A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Engedékenyebbek vagyunk házi kedvencünkkel, mint partnerünkkel, ha rendetlenségről van szó

2018. október 03., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az IKEA Élet Otthon kutatása a magyarok, csehek és szlovákok takarítási, rendtartási szokásait és a rendetlenséghez való viszonyukat térképezte fel. A kutatás arra is kitért, hogy a három, ugyancsak pedáns, tisztaság- és rendszerető országban élőknek milyenek a mindennapjai házikedvenceikkel.



A magyarok takarítani, a csehek és szlovákok rendet rakni szeretnek

A magyarok és szlovákok élen járnak a tisztaságban - a válaszadók fele (49%) bevallottan élvezi a takarítást -, a csehek azonban már kevésbé lelkesek (38%) e téren, többségük (55%) szükséges rossznak éli meg a takarítást. Más a helyzet a rendrakással: míg a magyarok csupán 68 százaléka nem tűri, ha felfordulás miatt nem talál meg valamit otthonában, ez a csehek esetében 78, a szlovákoknál 80 százalék.

 

A régió IKEA vásárlóinak 60 százaléka háziállatokkal osztja meg otthonát: Magyarországon körülbelül 7 millió házi kedvenc él háztartásokban, egy-egy harmaduk kutya és macska, egy harmaduk pedig kisemlős, hal, teknős vagy papagáj.

 

A régió IKEA vásárlóinak 60 százaléka háziállatokkal osztja meg otthonát
A régió IKEA vásárlóinak 60 százaléka háziállatokkal osztja meg otthonát

 

A kutatásból kiderült, a háziállatokkal élő magyarok, csehek és szlovákok többségét leginkább az elhullott szőr zavarja, teljes azonban az egyetértés abban, hogy ez az állattartás velejárója. A kedvencekkel élők épp ezért sokkal inkább elviselik a kutyák és macskák okozta koszt, rendetlenséget, még akkor is, ha vendéget várnak, mint partnerükét, akikkel a legtöbbször azért pattan ki a vita, mert nem foglalkoznak kellőképpen a rendrakással, takarítással. A napi rutin része a széthagyott játékok összepakolása, a lehullott ételmaradék, az etető vagy az itató takarítása.

 

A háziállatok okozta napi kosz és rendetlenség ugyan elfogadott, az IKEA kutatásából az is kiderül, hogy tűrőképességnek is van határa: a magyarok 73%-a elfogadhatatlannak tartja, hogy kedvence az ágyában aludjon, a legelfogadóbb a 18-29 éves korosztály, a legkevésbé a 60 fölötti korosztály tűri meg a jelenséget. Érdekes, hogy csehek csupán 47 százaléka gondolkodik hasonlóan, míg a szlovákok 68 százaléka.

 

Az IKEA kutatása arra is rámutat, hogy nem az esetlegesen okozott rendetlenség az elsődleges oka annak, hogy a régióban élők nem tartanak háziállatot, azok inkább a felelősség, idő és energia.

 
 
Az Élet Otthon kutatásról
Az IKEA kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerekkel online lekérdezéssel és személyes interjúkkal mérte fel a Magyarország-Csehország-Szlovákia régióban élők takarítási, rendtartási szokásait és a rendetlenséghez való viszonyukat. A kutatás országonként 400 fős, 18 – 65 éves korra reprezentatív minta alapján készült 2018 nyarán.



 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák? Miért élnek rövidebb ideig a nagytestű kutyák?
Hatalmas szív dobog e békés óriásokban - mi pedig azt kívánjuk, bár még több időt tölthetnénk el társaságukban. Van remény?

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Miért csóválja a kutya a farkát? Miért csóválja a kutya a farkát?
Boldog, kíváncsi, vagy éppen békítő szándékkal jár a farkincája? Rengeteg oka lehet a csóválásnak, de hogyan is alakult ki ez a viselkedés?

Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre? Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre?
Vagy ha megfordítjuk a kérdést: egészségesebbek a keverék kutyák, mint fajtatiszta társaik? Egy friss tanulmány szerint téves ez a feltételezés. Lássuk, mit mutatnak az adatok!

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyarország kutyaszemmel Hírek - Címlapon
Magyarország kutyaszemmel
Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya Hírek - Címlapon
Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya