A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A CIB ismét kutyáknak és cicáknak segít otthonra találni

A bank küldetésének érzi, hogy segítse az állatokat, hiszen reklámjaiban is egy kutya-macska páros szerepel


2020. szeptember 21., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A CIB Bank a tavalyi hasonló akciója után idén ismét kutyáknak és cicáknak segít, hogy új otthonra találhassanak, ezúttal a Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvánnyal együttműködve. A bank reklámjaiban szereplő kutya-macska páros, Brúnó és Della évek óta a CIB segítségére van üzleti céljai elérésében, viszonzásként most a pénzintézet szeretne segíteni a nehéz sorsú állatokon. Nem csupán pénzügyeink intézésekor, hanem mindennapi életünk során is nélkülözhetetlen a megfontolt döntéshozatal. A CIB a kampány során a felelős állattartásra is szeretné felhívni a figyelmet.



 

A CIB Bank a Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvánnyal működik együtt a következő hetekben annak érdekében, hogy a csévharaszti menhelyen élő kutyák és macskák közül minél többen új otthonba kerülhessenek. A szeptember 21. és október 16. közötti kampány során – a bank reményei szerint – húsz állat örökbefogadása valósulhat meg. 

 

Az érdeklődők többféleképpen segíthetnek az alapítványnak és a házikedvenceknek. A háziállatot keresők ellátogathatnak a menhelyre, ahol megismerkedhetnek az állatokkal és kiválaszthatják új családtagjukat. A tizenöt kutyáról és öt macskáról részletesebb információk találhatóak a bank honlapján, ezen a linken: www.cib.hu/orokbefogadas

 

Az örökbefogadáson túl is kínálkozik lehetőség az akcióban való részvételre: a CIB bankfiókjaiban az ügyfelek kuponok segítségével fejezhetik ki az egyes állatok iránti szimpátiájukat, az általuk támogatni kívánt kutya vagy macska nevét gyűjtődobozba dobva. A CIB Bank minden bedobott kupon után száz forinttal támogatja az alapítványt, 500 000 forint összértékig. 

 

 

Szandi
Szandi

 

 

Tavaly rendkívül sikeres volt az állatmenhellyel való együttműködés

 

Nem előzmények nélküli a mostani a kampány, hiszen a CIB már 2019-ben is hasonlót vitt véghez. Akkor a mátészalkai Összefogás az Állatokért Alapítvány volt a partnere. A kampány hatására hat kisállatnak sikerült új otthont találni, a menhely pedig új önkéntes munkatársakkal bővült és közvetlen pénzadományokat kapott. Ezek mellett közel négyezer adag állateledelt sikerült eljuttatni a menhelyen élő kutyáknak. A CIB abban bízik, hogy a korábbi sikereket most sikerül túlszárnyalni, és idén még több kisállat találhat új otthonra.

 

„A CIB Bank reklámjainak főszereplője egy kutya és egy cica, Brúnó és Della. Mivel saját üzleti céljaink elérésében ez a két kedves kisállat segít minket, küldetésünknek érezzük, hogy ezt olyan állatok támogatásával viszonozzuk, akiknek nagy szüksége van a segítségre” – mondta Szinai Ádám, a CIB PR és marketingkommunikációs vezetője.

 

 

Ozirisz
Ozirisz

 


Több százezer kutya és még több macska él család nélkül


Magyarországon számos állatmenhely található, ahol nap mint nap gondoskodnak az állatokról. A Luca Kutyamenedék egy közülük. Az itt dolgozók önkéntesen, sokszor munka mellett, időt, energiát, pénzt nem sajnálva segítenek a bajba jutott háziállatokon. Több mint háromszáz kutyát tudtak örökbe adni az elmúlt években, azonban országos szinten – a 2010 óta működő, kevésbé támogatott vidéki menhelyeken segítő Hangya Közösség becslései szerint – jelenleg körülbelül húsz-harmincezer kutya él menhelyen, és háromszázezer kóborol, míg a nem családban élő cicák száma akár a kétmilliót is elérheti. Kiemelten fontos tehát, hogy akinek van erre lehetősége, örökbefogadással, adományokkal, vagy éppen anyagilag támogassa a menhelyeket. 

 

 

Malőr
Malőr

 


Szandi, Malőr és Ozirisz – és sok társuk is – arra vár, hogy gondos, szerető gazdára és meleg otthonra leljen. Támogassuk őket ebben és egyúttal tegyünk azért, hogy a jövőben minél kevesebb háziállat kerüljön az utcára, majd onnan – szerencsésebb esetben – a menhelyekre. Örökbefogadásuk életre szóló döntést jelent, ám bizonyos, hogy az egymásra találó állat-gazda páros mindkét tagja egyaránt örömét leli majd a kapcsolatban.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Akkor sem válik teljesen szelíddé egy farkas, ha emberek között nő fel Hírek - Címlapon
Akkor sem válik teljesen szelíddé egy farkas, ha emberek között nő fel
Kutyák a mozivásznon – A filmtörténet 5 ikonikus szereplője Hírek - Címlapon
Kutyák a mozivásznon – A filmtörténet 5 ikonikus szereplője