A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók

2021. február 17., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Óriási szerencséje volt a Duna jegére tévedt kutyának: a tűzoltók gyors segítségének hála ép bőrrel megúszta az életveszélyes kalandot. 

Hiába a nagy hideg, a jég még szinte sehol nem elég vastag ahhoz, hogy biztonságos legyen. Különösen igaz ez a folyókra. 

A vékony jég miatt került nagy bajba Ráckevén is egy kutya: a Duna vékony jege szakadt be alatta. A kutya a jégen rekedt, a kimentéséhez a ráckevei önkormányzati tűzoltók segítségét kérték. 

 

A szakemberek hamar a helyszínre is értek, majd kötelek és létra segítségével ki tudták menteni a bajba jutott négylábút. A kutya szerencsére ép bőrrel megúszta a kalandot, és már újra gazdájával lehet!

 

 

 

 

 

Óvatosan a jégre lépéssel!

 

Az elmúlt napok fogcsikorgató hidege nem tartott annyi ideig, hogy biztonságos vastagságúra hízzanak a jégpáncélok a tavakon, folyókon. Az enyhülés hatására ez a vékony jég is olvadásnak indult, tovább csökken a vastagsága. 

Ne lépjünk rá, és ne engedjük kutyánkat se a jégre! A vékony jég kedvencünk súlyát se bírja el, még ha az kistestű is! A vízparton tartsuk pórázon kutyánkat, különösen, ha az nem, vagy csak nehezen behívható - bármikor megláthat valamit, ami felkeltheti érdeklődését, és óvatlanul rászaladhat a jégre. 

Ha baj van, mindenképp kérjük szakember segítségét, ne kíséreljünk meg a fagyos vízbe menni utána, hisz így mi is életveszélybe kerülhetünk!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások: Könnyű, vadregényes túra a Vértesben Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Könnyű, vadregényes túra a Vértesben
Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány Hírek - Címlapon
Tápadományokkal segíti a rászoruló gazdákat a Rex Kutyaotthon Alapítvány