A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók

2021. február 17., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Óriási szerencséje volt a Duna jegére tévedt kutyának: a tűzoltók gyors segítségének hála ép bőrrel megúszta az életveszélyes kalandot. 

Hiába a nagy hideg, a jég még szinte sehol nem elég vastag ahhoz, hogy biztonságos legyen. Különösen igaz ez a folyókra. 

A vékony jég miatt került nagy bajba Ráckevén is egy kutya: a Duna vékony jege szakadt be alatta. A kutya a jégen rekedt, a kimentéséhez a ráckevei önkormányzati tűzoltók segítségét kérték. 

 

A szakemberek hamar a helyszínre is értek, majd kötelek és létra segítségével ki tudták menteni a bajba jutott négylábút. A kutya szerencsére ép bőrrel megúszta a kalandot, és már újra gazdájával lehet!

 

 

 

 

 

Óvatosan a jégre lépéssel!

 

Az elmúlt napok fogcsikorgató hidege nem tartott annyi ideig, hogy biztonságos vastagságúra hízzanak a jégpáncélok a tavakon, folyókon. Az enyhülés hatására ez a vékony jég is olvadásnak indult, tovább csökken a vastagsága. 

Ne lépjünk rá, és ne engedjük kutyánkat se a jégre! A vékony jég kedvencünk súlyát se bírja el, még ha az kistestű is! A vízparton tartsuk pórázon kutyánkat, különösen, ha az nem, vagy csak nehezen behívható - bármikor megláthat valamit, ami felkeltheti érdeklődését, és óvatlanul rászaladhat a jégre. 

Ha baj van, mindenképp kérjük szakember segítségét, ne kíséreljünk meg a fagyos vízbe menni utána, hisz így mi is életveszélybe kerülhetünk!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások: Könnyű, vadregényes túra a Vértesben Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Könnyű, vadregényes túra a Vértesben
Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány Hírek - Címlapon
Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány