A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett

2020. április 09., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Idén öt éves a Tacskó Találkozó, az egyik legnagyobb hazai kutyás közösség. A jubileum alkalmából jótékony születésnapi tacsis zsúrt szerveztek, ám a koronavírus járvány sajnos közbeszólt. A segítésre és a jótékonyságra azonban most még nagyobb szükség van, mint egyébként, ezért a csapat egy B tervvel állt elő.Vidám, nyitott és összetartó csapat a tacskósoké. Tacsik, tacsi-keverékek és tacskó kedvelők is a közösség tagjai, akik több alkalommal is tanúbizonyságot tettek önzetlenségükről: rendezvényeik, találkozóik elmaradhatatlan eleme a jótékonyság, az árva állatok és az őket segítő állatvédők támogatása.

 

Idén tartja a Tacskó Találkozó az ötödik születésnapját, mely alkalomból jótékonysági Szülinapi Tacsi Zsúrt szerveztek áprilisra. Az eseményt azonban meghiúsította a koronavírus járvány és a miatta elrendelt korlátozások. A Tacsi Zsúr sajnos halasztásra került, hiszen mindannyiunk biztonsága a legfontosabb. Amint lehet, pótlásra kerül az összejövetel, addig sem tétlenkednek azonban a tacsisok, hiszen az árva állatoknak most még nagyobb szüksége van a segítségünkre, mint eddig.

 

A Szülinapi Tacsi Zsúr helyett Virtuális Gyűjtést indít a Tacskó Találkozó csapata a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés részére. A gyűjtésben három féle módon segíthetünk az állatvédőknek: nagy szükségük van a pénzadományokra, így akár kisebb, akár nagyobb összeggel is támogathatjuk őket, ahogy pénztárcánk engedi. Minden apró kis összeg segíthet túlélni ezt a nehéz időszakot!

A pénzadomány mellett jó minőségű tápokra, konzervekre és gyógyszerre (különösen Simpaeica tablettára) is nagy szüksége van a Futrinkásoknak. Ez esetben a Tacskó Találkozó csapata vállalta, hogy a tárgyi adományt, eledelt, gyógyszert elszállítja az állatvédőkhöz, természetesen minden higiéniai és távolságtartási szabályt betartva az átvételkor és átadáskor. A tárgyi adományokat azonban csak Budapest területéről tudják elszállítani, így kérik, a vidéki tacsibarátok válasszák inkább a pénz adományozását. A budapesti felajánlások ügyében emailben várják a jelentkezéseket! ([email protected])

Plusz egy adományozási lehetőségként felhívják a figyelmet az adó 1% felajánlására is, hiszen ez is nagy segítséget jelent az Egyesületnek!

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: unsplash - Elijah M. Henderson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen Tűz ütött ki a Budaörsi Állatmenhelyen
A tüzet szerencsére sikerült eloltani, mielőtt tovább terjedhetett volna, több kutya azonban így is életét vesztette. A menhely mielőbb megkezdené a karanténépület újjáépítését, ehhez azonban segítségre van szükségük.

Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!
Közeleg az év egyik legjobban várt kutyás eseménye: idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hivatalos Tacskó Találkozó. Idén is izgalmas programokkal várják a kutyákat és gazdákat – nem csak tacsisoknak!

Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit
„Mancs a bajban!” elnevezéssel kétnapos állateledel-gyűjtő kampányt szervezett a SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal karöltve 2022. május 7-8-án a kijelölt INTERSPAR áruházakban. Kutya száraz tápból több mint 10 ezer kilogramm, macska száraz tápból pedig közel 2 ezer kilogramm gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Hírek - Címlapon
Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
Ébernek kell lennie az állattartóknak: sorozatos mérgezések Dombóváron Hírek - Címlapon
Ébernek kell lennie az állattartóknak: sorozatos mérgezések Dombóváron