A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

25.000 fontot adományozott Simon Cowell a kutyahús telepek bezáratására

2018. október 02., 15:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem
Tehetségkutató mogul köztudottan nagy állatbarát. Mostani jótékonykodásával a dél-koreai kutyahús üzemek ellen szeretne lépni.Dél-Koreában nemzeti hagyomány a kutyahúsfogyasztás. Ezt a legtöbb nyugati országban élő ember mélységesen elítéli és tenni is akar ellene. Ennek ellenére tény, hogy a legtöbb kutyahúst pont a nyugati turistáknak adják el az országban.

 

Simon két kedvencével, Squiddly-vel és Diddy-vel
Simon két kedvencével, Squiddly-vel és Diddy-vel
Fotó: PA Images

 

 

Simon Cowell az X Faktor és a Got Talent tehetségkutató műsorok megalkotója. Híresen nagy kutyabarát, sokszor felhívta már a figyelmet az örökbefogadás fontosságára, saját kutyáit pedig klónoztatni is szeretné. Legutóbbi jócselekedete pedig az volt, hogy 25.000 fontot (több mint 9 millió forint) adományozott a Humane Society Internationalnek (HSI). Ebből a pénzből 200 kutyát tudnak megmenteni a kegyetlen mészárlás elől. Eddig a HSI 12 kutyafarmot záratott be és nagyjából 1400 állat életét mentette meg. Rengetegen élnek meg a kutyahús bizniszből Dél-Koreában, ezért is nem lehet csak úgy bezáratni mindent, mert rengeteg lenne a munkanélküli. A segélyszervezet ezért felajánlja segítségét azoknak a farmereknek, akik ki szeretnének lépni ebből az üzletből és alternatív módszereket, zöldségtermesztést, gazdálkodást tanítanának nekik, amiből meg tudnak majd élni. A szervezet ügyvezető igazgatója azt mondta, nagyon hálásak Simonnak és meg szeretnék mutatni a dél-koreai kormánynak, hogy igenis lehet változást hozni az országukba.

 

Cowell célja, minden kutyahús üzem felszámolása
Cowell célja, minden kutyahús üzem felszámolása
Fotó: Good Morning Britain

 

 

Simon már korábban is felszólalt a kutyahús farmok ellen. Tavaly decemberben a Good Morning Britain című műsorban nyilatkozta, hogy a kutyahús fogyasztása olyan, mintha a legjobb barátunkat ennénk meg. Azt is kiemelte, hogy ha ezek a kutyák háziállatok lennének, akár gazdájuk életét is megmentenék, ezek az emberek pedig inkább megeszik őket.

 

A HSI szerint, ugyan csökkenni látszik a kutyahúsfogyasztás, de még így is 2 és fél millió ártatlan ebet gyilkolnak meg évente. Kínában ez a szám 10 millió. De az ehhez hasonló kampányokkal rengeteg állat életét menthetik meg és minél többen hangot adnak nem tetszésüknek, az #EndDogMeat kampány egyre sikeresebb lesz. Akár csak ennek a petíciónak a kitöltésével is már tehetünk valamit a cél elérésének érdekében.

 

 

 


Indexkép forrás: Glamour

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában
…Igaz, csak egy reklámfilm erejéig játszotta el a hős megmentőt a híresen állatbarát színész. A kis videó egyébként igazi sztárparádé!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint 400 kutyás piknikezett együtt a hétvégén Hírek - Címlapon
Több mint 400 kutyás piknikezett együtt a hétvégén
Életbe lépett a módosult ebtenyésztési szabályozás Hírek - Címlapon
Életbe lépett a módosult ebtenyésztési szabályozás