A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A legjobb kutyasztorik

2016. december 28., 06:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Könnyű




A kutyák hűségéről és különleges tulajdonságairól, kitartásáról már sokféle történet született. A leghíresebb Lassie és a hűséges Hachiko, vagy Fehér Agyar történetén kívül, számos nagyszerű regény és novella létezik a kutyás történetek kedvelőinek.



Jack London nem csak a Fehér Agyarral ajándékozott meg minket, A Vadon szava és a Tengeri farkas is nagyszerű regények. A beszélő kutya című regénye Jeromos, a skót terrier történetét meséli el, ahogy a gazdái váltakoznak: az ültetvényes földesúr Haggin aki „négerfogásra” tanítja, egy hajóskapitány: Van Horn, Basha, a kegyetlen, de nagyon okos néger törzsfőnök, Nalasu, egy vak néger, aki szinte az emberi nyelvet megközelítő jelbeszédre tanítja, és Kennan, a gazdag, fehér világutazó. A regénynek folytatása is van, Az éneklő kutya, Jeromos testvére, Mihály életét meséli el, hasonlóan első kutyaregényéhez, A vadon szavához. Ezen történetek valójában az emberre, és a társadalomra világítanak rá, hiszen a  bennük szereplő kutyák természetét és sorsát is a gazdáik gonoszsága, szeretete, kapzsisága és jósága formálja.

 

Jack London kutyás könyvei
Jack London kutyás könyvei

 

Jack London csodálatos regényeinél is ismertebb történet, Hachiko, a hűséges kutya élete. A japán regény valós történeten alapszik, és az egész világon népszerűvé vált. Emlékműve Sibuja város, és egész Tokió leghíresebb tájékozódási pontja. A szobor az állomásépület előtti téren áll. Az akita egy régen élt professzor hűséges kutyája volt, aki minden este ott várta a munkából megérkező gazdáját az állomáson. A mára legendás történetet mindenki máshogy ismeri, egyesek szerint hónapokon keresztül, mások szerint csaknem 9 évvel gazdája halála után is várta őt kutyája. Az 1920-as évek ezen legendája valószínűleg a csú, az alattvalói hűség kötelességét volt hivatva ébren tartani a militarizmus felé haladó társadalomban.  Hacsikó testét halála után kipreparálták, megtekinthető az Országos Természettudományi Múzeumban.
A történetet több filmben is feldolgozták. 1987-es feldolgozása a Hacsikó (japánul: Hachiko monogatari) című japán film. 2009-ben készült el az angol-amerikai feldolgozás Hacsi, a leghűségesebb barát címmel.

 

Minden kutyás látta már a Marley meg én című filmet - na de a könyvet is olvastátok?
Minden kutyás látta már a Marley meg én című filmet - na de a könyvet is olvastátok?

 

Ha már ismert történeteknél tartunk, ki ne ismerné Marleyt. Marley imádni való. Marley elviselhetetlen. Marley nélkül nem lehet élni. Marleyt azonnal el kell tüntetni. Mindez igaz. Marley a világ legrosszabb kutyája, akit gazdái, John Grogan újságíró és felesége Jenny kölyökkorában vásárol. A film hatalmas siker volt, és tömegek kedvence világszerte, de érdemes elolvasni John Grogan Marley and me-című regényét is, amiből a film készült. A könyv sokkal részletesebb, és méginkább átérezhető a kutya-gazdi kapcsolat, és az élet egy nem egyszerűen csak rossz kutyával.

 

Ha válogatásokban szeretnénk kutyás történeteket olvasni, érdemes beszereznünk/letöltenünk Herriot, James: Kutyatörténetek-címü válogatását, aminek történetei, hangoskönyv formájában is elérhetőek, ha gyerkőcünknek szeretnénk kedveskedni, vagy mi magunk hallgatnánk a kutyás történeteket.

Válogatások terén Gerald Durrel, Legszebb kutyatörténetek válogatásával sem járunk rosszul. Ha videókra és képekre vágyunk a témában, érdemes megnézni a Megható Kutya És Egyéb Állat Történetek-nevű facebook oldalt is.

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál Kutya helyett róka lehetett a házikedvenc az ókori argentinoknál
Egy ókori argentin temetkezési helyen talált rókacsontok vizsgálata alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy az akkor emberek háziállatként tarthatták a rőt ragadozókat - jelentette a The Guardian című brit lap.

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Újra megjelenik A kutya című újság Újra megjelenik A kutya című újság
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor MOL Nyrt. Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tragédia: nem tudták kimenteni a kutyát, aki alatt beszakadt a Bujtosi-tó jege Hírek - Címlapon
Tragédia: nem tudták kimenteni a kutyát, aki alatt beszakadt a Bujtosi-tó jege
Labdaőrület Hírek - Címlapon
Labdaőrület