A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A karácsony nem csak az ajándékokról szól

2015. december 18., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Karácsonykor az AsiaCenter játékgyűjtési akciót szervezett. A karácsonyi láz azonban nem csak a gyermekeknek szól: a kereskedelmi központ a Négylábú Szeretetfutár segítségével igyekszik azok karácsonyába is örömöt csempészni, akiknek a magány teszi üressé az ünnepét.Idén karácsonykor az AsiaCenter játékgyűjtési akciót szervezett látogatói és bérlői körében, amelyből több mint 800.000 Ft értékű ajándék gyűlt össze. A karácsonyi láz azonban nem csak a gyermekeknek szól. A kereskedelmi központ a Négylábú Szeretetfutár segítségével igyekszik azok karácsonyába is örömöt csempészni, akiknek a magány teszi üressé az ünnepét.

 

Játékgyűjtés a gyerekek számára az Asia Centerben
Játékgyűjtés a gyerekek számára az Asia Centerben

 

Az AsiaCenter gyűjtőpontként csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz ajándékgyűjtő akciójához, hogy felhívja vásárlói figyelmét is azokra a gyermekekre, akiknek a felajánlások nélkül valószínűleg nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá. Az adományokat két hétig gyűjtötték, a kijelölt gyűjtési pontra az AsiaCenter maga is közel kéttucat játékcsomagot helyezett el. Idén a Galaxy játékáruház nagylelkűségének köszönhetően a központ nem csak 20 cipősdobozt tudott játékokkal megtölteni, de mintegy 800.000 Ft értékű ajándékcsomagot juttathatott el az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részére. Ez az adomány az alapítvány által olyan gyermekekhez kerül majd, akik elvesztették a családjukat.

 

Mindenkinek jutott a Mikulás ajándékából
Mindenkinek jutott a Mikulás ajándékából

 

Az AsiaCenter családbarát bevásárlóközpontként kiemelten fontosnak tartja, hogy minden gyermeknek kerüljön meglepetés a fa alá, ezért támogatta az Egrokorr által 220 érdi szegény sorsú gyermeknek és családjaiknak szervezett karácsonyi ünnepséget is, ahol ajándékokkal és kedves télapóval igyekezett vidámságot csempészni a programba.

 

Találkozás a Mikulással
Találkozás a Mikulással

 

Mivel a Karácsony nem csak az ajándékokról szól, a központ idén azokra a felnőttekre, idősekre is gondolt, akinek a szeretet ünnepét nincsen kivel megosztaniuk.

 

Ideiglenes örökbefogadása egy idős kutyának - hogy ne legyen senki magányos karácsonykor
Ideiglenes örökbefogadása egy idős kutyának - hogy ne legyen senki magányos karácsonykor

 

Az AsiaCenter munkatársai felvették a kapcsolatot a Rex Alapítvánnyal egy ideiglenes állat örökbefogadó pont létrehozása érdekében. A Négylábú Szeretetfutár egy kimondottan az ünnepek idejére meghirdetett kezdeményezés, amely segít azoknak, akik vágynak négylábú társra, de nem tudják, hogy képesek-e vállalni a házi kedvenc tartásával járó felelősséget. A programban főként idősebb, szobatiszta, sok szeretetet adó állatok vesznek részt, akiknek a menhelyről nagyon kevés esélyük van gazdit találni. A kezdeményezés a felelős állattartás jegyében működik, az ideiglenes gazdik megtapasztalhatják, hogy a házi kedvenccel járó kötelezettségeknek és feladatoknak felelősen tudnak–e eleget tenni mielőtt véglegesítik az örökbefogadást. Mindez megoldást jelenthet olyan idős emberek számára is, akik magányosan töltenék az ünnepeket, de örömmel megosztanák azt egy jól nevelt, ragaszkodó négylábúval. Az ideiglenes elhelyezés alatt a pótgazdiknak tényleg csak a szeretetről kell gondoskodniuk, az alapítvány ugyanis vállalja a kihelyezett állatok ellátását, sőt kérésre a szállítást is. A hat éve indított kezdeményezés tapasztalatai szerint az esetek túlnyomó részében az így elvitt állatok számára az ideiglenes elhelyezésből végleges, szerető otthon válik.

 

Az AsiaCenter Négylábú Szeretetfutár pontján legközelebb december 18-án és 19-én találkozhatnak az érdeklődők egy-egy barátságos menhelyi cicával és kutyussal, akikről részletes információk és képek az AsiaCenter facebook oldalán találhatók. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár Idén is indul a Négylábú szeretetfutár
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta MTI Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Az embereket nevelem - a kutyákat rehabilitálom" - Cesar Millan Live Budapesten! Hírek - Címlapon
"Az embereket nevelem - a kutyákat rehabilitálom" - Cesar Millan Live Budapesten!
Ha már Star Wars... Hírek - Címlapon
Ha már Star Wars...