A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi

2022. április 22., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Döbbenetes tragédia történt hétvégén Kunszentmártonban: egy kiszökött kutya rátámadt egy pórázon sétáltatott kutyára, mire az előbbi gazdája megfojtotta az ártatlan állatot. A rendőrség nyomoz. 

Tragédiába torkollott egy egyszerű, rutinszerű kutyasétáltatás. Egy mozgásában korlátozott férfi indult szokásos napi sétájára leghűségesebb barátjával, az ötéves vizslával - akit szokás szerint pórázon tartott. A séta alatt váratlanul rájuk rontott egy póráz nélküli kutya.

 

A verekedő kutyák mellett egyszer csak ott termett a támadó kutya gazdája, megpróbálta szétválasztani az ebeket. Miután ez sikerült, rátérdelt a vizsla nyakára, állítása szerint ígéretet kérve a vizsla gazdájától, hogy ha elengedi, a gazda meg tudja fogni őt (holott a megtámadott vizsla továbbra is pórázon volt).

A gazda bizonygatta is, hogy kutyája pórázon van, kérlelte, hogy engedje el - mire azonban elengedte a kutyát, a vizsla már nem élt. Megfulladt a szorítástól.

 

A helyiek egyébként már többször panaszkodtak a póráz nélküli kutyára, aki sokszor kiszökik, ráadásul agresszívan viselkedik.

 

"Borzalmas, ami fogadott minket, az idős gazdi teljesen összetört, a házi kedvencét veszítette el. Csak reméljük, hogy fel tudja majd dolgozni a történteket – idézi Zámbó Brigittát, a Mancsőr Állatvédő Egyesület alelnökét a szoljon.hu. Mint írják, Brigitta megkereste az elkövető férfit is, hogy érdeklődjön, mi történt, aki állítása szerint nem tudta, hogy megfojtotta az állatot.

 

"Megtettem a feljelentést, egy ilyen eset nem maradhat büntetlenül" - emelte ki.

 

A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az ügyben a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt nyomozást rendelt el. További információt azonban nem adhattak, tekintettel a nyomozás érdekeire.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Andrea Caramello

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Feco, a legvagányabb vizsla 8 év szolgálat után visszavonul a Parti Őrség kötelékeiből, hogy megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

A Katasztrófavédelem vizslája üzeni: senkit nem hagyunk a forró autóban! A Katasztrófavédelem vizslája üzeni: senkit nem hagyunk a forró autóban!
Tombol a nyár, a meleg elől lassan az árnyék sem nyújt menedéket… A tűző napsugarak senkit és semmit nem kímélnek, pillanatok alatt felforrósítanak mindent - ideértve az autót is. Akár egy konzervdoboz: percek alatt rendkívül felhevül! A forró autóban maradt kutya, gyerek, bárki életveszélyben van!

„Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás, Budapest, 2021 „Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás, Budapest, 2021
„A természet védelme önmagunk védelme.” Magyarország 1971-ben az utóbbi mottóval rendezett határokon átívelő, monumentális vadászati világkiállítást, amelyet a Kiállítások Nemzetközi Irodája, a BIE is támogatott. Az 1971-es világkiállítás 50. évfordulója 2021-ben egy lehetőséget kínál, hogy beszéljünk arról, amit napjainkban egyre többen és egyre egyértelműbben látnak: legális, de szabályozott és szigorú szakmai alapokon működő természethasználat – például vadászat, erdészet, horgászat stb. – nélkül ma a világon nem lehetséges fenntartható vad-, erdő-, hal-, de természetgazdálkodás sem!

Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni Javaslat: a kijárási tilalom alatt is lehet majd kutyát sétáltatni
A kutyafuttatók nyitvatartásáról pedig az önkormányzat dönthet majd - legalábbis amennyiben elfogadják a mai ülésen a benyújtott javaslatot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Hírek - Címlapon
Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában Hírek - Címlapon
Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában