A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

10 különleges eset, mikor kutyád azt akarja mondani Neked: Szeretlek!

2020. április 19., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Gyakran nem is gondolnál arra, hogy egy csínytevésnek tűnő akció kutyád részéről nem azt jelenti, amire Te gondolsz, hanem egy mélyebb üzenetet hivatott közvetíteni feléd: például azt, hogy “szeretlek, Gazdi!”



Íme, 10 olyan üzenet kutyádtól, amiben arra tesz kísérletet, hogy kifejezze, mennyire szeret Téged!

 

1. A kedvenc játékodat, vagy tárgyadat pottyantja az öledbe - nagy eséllyel “legyilkolva”

Megosztja veled kutyád a kincseit - például a szétrágott régi játékbabádat

Valószínűleg nem az lesz az első gondolatod, hogy kutyád mennyire szeret téged, amikor nagy vidáman a szétrágott cipődet, vagy a vadiúj okostelefonodat hozza kedvenced üdvözlés gyanánt. Igen, lehet, hogy csak rosszalkodott - de vizsgáld meg más szemszögből is a dolgot! Hiszen ő meg szeretné osztani veled a “zsákmányát” - és neki mindegy, hogy egy zsákmányállatról van szó, vagy egy plüssbabáról, ő minden kincsét felajánlja Neked! Ennél jobban hogyan fejezhetné ki szeretetét?

 

 

2. Vacsorája végeztével jókorát böffent - az arcodba

 

A vacsora végeztével jókorát böffent kutyád

Szerencsére a böfögés nem a leggyakoribb kifejezésmódja kutyánk szeretetének! :) Azt azonban tudjuk: a kutyák imádják a hasukat! Étkezés után pedig igen bújóssá válnak. Gregory Berns neurológus szerint ez a viselkedés is az irántunk érzett szeretetüket fejezheti ki.

 

 

3. Utánozzák az ásításodat

Utánozza a kutyád, ha ásítasz

Nem, ilyenkor nem “gúnyolódik” rajtad! A ragadós ásítás az emberek között az empátia jele, egy tanulmány szerint pedig ez a kutyáknál is egy létező jelenség. Az ásítás utánzása is egy szimbólum arról, hogy átveszik és érzik a mi hangulatunkat és érzelmeinket.

 

 

4. Átnéz rajtad, mikor munkába indulsz otthonról

Átnéz rajtad a kutyusod, mikor elmész otthonról

Vannak olyan gazdik, akik biztosak abban, hogy kedvencük szinte beleőrül abba, ha otthon hagyja őt, mikor dolgozni indul. A bizonytalanságban lévő kutyák valóban elkezdenek sírni, kaparni, rágni, rombolni - azonban egy stabil környezetben élő kutya csak elfekszik kedvenc helyén, szinte már “hidegen” viselkedik a Gazdival. Ők azonban biztosan tudják, hogy szeretett emberük délután visszatér hozzájuk, tehát nem "utálnak" Téged, amiért othhon hagyod őket, mindössze tudomásul veszik a helyzetet. A Gazdiban mindig megbízhat, így tudja, csak pár órát kell rá várnia.

 

 

5. Képtelen kontrollálni kitörő örömét

Nem bírja kontrollálni kitörő örömét a kedvenced, mikor hazaérsz

Ahogy az induláskor hidegen, zárkózottan viselkedik a Gazdival, úgy annak érkezésekor szinte megőrül: körbe-körbe szaladgál, ugat, ugrál, pörög, puszit oszt… És ez akkor és ott pontosan azt jelenti, amire gondolsz: őrülten szeret Téged!

 

 

6. Kihívóan farkasszemet néz Veled

Farkasszemet néz veled a kutyád

A körülményektől függ annak a jelentése, ha mereven és hosszan a szemedbe néz kedvenced - szinte farkasszemet néztek! Ha épp játék közben vagytok, vagy épp bújik Hozzád, vagy Te beszélsz hozzá, nyugodt szemkontaktust létesít Veled - ez egy öleléssel ér fel: “átölel a tekintetével Téged” - véli Brian Hare, kutyaszakértő.

 

 

7. Megemeli a szemöldökét, úgy figyel Téged

Megemelt szemöldökkel néz rád

Nem is gondolnád, milyen összetett arckifejezéseket tudnak mutatni a kutyák! Egy japán tanulmány azt vizsgálta, hogy viselkednek a kutyák egy idegen, és a gazdájuk érkezésekor. Megfigyelték, hogy amikor a szeretett Gazda érkezett, akkor a legtöbbjük felemelte (legtöbbször a bal) szemöldökét. Ugyanezt sokkal ritkábban produkálták az idegen érkezésekor - vagy épp a másik szemöldökük mozdult meg.

 

 

8. “Bizalomesés”

Teljes súlyával Neked dől a kutyád

Tapasztaltad már azt, hogy kutyád akár ülve, akár állva úgy dől a lábadhoz, hogy ha ellépnél, ő azonnal elesne? Ez a teljes bizalom jele! Bízik benned, tudja, hogy Te mindig vigyázni fogsz rá, bármi történjék is. De leegyszerűsítve ezt is jelenti: “nagyon-nagyon szeretlek, Gazdi, olyan jó, hogy itt vagy a közelemben!”

 

 

9. Elterpeszkedik az ágyadon - egy kicsi helyet sem hagyva Neked

A Te kutyád is elterül az ágyon?

Azzal, hogy az ágyadon elnyúlik kutyád, azt szeretné üzenni Neked: a ház összes apró pontja közül ott szeret a legjobban aludni, ahol a legközelebb lehet Gazdijához. Gregory Berns szerint ez igen kifejező szimbóluma a hűségnek: ha nem is vagy otthon, akkor is olyan közel akar lenni Hozzád, amennyire csak lehetséges!

 

 

10. Minden egyes percet a Te oldaladon szeretne eltölteni

A kutyád minden egyes pillanatot Veled szeretne tölteni!

...így még a wc-re is követ Téged! :)

Kutyáinknak veleszületett képessége, hogy tudják, érzik azt, amit mi valójában érzünk. Egy kutya tudja, ha mi szeretettel fordulunk felé - és ő ezt vissza fogja adni kamatostul!

 

 

Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden rosszaságot, csintalanságot el kell nézned a kutyádnak, sőt! Tudnia kell, mit szabad és mit nem - de néha gondolj arra is a dorgálás előtt, lehet, hogy ő csak ennyit akart mondani Neked: Szeretlek!

 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: Lili Chin - barkpost.com
Cikk első megjelenése: 2016. május 17.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Miért érintik össze orrukat a kutyák? Miért érintik össze orrukat a kutyák?
Üdvözlés, információgyűjtés, a kötődés növelése... Mi mindenben segítheti a kutyákat ez a barátságosnak tűnő gesztus?

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya
Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”

Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik
Kutyás szív, kutyás lélek… Odavagyunk értük, nem vitás. Legszívesebben mindegyikükkel barátkoznánk, de tiszteletben tartjuk azt is, ha nem szeretnének ismerkedni. Ha mégis felkeltettük kíváncsiságukat, akkor jöhet a bemutatkozás. Hogyan is tegyük ezt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe Hírek - Címlapon
Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe
Szoktak a kutyák tv-t nézni? Hírek - Címlapon
Szoktak a kutyák tv-t nézni?