A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány csaknem 95 millió forinttal támogatja az állatvédelem fejlesztését


2023. szeptember 13., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.Az állattartási kultúra tudatos fejlesztéséhez elengedhetetlen a lakosság - és kiemelten a gyermekek - szemléletformálása, ebből a munkából az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek is nagymértékben kiveszik a részüket - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

 

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásakor alapvető célkitűzés volt az állatvédő civil szervezetek tevékenységének támogatása, az pedig rendkívül előremutató, hogy az ivartalanításra is tudtak forrást biztosítani - tette hozzá Ovádi Péter.

Kiemelte, hogy az állatkertekkel folytatott közös munka és edukációs törekvések megerősítésének fontos eleme lehet, hogy az alapítvány nem csak szakmailag, hanem immáron anyagilag is segíti állatvédelmi funkcióik fejlesztését.

 

 

Az ivartalanítási program elmúlt tíz éve alatt több mint 4000 kutya ivartalanítására került sor
Az ivartalanítási program elmúlt tíz éve alatt több mint 4000 kutya ivartalanítására került sor
Fotó: Unsplash - Alireza Zohoor Parvaz

 

 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta: a csaknem 95 millió forintos támogatásból ivartalanításra 39 millió forintot, infrastruktúrafejlesztésre több mint 36 millió forintot, oktatásra, kutatásra, egyéb rendezvényre pedig több mint 19 millió forintot fordíthatnak a támogatott ernyőszervezetek és a felsőoktatási intézmény.

 

A sajtóeseményről szóló írásos összegzés szerint az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége 5 millió forint, a bejegyzés alatt álló Macskavédők Országos Szövetségének tagjai összesen szintén 5 millió forint, a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (MÁSZ) pedig 35 millió forint támogatásban részesül.

Szintén kap támogatást a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ) 5 millió forint, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete Egyesület (MÁOSZ) 20 millió forint, a Magyar Magánállatkertek és Akváriumok Egyesülete (MMAE) pedig 10 millió forint értékben.

Az Állatorvostudományi Egyetem mintegy 15 millió forint támogatásban részesül. A felsőoktatási intézmény 2013-ban indította civil állatvédőket segítő ivartalanítási programját, amely során állatorvos hallgatókat is bevonnak az eljárásokba. Az ivartalanítási program elmúlt tíz éve alatt több mint 4000 kutya ivartalanítására került sor.

 

A 2023 márciusában létrejött Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elsődleges célja a jövő szempontjából kulcsfontosságú kérdések kezelése az állatvédelemben, hosszú távú és fenntartható megoldások feltérképezése, kezdeményezése és támogatása. Közfeladatai közé tartozik az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése, az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, valamint az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Alireza Zohoor Parvaz

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Hírek - Címlapon
Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Hírek - Címlapon
Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya