A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában

2022. április 22., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Egy katona bukkant rá a kimerült kutyára, miközben kétségbeesetten kereste gazdáit az elhagyatott utcákon.Mindazon szörnyűség közepette, mely lassan két hónapja sújtja Ukrajnát, olykor felcsillan egy-egy reménysugár. Yukki, a szibériai husky története is ezek közé tartozik – egy állatbarát katonának köszönheti, hogy újra együtt lehet családjával.

 

Amikor elkezdődtek a bombázások Bucha környékén, a háromgyermekes Marina rémülten kapkodta össze csomagjaikat, és a robbanások közeledtével elindultak, hogy mentsék életüket. Kedvencük, a vörös-fehér husky is velük tartott, de a robaj sokkolta a kutyát, ezért fejvesztve elrohant.

 

 

Andriy Smirnov és Yukki - A kutyabarát katona talált rá a magányosan kóborló, riadt huskyra
Andriy Smirnov és Yukki - A kutyabarát katona talált rá a magányosan kóborló, riadt huskyra
Fotó: Андрій Смірнов/Facebook

 

 

Napok múltán visszatért otthonához, ám egy újabb robbanás ismét menekülésre kényszerítette. Magányosan rótta a kihalt utcákat, hátha felbukkannak szerettei. Ekkor talált rá az ukrán hadsereg tagja, Andriy Smirnov. Megesett a szíve az elgyötört kutyán, így hát beemelte az autójába, és fényképeivel együtt feltöltött róla néhány információt a Facebook-ra:

 

„Bucha. Otthona közelében rohangált az a kedves kutyus, amikor rátaláltunk. Családja már elment, de mi felkutatjuk őket” - állt a bejegyzésben április 10-én.

 

 

 

 

A többezres megosztásnak hála a hír hamarosan eljutott a gazdikhoz is. Felvették a kapcsolatot Yukki megtalálójával, majd beszámoltak arról, mi is történt valójában.

 

Mikor elhagyták otthonukat, és kutyájuk elmenekült a robbanások zaja elől, a keresésére indultak, amíg csak tehették. Életüket féltve azonban nem mertek tovább maradni, hiszen a bombázógépek bármelyik pillanatban elrepülhettek felettük is. Nem elég, hogy mindenüket hátra kellett hagyniuk, Yukki elvesztése, és a gondolat, hogy merre járhat, látják-e még valaha, újra és újra belemarkolt megtört szívükbe.

 

Ösztöne azonban hazahúzta a négylábút; nagy szerencséjére egy szomszéd felismerte őt. Marina tartotta a kapcsolatot az illetővel, de ekkor már messze jártak. Rövidesen találat érte a házat, amelyben korábban laktak, és az épület porig égett.

 

Yukkinak már nem volt hova mennie...

 

 

Yukki, a szibériai husky családjával és megtalálójával
Yukki, a szibériai husky családjával és megtalálójával
Fotó: Маша Малагловец/Facebook

 

 

A jószívű szomszéd beengedte udvarába, de amikor újrakezdődtek a bombázások, a kutya ismét menekülőre fogta. Valahol, valaki azonban vigyázott rá, fogta a mancsát, és elvezette a katonához, aki úgy döntött, segít neki hazajutni. Haza azokhoz, akik szeretik őt, akik mellett biztonságban lehet. Marina és gyermekei pedig leírhatatlanul hálásak Andrej Smirnovnak, aki nem hagyta cserben kedvencüket:

 

„Minden nap imánkba foglaljuk azért, hogy megmentette Yukki életét. Igazi hősként marad meg emlékeinkben" - mondta el az édesanya.

 

A viszontlátás örömteli pillanatát videón is megörökítették:

 

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk, newsweek.com
Indexkép forrás: Андрій Смірнов és Маша Малагловец/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek Így várja az öregecske husky a parkban, hogy megsimogassák az emberek
Séta közben meg-meg pihen, olykor még el is bóbiskol. De addig is örömmel fogadja a kedveskedést, és mosolyt csal a járókelők arcára.

Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon Vidáman szörfözik a kutya az eső áztatta utcákon
Nem mindennapi látványt nyújt Bo, a lelkes kutya, ahogy ügyesen egyensúlyozik bicikli-vontatta deszkáján. Nézzétek meg a videót!

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút
Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!

Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát
Szolgálataiért érdeméremmel jutalmazták a Jack Russell Terriert – az ukrán ellenállás négylábú hőseként tekintenek rá.

Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják Így örült a menhelyi kutya, amikor megértette, hogy őt most örökbefogadják
Pofiján hatalmas vigyorral köszönte meg, hogy az állatmentők gondját viselték, még mancsot is nyújtott és puszikat is adott nekik. Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyám státusza: kapcsolatban Hírek - Címlapon
Kutyám státusza: kapcsolatban
Kutyamérgezés a Bikás parkban Hírek - Címlapon
Kutyamérgezés a Bikás parkban