Még ha a sérülést kezeljük is, a szálkák gyakran ott maradnak és további beavatkozásokra van szükség" - idézte a lap Webstert.


Sean Wensley, a társaság elnöke szerint a brit állatorvosok előtt nem ismeretlenek a nagyon súlyos, életveszélyes, botok elkapásával szerzett sérülések.
"Természetesen nem minden, botokat elkapdosó kutya sebesül meg életveszélyen, mégis sokan így járnak. A kollégák havonta általában egy ilyen esettel találkoznak, de más állatorvosok ennél gyakrabban számolnak be bot okozta sérülésekről" - magyarázta az állatorvos a BBC Today című rádióműsorában.
A szakemberek azt ajánlják, bot és fadarab helyett a gazdák dobáljanak a kutyának frizbit, puha labdát vagy gumitárgyakat.

Forrás: MTI
Indexkép forrás: telegraph.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Daganatos megbetegedést okozhat a legtöbb kutyatáp? Hírek - Címlapon
Daganatos megbetegedést okozhat a legtöbb kutyatáp?
Elérhető luxus kedvencednek? Igen! Hírek - Címlapon
Elérhető luxus kedvencednek? Igen!