A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány csaknem 95 millió forinttal támogatja az állatvédelem fejlesztését


2023. szeptember 13., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.Az állattartási kultúra tudatos fejlesztéséhez elengedhetetlen a lakosság - és kiemelten a gyermekek - szemléletformálása, ebből a munkából az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek is nagymértékben kiveszik a részüket - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

 

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásakor alapvető célkitűzés volt az állatvédő civil szervezetek tevékenységének támogatása, az pedig rendkívül előremutató, hogy az ivartalanításra is tudtak forrást biztosítani - tette hozzá Ovádi Péter.

Kiemelte, hogy az állatkertekkel folytatott közös munka és edukációs törekvések megerősítésének fontos eleme lehet, hogy az alapítvány nem csak szakmailag, hanem immáron anyagilag is segíti állatvédelmi funkcióik fejlesztését.

 

 

Az ivartalanítási program elmúlt tíz éve alatt több mint 4000 kutya ivartalanítására került sor
Az ivartalanítási program elmúlt tíz éve alatt több mint 4000 kutya ivartalanítására került sor
Fotó: Unsplash - Alireza Zohoor Parvaz

 

 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta: a csaknem 95 millió forintos támogatásból ivartalanításra 39 millió forintot, infrastruktúrafejlesztésre több mint 36 millió forintot, oktatásra, kutatásra, egyéb rendezvényre pedig több mint 19 millió forintot fordíthatnak a támogatott ernyőszervezetek és a felsőoktatási intézmény.

 

A sajtóeseményről szóló írásos összegzés szerint az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége 5 millió forint, a bejegyzés alatt álló Macskavédők Országos Szövetségének tagjai összesen szintén 5 millió forint, a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (MÁSZ) pedig 35 millió forint támogatásban részesül.

Szintén kap támogatást a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ) 5 millió forint, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete Egyesület (MÁOSZ) 20 millió forint, a Magyar Magánállatkertek és Akváriumok Egyesülete (MMAE) pedig 10 millió forint értékben.

Az Állatorvostudományi Egyetem mintegy 15 millió forint támogatásban részesül. A felsőoktatási intézmény 2013-ban indította civil állatvédőket segítő ivartalanítási programját, amely során állatorvos hallgatókat is bevonnak az eljárásokba. Az ivartalanítási program elmúlt tíz éve alatt több mint 4000 kutya ivartalanítására került sor.

 

A 2023 márciusában létrejött Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elsődleges célja a jövő szempontjából kulcsfontosságú kérdések kezelése az állatvédelemben, hosszú távú és fenntartható megoldások feltérképezése, kezdeményezése és támogatása. Közfeladatai közé tartozik az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése, az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, valamint az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Alireza Zohoor Parvaz

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására
300 állat ivartalanítását támogatja az Orpheus Állatvédő Egyesület. A támogatásra 2023 év első felében lehet jelentkezni, míg a támogatott helyek be nem telnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Honnan tudom, hogy lázas a kutyám? Hírek - Címlapon
Honnan tudom, hogy lázas a kutyám?
Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Hírek - Címlapon
Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya