A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi

2022. április 22., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Döbbenetes tragédia történt hétvégén Kunszentmártonban: egy kiszökött kutya rátámadt egy pórázon sétáltatott kutyára, mire az előbbi gazdája megfojtotta az ártatlan állatot. A rendőrség nyomoz. 

Tragédiába torkollott egy egyszerű, rutinszerű kutyasétáltatás. Egy mozgásában korlátozott férfi indult szokásos napi sétájára leghűségesebb barátjával, az ötéves vizslával - akit szokás szerint pórázon tartott. A séta alatt váratlanul rájuk rontott egy póráz nélküli kutya.

 

A verekedő kutyák mellett egyszer csak ott termett a támadó kutya gazdája, megpróbálta szétválasztani az ebeket. Miután ez sikerült, rátérdelt a vizsla nyakára, állítása szerint ígéretet kérve a vizsla gazdájától, hogy ha elengedi, a gazda meg tudja fogni őt (holott a megtámadott vizsla továbbra is pórázon volt).

A gazda bizonygatta is, hogy kutyája pórázon van, kérlelte, hogy engedje el - mire azonban elengedte a kutyát, a vizsla már nem élt. Megfulladt a szorítástól.

 

A helyiek egyébként már többször panaszkodtak a póráz nélküli kutyára, aki sokszor kiszökik, ráadásul agresszívan viselkedik.

 

"Borzalmas, ami fogadott minket, az idős gazdi teljesen összetört, a házi kedvencét veszítette el. Csak reméljük, hogy fel tudja majd dolgozni a történteket – idézi Zámbó Brigittát, a Mancsőr Állatvédő Egyesület alelnökét a szoljon.hu. Mint írják, Brigitta megkereste az elkövető férfit is, hogy érdeklődjön, mi történt, aki állítása szerint nem tudta, hogy megfojtotta az állatot.

 

"Megtettem a feljelentést, egy ilyen eset nem maradhat büntetlenül" - emelte ki.

 

A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az ügyben a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt nyomozást rendelt el. További információt azonban nem adhattak, tekintettel a nyomozás érdekeire.

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Andrea Caramello

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke szerdán Budapesten.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja
Elkészült a rövidszőrű magyar vizsla genetikai fajtaprofilja. A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézete (NBGK HGI), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Genetika és Biotechnológia Intézete és Állattenyésztési Tudományok Intézete (MATE-GBI/ÁTI) kutatásának köszönhetően lehetségessé vált az egyes egyedek genetikai fajtatisztaságának bizonyítása vagy kizárása.

A 10 legjátékosabb kutyafajta A 10 legjátékosabb kutyafajta
Kedvességük, vidámságuk magával ragadó, vicces pillanataik mosolyt csalnak arcunkra. Mellettük igazán nem lehet unatkozni egy percig sem!

Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát Bíróság elé kerülhet a kunszentmártoni férfi, aki megfojtott egy vizslát
A rendőrség lezárta a nyomozást a kunszentmártoni tragédia ügyében: a vizslát megfojtó férfi ellen vádemelést javasolnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Hírek - Címlapon
Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában Hírek - Címlapon
Visszatalált családjához a husky, aki a bombázások közepette tűnt el Ukrajnában