A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!

2023. szeptember 14., 15:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.



 

Hét hosszú hónapja várta már a menhelyen, hogy valaki észrevegye. Bár az állatmentők nagyon megszerették a monoklis keveréket, úgy tűnt, egy darabig még kénytelen lesz a vendégszeretetüket élvezni. Mindez azonban egy csapásra megváltozott, amikor a menhelyen bevezeték az ideiglenes befogadói programot, és Mr. Pugsley életében először megtapasztalhatta, milyen is ágyban aludni.

 

 

Ideiglenes befogadójánál végre kipihenhette magát a menhelyi kutya
Ideiglenes befogadójánál végre kipihenhette magát a menhelyi kutya
Fotó: Facebook/Stray Rescue of St. Louis

 

 

Még januárban fogták be, amikor egy helyi lakos az állatmentők segítségét kérte egy kutya miatt, aki ott üldögélt az autóbehajtóján, és egy tapodtat sem mozdult onnan. Mintha a semmiből bukkant volna fel – senki sem tudta, kihez tartozik a kutya, honnan jöhetett, így hát bekerült a St. Louis-i menhelyre. Vidám lényével mindenkinek belopta magát a szívébe, nem is igazán értették, mit keres még náluk ennyi idő után.

 

Nyár végén azonban elindítottak egy újfajta ideiglenes befogadói programot, ahol a menhelyen élő kutyákat egy-egy hétvégére hazavihetik azok a kutyabarátok, akik szeretnék megtapasztalni, mit is jelent ideiglenes gazdinak lenni. Vagy azért, mert még nem állnak készen az örökbefogadásra, vagy arra, hogy hosszabb távon is gondoskodjanak egy gazdikereső kutyáról. A programban résztvevők kipróbálhatják magukat, hogy alkalmasak lennének-e a nemes feladatra, és közben a kutyusok is átélhetik, milyen az, ha családban élnek.

 

 

Nagyon jól érezte magát a gazdikereső kutya - Imádta, hogy ágyban alhat
Nagyon jól érezte magát a gazdikereső kutya - Imádta, hogy ágyban alhat
Fotó: Facebook/Stray Rescue of St. Louis

 

 

„Jónéhány kutya ott is maradhat ideiglenes befogadójánál, így sokkal nagyobb az esélyük arra is, hogy örökbefogadják őket. Mások eltöltenek pár napot családi környezetben, így kis időre kiszakadhatnak a menhelyi létből” - mondták el az állatmentők.

 

Márpedig az nagyon zajos és nyüzsis tud lenni, szinte alig van arra lehetőség, hogy a kutyák kipihenjék magukat. Mr. Pugsley is így érezhette, mivel vagy 12 órán át csak aludt és aludt. Miután jóllakott a finom vacsorával, és lefekvés előtt kimentek vele a kertbe, úgy döntött, itt az ideje, hogy végre-valahára eldőljön és boldogan szuszogjon másnap reggelig. Rettentően élvezte a csendet és a nyugalmat, és persze azt is, hogy életében először alhatott ágyban.

 

Nem is igazán akaródzott visszatérnie a menhelyre, de a dolgozók és önkéntesek mindent megtesznek, hogy a négylábú lakók jól érezzék magukat. A minap például több kutyust is elvittek óriáskerekezni, ami nagyon tetszett nekik, főleg Mr. Pugsley-nak.

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Stray Rescue of St. Louis
Cikk első megjelenése: 2023. szeptember 08.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson Hírek - Címlapon
Három kutya ugatása színesítette Mozart Vadászszimfóniáját a koppenhágai előadáson
95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére Hírek - Címlapon
95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére