A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre

2023. október 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.



 

Apró tappancsok, puha bundácska, jóllakott pocakok – egyszerűen imádnivaló. Na de egyszerre 15? Még gombócból is sok, ahogy mondani szoktuk.  A német dog azonban egyike azon kutyafajtáknak, ahol a szokásosnál (jóval) több kölyök is születhet egy alomban. Bár a 15-ös létszám még így is inkább ritkának mondható.

Ekkora létszám bizony extra odafigyelést és törődést kíván a mamakutyától. Szerencsére történetünk főszereplője és kicsinyei nem is kerülhettek volna jobb helyre ehhez.

 

 

A 15 kölyök egyike mamája ölelésében
A 15 kölyök egyike mamája ölelésében
Fotó: Perfectly Imperfect Pups

 

 

Az egyik észak-karolinai kutyamentő szervezetnél a gazdikeresők többnyire ideiglenes befogadóknál várják, hogy megtalálják az álomcsaládot. Ide került be október 8-án Meadow, a két és fél éves német dog szuka, akinek borzasztóan nagyra nőtt a pocakja a benne lakozó apróságoktól. Két nap múltán megindult az ellés. Minden rendben ment, csak egy kicsit sokáig tartott... Lévén, hogy sorra bújtak ki a pici kölykök, 5, 6, 7, 8 még normál létszámnak számít. Ebben az esetben azonban majdnem duplaanyian jöttek a világra.

 

A Guinness Rekordok szerint az eddigi legnagyobb alomszám nem kevesebb, mint 24. Na de a 15 is kivételesnek számít. Ami még ennél is érdekesebb, hogy többségében fiúcskák születtek. 12 fiú mellett csupán 3 kislány van az alomban. Ennyi kiskutya megfelelő ellátásához bizony nagyon sok segítségre van szükség, az állatmentőktől azonban mindezt megkapják. Meadow mamát rettentően kimerítette az ellés, és hát azért aludnia is kell, hogy táplálhassa és gondozhassa picinyeit.

 

 

A kivételes mentett alom - Tizenöt német dog kölyök egy kupacban
A kivételes mentett alom - Tizenöt német dog kölyök egy kupacban
Fotó: Facebook/Perfectly Imperfect Pups

 

 

„Szóhoz sem jutottunk, mennyi kölyköt hozott a világra, és hogy mindegyikük túlélte az első napokat. Nemrég lettek egyhetesek, szépen gyarapodik a súlyuk, mindenki nagyszerűen érzi magát. Mindezt a csodálatos ideiglenes befogadóinknak köszönhetjük, akik éjt-nappallá téve táplálják cumisüvegből a kicsiket, amikor mamájuk pihen a szoptatások között” - mondták el az állatmentők hálásan.

 

Meadow fantasztikus anya, szinte hihetetlen, hogy e nehéz időszakban csak úgy magára hagyta előző gazdája. A közösségi médiában figyeltek fel az állatvédők a hirdetésére, miszerint új családot keresnek neki. Valaki magához is vette, aztán rájöttek, hogy mégsem akarják vállalni a születendő kiskutyákkal járó „cécót”. Így hát szóltak az állatmentőknek, akik tűkön ülve várták, mikor hozhatják el. Másnap elvitték az állatorvoshoz, rá következő napon pedig elkezdtek kibújni a kicsik.

 

 

Tizenöt kölyöknek adott életet egy mentésre szoruló német dog Amerikában
Tizenöt kölyöknek adott életet egy mentésre szoruló német dog Amerikában
Fotó: Perfectly Imperfect Pups

 

 

Pedig nem először történt meg vele mindez. Visszakövették Meadow történetét, és legalább 5 különböző tulajdonosa volt mióta idén februárban megszületett az előző alom. Két és fél éves koráig gyakorlatilag kézről-kézre adták. A viszontagságok ellenére annyira kedves és barátságos mindenkivel, és megmentői is bíznak abban, hogy néhány hónap múlva megtalálják számára a végleges otthont, ahol ő lesz majd a gazdik szeme fénye.

 

Sokan nem látják be előre, mivel is jár egy óriási kutya tartása, etetése, költségei... Így nagyon meg fogják nézni azt is, kinek adják örökbe a 15 kölyköt – a nagytestű kutyákkal való tapasztalat a minimum feltétel. Ha pedig gond adódna a jövőben, a szervezetet kell értesíteniük elsőként, hogy eldönthessék, hogyan tovább. Ezen az állatmenhelyen szerencsére van kapacitás arra, hogy nyomon kövessék az örökbefogadott kutyák sorsát, és segítsenek, ha nevelési, tartási vagy egészségügyi gondok merülnek fel a gazdik részéről.

 

„Meadow Mama és kölykei nagyszerű családi kutyák lesznek majd! Izgatottan tekintünk a jövőbe!” - zárták soraikat az állatmentők.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Perfectly Imperfect Pups

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek Hírek - Címlapon
107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Hírek - Címlapon
Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők