A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!

2023. szeptember 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották! 

Több mint egy évtized telt el azóta, hogy a kedves keverék kutyus bekerült egy argentínai menhelyre. Pitufo, vagyis Törpi ma 14 éves, és az, hogy ennyi idő után gazdira talált, felér egy igazi csodával.

 

Nem tudni, azelőtt mi minden történt vele, de most, életében talán először tapasztalhatja meg, milyen is az, amikor saját családja van, és nem győzik elmondani neki minden áldott nap, hogy mennyire szeretik.

 

 

Régóta várt már a menhelyen az idős kutya
Régóta várt már a menhelyen az idős kutya
Fotó: Hogar Corazón Animal

 

 

A Buenos Aires-ben lévő kutyamenhelyen mindenki igyekezett Pitufo kedvére tenni, de az, hogy már felnőttként került hozzájuk, sajnos nehezítette örökbefogadási esélyeit. Ráadásul akkoriban még sokkal kevesebben használták a közösségi felületeket gazdikereső kutyák hirdetésére náluk, és a kölykök mindig is népszerűbbnek bizonyultak a menhelyre látogatók körében. Hiába várt arra Pitufo, hogy valaki felfigyeljen rá – 11 évnek kellett eltelnie ehhez.

 

„Nagyon szigorú vagyok az érdeklődőkkel szemben. Minden kutyusunkra úgy tekintek, mintha a saját gyermekem lenne, márpedig őket nem bíznám rá akárkire. Mindig a legeslegjobb otthont keresem számukra” - jelentette ki Silvana, a menhely vezetője. Nem számít, mennyi ideig tart, nem adja alább, minthogy minden egyes védencének megtalálja álmai családját.

 

 

Úton hazafelé - mosolyog, mintha tudná, hogy végre gazdikhoz költözik
Úton hazafelé - mosolyog, mintha tudná, hogy végre gazdikhoz költözik
Fotó: Hogar Corazón Animal

 

 

Pitufo esetében sem volt ez másként. Páran ugyan rákérdeztek, mi van vele, de vagy nem gondolták komolyan az örökbefogadást, vagy a körülményeik nem feleltek meg egy idősödő kutyus számára. Teltek-múltak az évek, Pitufo lassacskán megöregedett, de lélekben ma is ugyanaz az imádnivaló fiatal kutya, aki akkor volt, amikor a menhelyen landolt.

 

Idén augusztusban azonban az ő álma is valóra vált: egy kedves pár érkezett hozzá, kifejezetten vele szerettek volna megismerkedni. Estefanía és Sebastían egy cicával osztották meg életüket, és szerettek volna befogadni egy esélytelennek számító kutyust – hogy megszépíthessék nyugdíjas éveit. Pitufo felülmúlta a várakozásaikat.

 

 

11 év után szerető gazdikra talált az öreg kutya
11 év után szerető gazdikra talált az öreg kutya
Fotó: Hogar Corazón Animal

 

 

„Sohasem volt családja, nem tudta, mit jelent az otthon, ezért arra számítottunk, hogy nehezebben megy majd a beilleszkedés. De nem így volt. Első pillanattól kezdve úgy éreztük, mintha mindig is velünk lett volna” - mesélték meghatottan a gazdik.

 

Az elmúlt néhány hétben Pitufo kivirult: nagyon szereti a sétákat, és imád odabújni gazdáihoz. Rengeteget mosolyog, annyira hálás, hogy őt választották. Bár a menhelyen érzik hiányát, de elmondhatatlanul boldogok, hogy az a kutyus, akiről 11 éven át gondoskodtak, végre-végre saját családja körében hajthatja álomra fejét.

 

 

 

 


Forrás: https://www.thedodo.com/daily-dodo/shelters-oldest-resident-cant-stop-smiling-now-that-hes-finally-being-adopted

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Hogar Corazón Animal

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Hírek - Címlapon
Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Hírek - Címlapon
Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez