A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók

2021. február 17., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Óriási szerencséje volt a Duna jegére tévedt kutyának: a tűzoltók gyors segítségének hála ép bőrrel megúszta az életveszélyes kalandot. 

Hiába a nagy hideg, a jég még szinte sehol nem elég vastag ahhoz, hogy biztonságos legyen. Különösen igaz ez a folyókra. 

A vékony jég miatt került nagy bajba Ráckevén is egy kutya: a Duna vékony jege szakadt be alatta. A kutya a jégen rekedt, a kimentéséhez a ráckevei önkormányzati tűzoltók segítségét kérték. 

 

A szakemberek hamar a helyszínre is értek, majd kötelek és létra segítségével ki tudták menteni a bajba jutott négylábút. A kutya szerencsére ép bőrrel megúszta a kalandot, és már újra gazdájával lehet!

 

 

 

 

 

Óvatosan a jégre lépéssel!

 

Az elmúlt napok fogcsikorgató hidege nem tartott annyi ideig, hogy biztonságos vastagságúra hízzanak a jégpáncélok a tavakon, folyókon. Az enyhülés hatására ez a vékony jég is olvadásnak indult, tovább csökken a vastagsága. 

Ne lépjünk rá, és ne engedjük kutyánkat se a jégre! A vékony jég kedvencünk súlyát se bírja el, még ha az kistestű is! A vízparton tartsuk pórázon kutyánkat, különösen, ha az nem, vagy csak nehezen behívható - bármikor megláthat valamit, ami felkeltheti érdeklődését, és óvatlanul rászaladhat a jégre. 

Ha baj van, mindenképp kérjük szakember segítségét, ne kíséreljünk meg a fagyos vízbe menni utána, hisz így mi is életveszélybe kerülhetünk!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen
A felelős állattartás, az állatok ellen elkövetett bűncselekmények és a megelőzés fontossága is témája volt annak a szakmai konferenciának, amelyet a rendőrség Teve utcai székházában tartottak 2023. április 5-én.

Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka
A gazdit a végletekig lesújtotta, amikor azt kellett látnia, hogy szeretett kedvence, Muffin állandóan leesik a lépcsőről bent a házban és mindennek egyfolytában nekimegy. A kutyus pedig teljesen depressziós lett rövid időn belül és megmozdulni is félt.

Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól
A heves esőzések kiváltotta földcsuszamlás közel húsz ember életét követelte. A romok alól mentik a sérülteket – legyen az akár két- vagy négylábú.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen