A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi

2022. április 22., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Döbbenetes tragédia történt hétvégén Kunszentmártonban: egy kiszökött kutya rátámadt egy pórázon sétáltatott kutyára, mire az előbbi gazdája megfojtotta az ártatlan állatot. A rendőrség nyomoz. 

Tragédiába torkollott egy egyszerű, rutinszerű kutyasétáltatás. Egy mozgásában korlátozott férfi indult szokásos napi sétájára leghűségesebb barátjával, az ötéves vizslával - akit szokás szerint pórázon tartott. A séta alatt váratlanul rájuk rontott egy póráz nélküli kutya.

 

A verekedő kutyák mellett egyszer csak ott termett a támadó kutya gazdája, megpróbálta szétválasztani az ebeket. Miután ez sikerült, rátérdelt a vizsla nyakára, állítása szerint ígéretet kérve a vizsla gazdájától, hogy ha elengedi, a gazda meg tudja fogni őt (holott a megtámadott vizsla továbbra is pórázon volt).

A gazda bizonygatta is, hogy kutyája pórázon van, kérlelte, hogy engedje el - mire azonban elengedte a kutyát, a vizsla már nem élt. Megfulladt a szorítástól.

 

A helyiek egyébként már többször panaszkodtak a póráz nélküli kutyára, aki sokszor kiszökik, ráadásul agresszívan viselkedik.

 

"Borzalmas, ami fogadott minket, az idős gazdi teljesen összetört, a házi kedvencét veszítette el. Csak reméljük, hogy fel tudja majd dolgozni a történteket – idézi Zámbó Brigittát, a Mancsőr Állatvédő Egyesület alelnökét a szoljon.hu. Mint írják, Brigitta megkereste az elkövető férfit is, hogy érdeklődjön, mi történt, aki állítása szerint nem tudta, hogy megfojtotta az állatot.

 

"Megtettem a feljelentést, egy ilyen eset nem maradhat büntetlenül" - emelte ki.

 

A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az ügyben a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt nyomozást rendelt el. További információt azonban nem adhattak, tekintettel a nyomozás érdekeire.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Andrea Caramello

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Puszta kézzel feszítette szét a hattyúnyak-csapdát a gazda, hogy vizsláját megmentse Puszta kézzel feszítette szét a hattyúnyak-csapdát a gazda, hogy vizsláját megmentse
B. Richárd és kutyája Szálem pár nappal ezelőtt az ikrényi vasútállomás közelében egy sűrűn látogatott, népszerű sétálóhelyen estek áldozatául a helyi vadásztársaság által kihelyezett hattyúnyak csapdának.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika Hírek - Címlapon
A kutya arckifejezései III. - Szájtartás és mimika
Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában Hírek - Címlapon
Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában