A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek

2023. október 19., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. október 18-án előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy nőt állatkínzás bűntettével vádolnak - írja a bíróság közleménye.

 

A vádirat szerint a terhelt kőbányai 73 nm-es lakásában 107 macskát és egy kutyát tartott, amelyek számára nem biztosított megfelelő takarmányozást, ivóvízellátást és tiszta almot. Az állatokat – amelyek az elhanyagolás következtében külső- és belső paraziták okozta megbetegedésektől szenvedtek – az ürülékkel szennyezett lakásában bezárva tartotta, megfosztva így azokat az önellátástól. A macskák közül több elpusztult, a kutyát pedig a fertőzés következtében kialakult betegsége miatt el kellett altatni.

 

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be a bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le. A bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is kezdett. A vádlott fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, kérdésekre válaszolt.

 

Az eljárás 2024. február 13-án a vádlott és a tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

 

 

Forrás: birosag.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre
Fényfüzér, girlandok, hógömbök és mézes-mázas díszek... Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni, hogy kutyáink és macskáink számára is biztonságban teljenek az ünnepek!

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet! Hírek - Címlapon
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet!
15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre Hírek - Címlapon
15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre