A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

25.000 fontot adományozott Simon Cowell a kutyahús telepek bezáratására

2018. október 02., 15:15


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




Tehetségkutató mogul köztudottan nagy állatbarát. Mostani jótékonykodásával a dél-koreai kutyahús üzemek ellen szeretne lépni.



Dél-Koreában nemzeti hagyomány a kutyahúsfogyasztás. Ezt a legtöbb nyugati országban élő ember mélységesen elítéli és tenni is akar ellene. Ennek ellenére tény, hogy a legtöbb kutyahúst pont a nyugati turistáknak adják el az országban.

 

Simon két kedvencével, Squiddly-vel és Diddy-vel
Simon két kedvencével, Squiddly-vel és Diddy-vel
Fotó: PA Images

 

 

Simon Cowell az X Faktor és a Got Talent tehetségkutató műsorok megalkotója. Híresen nagy kutyabarát, sokszor felhívta már a figyelmet az örökbefogadás fontosságára, saját kutyáit pedig klónoztatni is szeretné. Legutóbbi jócselekedete pedig az volt, hogy 25.000 fontot (több mint 9 millió forint) adományozott a Humane Society Internationalnek (HSI). Ebből a pénzből 200 kutyát tudnak megmenteni a kegyetlen mészárlás elől. Eddig a HSI 12 kutyafarmot záratott be és nagyjából 1400 állat életét mentette meg. Rengetegen élnek meg a kutyahús bizniszből Dél-Koreában, ezért is nem lehet csak úgy bezáratni mindent, mert rengeteg lenne a munkanélküli. A segélyszervezet ezért felajánlja segítségét azoknak a farmereknek, akik ki szeretnének lépni ebből az üzletből és alternatív módszereket, zöldségtermesztést, gazdálkodást tanítanának nekik, amiből meg tudnak majd élni. A szervezet ügyvezető igazgatója azt mondta, nagyon hálásak Simonnak és meg szeretnék mutatni a dél-koreai kormánynak, hogy igenis lehet változást hozni az országukba.

 

Cowell célja, minden kutyahús üzem felszámolása
Cowell célja, minden kutyahús üzem felszámolása
Fotó: Good Morning Britain

 

 

Simon már korábban is felszólalt a kutyahús farmok ellen. Tavaly decemberben a Good Morning Britain című műsorban nyilatkozta, hogy a kutyahús fogyasztása olyan, mintha a legjobb barátunkat ennénk meg. Azt is kiemelte, hogy ha ezek a kutyák háziállatok lennének, akár gazdájuk életét is megmentenék, ezek az emberek pedig inkább megeszik őket.

 

A HSI szerint, ugyan csökkenni látszik a kutyahúsfogyasztás, de még így is 2 és fél millió ártatlan ebet gyilkolnak meg évente. Kínában ez a szám 10 millió. De az ehhez hasonló kampányokkal rengeteg állat életét menthetik meg és minél többen hangot adnak nem tetszésüknek, az #EndDogMeat kampány egyre sikeresebb lesz. Akár csak ennek a petíciónak a kitöltésével is már tehetünk valamit a cél elérésének érdekében.

 

 

 


Indexkép forrás: Glamour

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya Hírek - Címlapon
Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya
Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten! Hírek - Címlapon
Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten!