A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

22 kölyökkutyát mentettek meg a pénzügyőrök

2022. február 16., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az elmúlt héten 22 kölyökkutyát koboztak el a pénzügyőrök Nyugat-Magyarországon. Az állatokat útlevél és azonosító nélkül, csoportosan szállították - tájékoztatta a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.



 

Juhászné Prantner Etelka közölte: az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán nyolc bulldog fajtájú kiskutyát találtak egy román autóban. A kutyák útlevéllel és elektronikus azonosítóval sem rendelkeztek, és a gyanú szerint az egészségügyi könyvek sem hozzájuk tartoztak. Néhány nap elteltével ugyanannál a sofőrnél újabb hét kiskutyát találtak. A megyei kormányhivatal hatósági állatorvosa a kölykök elkobzását rendelte el.

 

Később az M1-es Komárom-Esztergom megyei szakaszán és az M7-es autópályán hét bichon kölyköt találtak egy-egy járműben. Mivel azonosítóval nem rendelkeztek, oltásaik és okmányaik hiányosak voltak, ezeket az állatokat is elkobozták.

 

A kutyákat állatmentő alapítványok fogadták be.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új életet kezdhetnek az Afganisztánból kimenekített kutyák és macskák Hírek - Címlapon
Új életet kezdhetnek az Afganisztánból kimenekített kutyák és macskák
A kutyák öregedésének kutatása segíthet megtalálni az egészséges, hosszú élet titkát Hírek - Címlapon
A kutyák öregedésének kutatása segíthet megtalálni az egészséges, hosszú élet titkát