A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya

2018. október 03., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Könnyfakasztó egymásra találás a menhelyen: 5 év reménytelennek tűnő gazdikeresés és várakozás után nem csupán szerető gazdit talált Dáriusz, hanem egyenesen a rég elvesztett gazdájához térhet haza!Naponta találnak egymásra kutyák és leendő gazdijaik a világ menhelyein, olyan pillanat azonban, mint ami a hetekben történt az Illatos úton, nagyon ritka.

Dáriusz imádott gazdijának hosszú útra kellett indulnia, és kedvencét sajnos nem vihette magával. Rábízta hát egy ismerősre a kutyust, ám idővel Dáriusz valamilyen úton-módon az Illatos úti gyepmesteri telepen kötött ki.

 

És jött a várakozás. Az idő csak telt, gazdijelölt mégsem akadt, a remény egyre fogyatkozott. Dáriusz ráadásul nem egyszerű személyiséggel megáldott kutya, határozott és következetes gazdira volt szüksége, aki kezelni tudta. Egy próbálkozó akadt is, ám sajnos nem passzoltak egymáshoz, így Dáriusz visszakerült a gyepire.

 

 

Azt mondják, csodák igenis léteznek. Azt is, hogy a reményt sosem szabad elveszteni. Dáriuszra is rámosolygott a szerencse egy gyönyörű szeptemberi napon:

"Először nem tűnt fel semmi, azt hittem, hogy a szokásos mozgatás következik. Lustán indultam neki a köröknek. Aztán leguggolt hozzám egy férfi. Szimat. Másodpercek... És képszakadás...

Utólag mesélték a többiek, hogy eszeveszett boldogan körbeloholtam, úgy vigyorogtam, hogy az már nem is emberi - akarom mondani: kutyai -, és többé nem hallgattam a gondozóimra. Az én igazi, régi gazdám végre, öt év után rám talált!" - írja a Doktorok az Állatokért Alapítvány a Facebook oldalán.

 

Dáriusz újra együtt lehet szeretett, rég elvesztett gazdájával, tanítva minket arra, hogy soha ne veszítsük el a reményt!

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Doktorok az Állatokért Alapítvány - Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra Hírek - Címlapon
Óriási összeget költenek a csehek kedvenc háziállataikra
Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért - Írd alá Te is! - Frissítve! Hírek - Címlapon
Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért - Írd alá Te is! - Frissítve!