A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók

2021. február 17., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Óriási szerencséje volt a Duna jegére tévedt kutyának: a tűzoltók gyors segítségének hála ép bőrrel megúszta az életveszélyes kalandot.



 

Hiába a nagy hideg, a jég még szinte sehol nem elég vastag ahhoz, hogy biztonságos legyen. Különösen igaz ez a folyókra. 

A vékony jég miatt került nagy bajba Ráckevén is egy kutya: a Duna vékony jege szakadt be alatta. A kutya a jégen rekedt, a kimentéséhez a ráckevei önkormányzati tűzoltók segítségét kérték. 

 

A szakemberek hamar a helyszínre is értek, majd kötelek és létra segítségével ki tudták menteni a bajba jutott négylábút. A kutya szerencsére ép bőrrel megúszta a kalandot, és már újra gazdájával lehet!

 

 

 

 

 

Óvatosan a jégre lépéssel!

 

Az elmúlt napok fogcsikorgató hidege nem tartott annyi ideig, hogy biztonságos vastagságúra hízzanak a jégpáncélok a tavakon, folyókon. Az enyhülés hatására ez a vékony jég is olvadásnak indult, tovább csökken a vastagsága. 

Ne lépjünk rá, és ne engedjük kutyánkat se a jégre! A vékony jég kedvencünk súlyát se bírja el, még ha az kistestű is! A vízparton tartsuk pórázon kutyánkat, különösen, ha az nem, vagy csak nehezen behívható - bármikor megláthat valamit, ami felkeltheti érdeklődését, és óvatlanul rászaladhat a jégre. 

Ha baj van, mindenképp kérjük szakember segítségét, ne kíséreljünk meg a fagyos vízbe menni utána, hisz így mi is életveszélybe kerülhetünk!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismétlés a tudás anyja Hírek - Címlapon
Ismétlés a tudás anyja
Díszsorfallal búcsúztak a magyar rendőrkutyától Hírek - Címlapon
Díszsorfallal búcsúztak a magyar rendőrkutyától