A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett

2020. április 09., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Idén öt éves a Tacskó Találkozó, az egyik legnagyobb hazai kutyás közösség. A jubileum alkalmából jótékony születésnapi tacsis zsúrt szerveztek, ám a koronavírus járvány sajnos közbeszólt. A segítésre és a jótékonyságra azonban most még nagyobb szükség van, mint egyébként, ezért a csapat egy B tervvel állt elő.



Vidám, nyitott és összetartó csapat a tacskósoké. Tacsik, tacsi-keverékek és tacskó kedvelők is a közösség tagjai, akik több alkalommal is tanúbizonyságot tettek önzetlenségükről: rendezvényeik, találkozóik elmaradhatatlan eleme a jótékonyság, az árva állatok és az őket segítő állatvédők támogatása.

 

Idén tartja a Tacskó Találkozó az ötödik születésnapját, mely alkalomból jótékonysági Szülinapi Tacsi Zsúrt szerveztek áprilisra. Az eseményt azonban meghiúsította a koronavírus járvány és a miatta elrendelt korlátozások. A Tacsi Zsúr sajnos halasztásra került, hiszen mindannyiunk biztonsága a legfontosabb. Amint lehet, pótlásra kerül az összejövetel, addig sem tétlenkednek azonban a tacsisok, hiszen az árva állatoknak most még nagyobb szüksége van a segítségünkre, mint eddig.

 

A Szülinapi Tacsi Zsúr helyett Virtuális Gyűjtést indít a Tacskó Találkozó csapata a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés részére. A gyűjtésben három féle módon segíthetünk az állatvédőknek: nagy szükségük van a pénzadományokra, így akár kisebb, akár nagyobb összeggel is támogathatjuk őket, ahogy pénztárcánk engedi. Minden apró kis összeg segíthet túlélni ezt a nehéz időszakot!

A pénzadomány mellett jó minőségű tápokra, konzervekre és gyógyszerre (különösen Simpaeica tablettára) is nagy szüksége van a Futrinkásoknak. Ez esetben a Tacskó Találkozó csapata vállalta, hogy a tárgyi adományt, eledelt, gyógyszert elszállítja az állatvédőkhöz, természetesen minden higiéniai és távolságtartási szabályt betartva az átvételkor és átadáskor. A tárgyi adományokat azonban csak Budapest területéről tudják elszállítani, így kérik, a vidéki tacsibarátok válasszák inkább a pénz adományozását. A budapesti felajánlások ügyében emailben várják a jelentkezéseket! ([email protected])

Plusz egy adományozási lehetőségként felhívják a figyelmet az adó 1% felajánlására is, hiszen ez is nagy segítséget jelent az Egyesületnek!

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: unsplash - Elijah M. Henderson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Hírek - Címlapon
Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
Ébernek kell lennie az állattartóknak: sorozatos mérgezések Dombóváron Hírek - Címlapon
Ébernek kell lennie az állattartóknak: sorozatos mérgezések Dombóváron