A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában

2022. április 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Egy katona bukkant rá a kimerült kutyára, miközben kétségbeesetten kereste gazdáit az elhagyatott utcákon.Mindazon szörnyűség közepette, mely lassan két hónapja sújtja Ukrajnát, olykor felcsillan egy-egy reménysugár. Yukki, a szibériai husky története is ezek közé tartozik – egy állatbarát katonának köszönheti, hogy újra együtt lehet családjával.

 

Amikor elkezdődtek a bombázások Bucha környékén, a háromgyermekes Marina rémülten kapkodta össze csomagjaikat, és a robbanások közeledtével elindultak, hogy mentsék életüket. Kedvencük, a vörös-fehér husky is velük tartott, de a robaj sokkolta a kutyát, ezért fejvesztve elrohant.

 

 

Andriy Smirnov és Yukki - A kutyabarát katona talált rá a magányosan kóborló, riadt huskyra
Andriy Smirnov és Yukki - A kutyabarát katona talált rá a magányosan kóborló, riadt huskyra
Fotó: Андрій Смірнов/Facebook

 

 

Napok múltán visszatért otthonához, ám egy újabb robbanás ismét menekülésre kényszerítette. Magányosan rótta a kihalt utcákat, hátha felbukkannak szerettei. Ekkor talált rá az ukrán hadsereg tagja, Andriy Smirnov. Megesett a szíve az elgyötört kutyán, így hát beemelte az autójába, és fényképeivel együtt feltöltött róla néhány információt a Facebook-ra:

 

„Bucha. Otthona közelében rohangált az a kedves kutyus, amikor rátaláltunk. Családja már elment, de mi felkutatjuk őket” - állt a bejegyzésben április 10-én.

 

 

 

 

A többezres megosztásnak hála a hír hamarosan eljutott a gazdikhoz is. Felvették a kapcsolatot Yukki megtalálójával, majd beszámoltak arról, mi is történt valójában.

 

Mikor elhagyták otthonukat, és kutyájuk elmenekült a robbanások zaja elől, a keresésére indultak, amíg csak tehették. Életüket féltve azonban nem mertek tovább maradni, hiszen a bombázógépek bármelyik pillanatban elrepülhettek felettük is. Nem elég, hogy mindenüket hátra kellett hagyniuk, Yukki elvesztése, és a gondolat, hogy merre járhat, látják-e még valaha, újra és újra belemarkolt megtört szívükbe.

 

Ösztöne azonban hazahúzta a négylábút; nagy szerencséjére egy szomszéd felismerte őt. Marina tartotta a kapcsolatot az illetővel, de ekkor már messze jártak. Rövidesen találat érte a házat, amelyben korábban laktak, és az épület porig égett.

 

Yukkinak már nem volt hova mennie...

 

 

Yukki, a szibériai husky családjával és megtalálójával
Yukki, a szibériai husky családjával és megtalálójával
Fotó: Маша Малагловец/Facebook

 

 

A jószívű szomszéd beengedte udvarába, de amikor újrakezdődtek a bombázások, a kutya ismét menekülőre fogta. Valahol, valaki azonban vigyázott rá, fogta a mancsát, és elvezette a katonához, aki úgy döntött, segít neki hazajutni. Haza azokhoz, akik szeretik őt, akik mellett biztonságban lehet. Marina és gyermekei pedig leírhatatlanul hálásak Andrej Smirnovnak, aki nem hagyta cserben kedvencüket:

 

„Minden nap imánkba foglaljuk azért, hogy megmentette Yukki életét. Igazi hősként marad meg emlékeinkben" - mondta el az édesanya.

 

A viszontlátás örömteli pillanatát videón is megörökítették:

 

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk, newsweek.com
Indexkép forrás: Андрій Смірнов és Маша Малагловец/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében
Most őszintén: ki tudna rá haragudni? Annyira édes!

Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast
Elfogtak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében.

A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya A szeretet ereje – Elképesztő átalakuláson ment keresztül a húsfarmról mentett kutya
Az ember nem is hinné, micsoda élni akarás és szeretet rejlik Bonnie megtört lelkében. Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi Hírek - Címlapon
Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi
Egy kétéves kis jack russell segít a katonáknak felkutatni az orosz aknákat Hírek - Címlapon
Egy kétéves kis jack russell segít a katonáknak felkutatni az orosz aknákat