A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Engedékenyebbek vagyunk házi kedvencünkkel, mint partnerünkkel, ha rendetlenségről van szó

2018. október 03., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az IKEA Élet Otthon kutatása a magyarok, csehek és szlovákok takarítási, rendtartási szokásait és a rendetlenséghez való viszonyukat térképezte fel. A kutatás arra is kitért, hogy a három, ugyancsak pedáns, tisztaság- és rendszerető országban élőknek milyenek a mindennapjai házikedvenceikkel.A magyarok takarítani, a csehek és szlovákok rendet rakni szeretnek

A magyarok és szlovákok élen járnak a tisztaságban - a válaszadók fele (49%) bevallottan élvezi a takarítást -, a csehek azonban már kevésbé lelkesek (38%) e téren, többségük (55%) szükséges rossznak éli meg a takarítást. Más a helyzet a rendrakással: míg a magyarok csupán 68 százaléka nem tűri, ha felfordulás miatt nem talál meg valamit otthonában, ez a csehek esetében 78, a szlovákoknál 80 százalék.

 

A régió IKEA vásárlóinak 60 százaléka háziállatokkal osztja meg otthonát: Magyarországon körülbelül 7 millió házi kedvenc él háztartásokban, egy-egy harmaduk kutya és macska, egy harmaduk pedig kisemlős, hal, teknős vagy papagáj.

 

A régió IKEA vásárlóinak 60 százaléka háziállatokkal osztja meg otthonát
A régió IKEA vásárlóinak 60 százaléka háziállatokkal osztja meg otthonát

 

A kutatásból kiderült, a háziállatokkal élő magyarok, csehek és szlovákok többségét leginkább az elhullott szőr zavarja, teljes azonban az egyetértés abban, hogy ez az állattartás velejárója. A kedvencekkel élők épp ezért sokkal inkább elviselik a kutyák és macskák okozta koszt, rendetlenséget, még akkor is, ha vendéget várnak, mint partnerükét, akikkel a legtöbbször azért pattan ki a vita, mert nem foglalkoznak kellőképpen a rendrakással, takarítással. A napi rutin része a széthagyott játékok összepakolása, a lehullott ételmaradék, az etető vagy az itató takarítása.

 

A háziállatok okozta napi kosz és rendetlenség ugyan elfogadott, az IKEA kutatásából az is kiderül, hogy tűrőképességnek is van határa: a magyarok 73%-a elfogadhatatlannak tartja, hogy kedvence az ágyában aludjon, a legelfogadóbb a 18-29 éves korosztály, a legkevésbé a 60 fölötti korosztály tűri meg a jelenséget. Érdekes, hogy csehek csupán 47 százaléka gondolkodik hasonlóan, míg a szlovákok 68 százaléka.

 

Az IKEA kutatása arra is rámutat, hogy nem az esetlegesen okozott rendetlenség az elsődleges oka annak, hogy a régióban élők nem tartanak háziállatot, azok inkább a felelősség, idő és energia.

 
 
Az Élet Otthon kutatásról
Az IKEA kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerekkel online lekérdezéssel és személyes interjúkkal mérte fel a Magyarország-Csehország-Szlovákia régióban élők takarítási, rendtartási szokásait és a rendetlenséghez való viszonyukat. A kutatás országonként 400 fős, 18 – 65 éves korra reprezentatív minta alapján készült 2018 nyarán. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr 10+1 tipp, hogy otthonodban kevesebb legyen a kutyaszőr
Vedlés. Míg egyes ebeknél inkább időszakosan tapasztalhatjuk, addig társaik egész évben hullatják szőrüket. Kész rémálom? Nem feltétlen. Néhány egyszerű ötlettel elejét vehetjük a mindent beborító szőrnek.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Miért érintik össze orrukat a kutyák? Miért érintik össze orrukat a kutyák?
Üdvözlés, információgyűjtés, a kötődés növelése... Mi mindenben segítheti a kutyákat ez a barátságosnak tűnő gesztus?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyarország kutyaszemmel Hírek - Címlapon
Magyarország kutyaszemmel
Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya Hírek - Címlapon
Csodálatos hazatérés - 5 menhelyen töltött év után hazatért eredeti gazdájához a kutya