A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában

2022. április 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Egy katona bukkant rá a kimerült kutyára, miközben kétségbeesetten kereste gazdáit az elhagyatott utcákon.Mindazon szörnyűség közepette, mely lassan két hónapja sújtja Ukrajnát, olykor felcsillan egy-egy reménysugár. Yukki, a szibériai husky története is ezek közé tartozik – egy állatbarát katonának köszönheti, hogy újra együtt lehet családjával.

 

Amikor elkezdődtek a bombázások Bucha környékén, a háromgyermekes Marina rémülten kapkodta össze csomagjaikat, és a robbanások közeledtével elindultak, hogy mentsék életüket. Kedvencük, a vörös-fehér husky is velük tartott, de a robaj sokkolta a kutyát, ezért fejvesztve elrohant.

 

 

Andriy Smirnov és Yukki - A kutyabarát katona talált rá a magányosan kóborló, riadt huskyra
Andriy Smirnov és Yukki - A kutyabarát katona talált rá a magányosan kóborló, riadt huskyra
Fotó: Андрій Смірнов/Facebook

 

 

Napok múltán visszatért otthonához, ám egy újabb robbanás ismét menekülésre kényszerítette. Magányosan rótta a kihalt utcákat, hátha felbukkannak szerettei. Ekkor talált rá az ukrán hadsereg tagja, Andriy Smirnov. Megesett a szíve az elgyötört kutyán, így hát beemelte az autójába, és fényképeivel együtt feltöltött róla néhány információt a Facebook-ra:

 

„Bucha. Otthona közelében rohangált az a kedves kutyus, amikor rátaláltunk. Családja már elment, de mi felkutatjuk őket” - állt a bejegyzésben április 10-én.

 

 

 

 

A többezres megosztásnak hála a hír hamarosan eljutott a gazdikhoz is. Felvették a kapcsolatot Yukki megtalálójával, majd beszámoltak arról, mi is történt valójában.

 

Mikor elhagyták otthonukat, és kutyájuk elmenekült a robbanások zaja elől, a keresésére indultak, amíg csak tehették. Életüket féltve azonban nem mertek tovább maradni, hiszen a bombázógépek bármelyik pillanatban elrepülhettek felettük is. Nem elég, hogy mindenüket hátra kellett hagyniuk, Yukki elvesztése, és a gondolat, hogy merre járhat, látják-e még valaha, újra és újra belemarkolt megtört szívükbe.

 

Ösztöne azonban hazahúzta a négylábút; nagy szerencséjére egy szomszéd felismerte őt. Marina tartotta a kapcsolatot az illetővel, de ekkor már messze jártak. Rövidesen találat érte a házat, amelyben korábban laktak, és az épület porig égett.

 

Yukkinak már nem volt hova mennie...

 

 

Yukki, a szibériai husky családjával és megtalálójával
Yukki, a szibériai husky családjával és megtalálójával
Fotó: Маша Малагловец/Facebook

 

 

A jószívű szomszéd beengedte udvarába, de amikor újrakezdődtek a bombázások, a kutya ismét menekülőre fogta. Valahol, valaki azonban vigyázott rá, fogta a mancsát, és elvezette a katonához, aki úgy döntött, segít neki hazajutni. Haza azokhoz, akik szeretik őt, akik mellett biztonságban lehet. Marina és gyermekei pedig leírhatatlanul hálásak Andrej Smirnovnak, aki nem hagyta cserben kedvencüket:

 

„Minden nap imánkba foglaljuk azért, hogy megmentette Yukki életét. Igazi hősként marad meg emlékeinkben" - mondta el az édesanya.

 

A viszontlátás örömteli pillanatát videón is megörökítették:

 

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk, newsweek.com
Indexkép forrás: Андрій Смірнов és Маша Малагловец/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi Hírek - Címlapon
Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi
Egy kétéves kis jack russell segít a katonáknak felkutatni az orosz aknákat Hírek - Címlapon
Egy kétéves kis jack russell segít a katonáknak felkutatni az orosz aknákat