A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Milliókat érő kincset szagolt ki egy kölyökkutya élete első sétáján

2022. április 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Csak egy cuki kölyök... Vagy mégsem? Ollie, az olasz vízikutya szuperszimata ugyanis tényleg aranyat ér!Adam Clark és felesége a 9 éves kislányukat szerették volna meglepni a bájos kölyökkel, de még nála is jobban meglepődtek azon, milyen különleges tudás birtokában van a kis szőrgombóc. Az olasz Lagotto Romagnolo fajta képviselője, Ollie talán nincs is tisztában azzal, hogy szaglása máris aranyat ér:

 

„Alicia rettentően örült, madarat lehetett volna fogatni vele Ollie láttán. Már alig vártuk, hogy elvihessük sétálni, kb. 10 perce mászkáltunk a mezőn, amikor a kiskutya egyszer csak megtorpant és őrült mód elkezdte kaparni a földet. Csak ásott és ásott, mígnem előbukkant egy maréknyi aranyérme!” - mesélte a családfő.

 

 

Ollie, a Lagotto Romagnolo kölyök szuperszimattal rendelkezik
Csak egy cuki kölyök... Vagy mégsem?
Ollie, a Lagotto Romagnolo fajtájú kiskutya szuperszimattal rendelkezik
Fotó: SWNS

 

 

A kiskutyának köszönhetően 15 db királyi érme került elő, melyek a 19. századból származnak. Bámulatos felfedezés, pláne egy alig pár hónapos kölyöktől! Bár a fajtát eredetileg vízi vadászatra használták, a Lagotto Romagnolo szuperszimatát manapság főként szarvasgomba kereséséhez hívják segítségül.

 

Ollie talán úgy gondolta, ha már amúgy is aranyárban számolják e különleges étket, miért is ne kutathatná fel egyenesen az árát? A pénzérmék becsült összértéke ugyanis kb. 8000 dollár, ami átszámítva közel 2.800.000 Ft-nak felel meg.

 

 

Milliókat érő aranyérmékre bukkant Ollie, az olasz vízikutya kölyök
Milliókat érő aranyérmékre bukkant Ollie, az olasz vízikutya kölyök
Fotó: SWNS

 

 

Adam Clark az első (és második) ledöbbenés után, hogy mi mindenre képes újdonsült kedvence, úgy véli, az igazi főnyeremény maga Ollie:

 

Már akkor is éreztük rajta, hogy nem mindennapi kutya, amikor hozzánk került” - idézte fel a kezdeteket. - „Az egy dolog, hogy rátalált erre a kincsre, de nagyon úgy tűnik, hogy személyében egy négylábú aranyásót köszönthetünk családunkban. Már alig várom, hogy újra felfedezőútra induljunk. Különleges kis kölyök, én pedig kíváncsian nézek elébe, mi mindent tesz majd le az asztalra; nemcsak átvitt, hanem a szó szoros értelmében is” - lelkendezett a férfi.

 

Hajrá, Ollie!

 

 

Adam Clark és kedvence, Ollie a milliós értékű régiséggel
Adam Clark és kedvence, Ollie a milliós értékű régiséggel
Fotó: SWNS

Forrás: people.com
Indexkép forrás: SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Miért szagol be a kutya a lábaink közé? Miért szagol be a kutya a lábaink közé?
Kínos, zavarba ejtő, mulatságos... Egy biztos: nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha kutyánk orra éppen érzékeny testrészeinkre téved. Mi teszi olyan érdekessé számára, és mit tehetünk, ha túlzásba viszi a szimatolást?

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el Hírek - Címlapon
Letöltendő börtönbüntetést kapott egy férfi, aki kutyái négyhetes kölykeit pusztította el
Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi Hírek - Címlapon
Puszta kézzel fojtott meg egy pórázon sétáló vizslát egy kunszentmártoni férfi