A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A karácsony nem csak az ajándékokról szól

2015. december 18., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Karácsonykor az AsiaCenter játékgyűjtési akciót szervezett. A karácsonyi láz azonban nem csak a gyermekeknek szól: a kereskedelmi központ a Négylábú Szeretetfutár segítségével igyekszik azok karácsonyába is örömöt csempészni, akiknek a magány teszi üressé az ünnepét.Idén karácsonykor az AsiaCenter játékgyűjtési akciót szervezett látogatói és bérlői körében, amelyből több mint 800.000 Ft értékű ajándék gyűlt össze. A karácsonyi láz azonban nem csak a gyermekeknek szól. A kereskedelmi központ a Négylábú Szeretetfutár segítségével igyekszik azok karácsonyába is örömöt csempészni, akiknek a magány teszi üressé az ünnepét.

 

Játékgyűjtés a gyerekek számára az Asia Centerben
Játékgyűjtés a gyerekek számára az Asia Centerben

 

Az AsiaCenter gyűjtőpontként csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz ajándékgyűjtő akciójához, hogy felhívja vásárlói figyelmét is azokra a gyermekekre, akiknek a felajánlások nélkül valószínűleg nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá. Az adományokat két hétig gyűjtötték, a kijelölt gyűjtési pontra az AsiaCenter maga is közel kéttucat játékcsomagot helyezett el. Idén a Galaxy játékáruház nagylelkűségének köszönhetően a központ nem csak 20 cipősdobozt tudott játékokkal megtölteni, de mintegy 800.000 Ft értékű ajándékcsomagot juttathatott el az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részére. Ez az adomány az alapítvány által olyan gyermekekhez kerül majd, akik elvesztették a családjukat.

 

Mindenkinek jutott a Mikulás ajándékából
Mindenkinek jutott a Mikulás ajándékából

 

Az AsiaCenter családbarát bevásárlóközpontként kiemelten fontosnak tartja, hogy minden gyermeknek kerüljön meglepetés a fa alá, ezért támogatta az Egrokorr által 220 érdi szegény sorsú gyermeknek és családjaiknak szervezett karácsonyi ünnepséget is, ahol ajándékokkal és kedves télapóval igyekezett vidámságot csempészni a programba.

 

Találkozás a Mikulással
Találkozás a Mikulással

 

Mivel a Karácsony nem csak az ajándékokról szól, a központ idén azokra a felnőttekre, idősekre is gondolt, akinek a szeretet ünnepét nincsen kivel megosztaniuk.

 

Ideiglenes örökbefogadása egy idős kutyának - hogy ne legyen senki magányos karácsonykor
Ideiglenes örökbefogadása egy idős kutyának - hogy ne legyen senki magányos karácsonykor

 

Az AsiaCenter munkatársai felvették a kapcsolatot a Rex Alapítvánnyal egy ideiglenes állat örökbefogadó pont létrehozása érdekében. A Négylábú Szeretetfutár egy kimondottan az ünnepek idejére meghirdetett kezdeményezés, amely segít azoknak, akik vágynak négylábú társra, de nem tudják, hogy képesek-e vállalni a házi kedvenc tartásával járó felelősséget. A programban főként idősebb, szobatiszta, sok szeretetet adó állatok vesznek részt, akiknek a menhelyről nagyon kevés esélyük van gazdit találni. A kezdeményezés a felelős állattartás jegyében működik, az ideiglenes gazdik megtapasztalhatják, hogy a házi kedvenccel járó kötelezettségeknek és feladatoknak felelősen tudnak–e eleget tenni mielőtt véglegesítik az örökbefogadást. Mindez megoldást jelenthet olyan idős emberek számára is, akik magányosan töltenék az ünnepeket, de örömmel megosztanák azt egy jól nevelt, ragaszkodó négylábúval. Az ideiglenes elhelyezés alatt a pótgazdiknak tényleg csak a szeretetről kell gondoskodniuk, az alapítvány ugyanis vállalja a kihelyezett állatok ellátását, sőt kérésre a szállítást is. A hat éve indított kezdeményezés tapasztalatai szerint az esetek túlnyomó részében az így elvitt állatok számára az ideiglenes elhelyezésből végleges, szerető otthon válik.

 

Az AsiaCenter Négylábú Szeretetfutár pontján legközelebb december 18-án és 19-én találkozhatnak az érdeklődők egy-egy barátságos menhelyi cicával és kutyussal, akikről részletes információk és képek az AsiaCenter facebook oldalán találhatók. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Az embereket nevelem - a kutyákat rehabilitálom" - Cesar Millan Live Budapesten! Hírek - Címlapon
"Az embereket nevelem - a kutyákat rehabilitálom" - Cesar Millan Live Budapesten!
Ha már Star Wars... Hírek - Címlapon
Ha már Star Wars...