A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

17 év után vesztette el társát a tacskó, majd megtalálta „ikertesóját”

2024. szeptember 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A tacskóplüss egy picit segített enyhíteni a kedves kisöreg fájdalmát.



 

Romeo és Juliet 17 éven át voltak elválaszthatatlan társak. Egy tálból ettek, csak együtt tudtak elaludni – még a sétán sem engedték el egymás mancsát.

 

Közel két évtized után azonban Romeo átsétált a Szivárványhídon, és a Juliet egyedül maradt. Megszakadt a szíve, ahogy gondozóinak is a Vintage Pet Rescue állatmenhelyén.

 

 

 

 

Hogyan is lehetne pótolni valakit, aki életed másik fele volt? - tették fel a kérdést az állatmentők egymásnak. Az idős tacskóhölgy már így is annyi mindenen ment keresztül...

 

Még nyár elején került be társával az öreg kutyák mentésére specializálódott szervezethez, miután szeretett gazdájuk elhunyt. A két őszpofi azonnal belopta magát a gondozók szívébe – mindenki érezte, hogy közöttük különleges kötelék van.

 

 

 

 

„Ahányszor csak benéztünk hozzájuk, folyton egymáshoz bújva találtuk őket. Romeot általában előbb érte el az álom, Juliet pedig ráhajtotta kis buciját, és ő is elaludt. Így őrizték egymás álmát. Gyakran szimatolgatták egymás pofiját és fülecskéit is... Hihetetlenül édes pillanatok voltak ezek” - emlékezett vissza meghatottan a menhely vezetője.

 

Az öregecske tacskópáros éppen hogy csak elkezdte megszokni új otthonát, mikor Romeo egészsége váratlanul romlani kezdett. Mikor az ételtől is elfordította orrát, tudták, hogy nagy a baj. Kiderült, hogy vesebetegsége súlyosbodott, olyannyira magasak voltak az értékei, hogy a gép sem tudta megmérni. Muszáj volt meghozni a fájdalmas döntést, és elengedték útjára. Juliet végig mellett volt, hogy elbúcsúzhasson drága barátjától.

 

 

 

 

A tacsimami immáron egyedül volt, a gyász kezdte felemészteni őt is... Mindenki azon tanakodott, hogyan lehetne legalább egy icipicit felvidítani őt. Ekkor jutott eszükbe, talán segítene, ha legalább egy plüsst találnának, ami hasonlít Romeo-ra:

 

„Nem tudtuk, hogyan fog rá reagálni, vagy reagál-e egyáltalán. Hiszen Romeo-t pótolni nem lehet, de úgy tűnik, a plüsskutyus megnyugtatja Juliet-et. A nap nagy részében szorosan hozzábújva szundikál. Ugyanúgy ráhajtja fejét, ahogy Romeo-val tette. A mi kis öreglányunk elmúlt 17, és bár egészsége nem a legfényesebb, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól érezhesse magát.”

 

 

 

 

Romeo és Juliet története rengeteg embernek megmelengette a szívét, néhányan már jelentkeztek is, hogy örökbefogadják a tacsi nénit. Végül az egyik gondozója vette magához, akivel szoros kötelék alakult ki.

 

Juliet néhány nappal ezelőtt örök álomra hajtotta fejét, hiánya fájó mindazoknak, akik ismerték. Vigaszt nyújt a gondolat, hogy élete utolsó három hónapjában szeretettel körülölelve élhetett.

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@vintage_pet_rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül
Mindennél jobban szeretjük őt, ezért is olyan fájdalmas belegondolni, hogy kedvencünk élete végéhez közeledik. Legyen bár idős vagy gyógyíthatatlan beteg, a döntés meghozatalában csak ránk számíthat. De honnan tudhatjuk, hogy lassan elérkezik a búcsú ideje?

Sérült kutyát mentettek a rendőrök a 8-as főútról Sérült kutyát mentettek a rendőrök a 8-as főútról
Lesoványodott, sérült kutyát mentettek a Veszprém vármegyei járőrök a forgalmas főútról.

Árvízhelyzet: így segíthetsz a bajba jutott állatokon Árvízhelyzet: így segíthetsz a bajba jutott állatokon
Rekord árvízre számítanak és készülnek a szakemberek – és ez bizony az állatokat sem fogja kímélni. Hogyan segíthetünk a bajba jutott négylábúakon?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül Hírek - Címlapon
A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül
Sérült kutyát mentettek a rendőrök a 8-as főútról Hírek - Címlapon
Sérült kutyát mentettek a rendőrök a 8-as főútról