A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A legöregebb kutyát választotta a menhelyen a kisfiú, és nem győzi szeretgetni

2020. szeptember 25., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
14 évével nem sok esélyt láttak arra, hogy valaki beleszeressen a süket és félig vak uszkárba. Ám egy bátor kisfiúnak hála felcsillant a remény.Elég rosszul festett a kis uszkár, mikor korábbi gazdái leadták a menhelyen. Mint a legtöbb kutya az ő korában, hallásával és látásával is gond volt, és fogai is borzasztó állapotban voltak. A kezelést követően egyetlen ép foga maradt csupán. Az esélytelenek nyugalmával várakozott hosszú hónapokon át, hiszen az idős kutyákat kevesen választják társnak, pláne, ha betegségekkel küzdenek. Gyakran az utolsók között szerepelnek az örökbefogadottak sorában, sajnos sokan soha nem találnak új otthonra, és a menhelyen hunyják le utoljára szemüket.

 

Shey története szerencsére váratlan fordulatot vett egy kisfiúnak hála, akinek hatalmas szíve van. Tristan édesanyjával látogatott el a menhelyre, ahol olyan kistestű kutyát kerestek, aki a többieknél is nagyobb segítségre szorul, és szereti, ha babusgatják.  

 

Az első találkozás - a kis uszkár és új gazdája
Az első találkozás - a kis uszkár és új gazdája
Fotó: Facebook/ARLIowa

 

A törpe uszkár tökéletesen megfelelt mindennek, ezért rögtön a tündéri, bújós kisöreg kenneléhez vezették a családot. Bíztak abban, hogy éltes kora ellenére is belopja magát a szívükbe, és igazuk is lett: ahogy betették a kicsi kutyát a fiú ölébe, azonnal odabújt hozzá, mintha mindig is oda tartozott volna.

 

„Otthon érezte magát Tristan ölében. Az arcukra kiülő mosoly mindent elárult.”idézték fel a jelenetet a menhely dolgozói.

 

Nem volt kérdés, hogy egymásnak szánta őket a sors, de egy picit aggódtak, hogy fiatal korával képes lesz-e megfelelően ellátni Sheyt. Elmesélték a fiúnak és anyukájának, milyen állapotban került hozzájuk hónapokkal ezelőtt, milyen kezeléseken esett át, és azt sem rejtették véka alá, hogy különleges gondozást igényelhet süketsége és komoly látásproblémája miatt. Nem beszélve egy szem fogáról, hiszen csak pépes ételt ehet, vagyis az etetésénél is körültekintően kell majd eljárni.

 

A jószívű kisfiú és örökbefogadott kutyája, Shey
A jószívű kisfiú és örökbefogadott kutyája, Shey
Fotó: Facebook/ARLIowa

 

Meglepetésükre, Tristan egy cseppet sem riadt meg. Szorgosan feljegyezte a legapróbb információt is választottjáról, telefonos naptárába beírta a fontos dátumokat, és ha valamit nem értett, kérdezett. Kíváncsisága, tudni vágyása és lelkesedése lenyűgözte az embereket. Érett, megfontolt és tisztelettudó jelleme meggyőzte őket, és a döntés megszületett: az árva kis uszkár hazamehet a fiú otthonába.

 

„Megértette, hogy Shey már nem hall, és nem látja már olyan tisztán a dolgokat. Nagyon lassan és megfontoltan viselkedett körülötte, tisztelettudóan figyelt arra, hogyan lehet Shey-jel bánni. Ő pedig nagyon boldog. Imádja, ha szeretgetik, és nagyon szereti bújni, számára ez a legjobb dolog a világon.”

 

Shey megmentése csupán a kezdet volt. Amikor a kisfiúnak feltűnt, hogy milyen sok állatnak van szüksége gondoskodásra és szerető otthonra, felébredt benne a vágy, hogy tegyen értük. Szülei egy ruházati üzletet vezetnek, és az örökbefogadás óta minden kedden jótékonysági gyűjtést szerveznek. Az aznapi eladások árának egy részét félreteszik a menhelynek, s ha elér egy bizonyos összeget, az üzletlánc megduplázza azt.

 

A kisfiú és öreg kutyája elválaszthatatlanok
A kisfiú és öreg kutyája elválaszthatatlanok
Fotó: Facebook/ARLIowa

 

A „Tristan Tuesdays” igen nagy népszerűségre tett szert. Néhány vásárló már előre kiválasztja a megvásárolni kívánt ruhadarabokat és félretetetik, hogy kedden vehessék meg – így járulva hozzá a kezdeményezéshez. A család motivációja másokból is előhozza az önzetlen segítő szándékot:

 

 Egyszerűen odavagyunk az öreg kutyákért. Megtehetünk értük valami olyasmit, amit más emberek talán nem tennének meg.”jegyezte meg Tristan anyukája.

 

A kis uszkár hosszú várakozás után végre megtalálta életre szóló családját, és minden percét kiélvezi a figyelemnek. Rajongásig szeretik, de legszívesebben Tristan ölelő karjaiban pihen. Elválaszthatatlan barátok lettek, még éjjel is együtt alszanak.

 

"Áldott az az ember aki kiérdemelte egy idős kutya szeretetét." Rengeteget tanulhatunk tőlük az életről, bölcs nyugalmuk magával ragadó. Ugye Ti is így érzitek?

Forrás: iheartdogs.com
Indexkép forrás: Facebook/ARLIowa

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza Szerette volna megmenteni egy kutya életét az altatástól, végül hárommal tért haza
Van az úgy, hogy nem tudunk dönteni. Mert a szemükbe nézve tudjuk, hogy számukra egyedül mi jelenthetjük a reményt. Egy váratlan gazdiratalálás megható története!

Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?
A könnyezés a test természetes reakciója, hogy eltávolítsa a szembe jutott idegen anyagokat, ily módon segíti kedvencünket megszabadulni az irritációtól. Meddig normális és mikor érdemes állatorvoshoz fordulni?

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba
Betegsége miatt nehézkesen jár a 14 éves spániel - szerető családjának tagjai felváltva mellette vannak, hogy egy pillanatig se érezze magát magányosnak.

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni.

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek
Megható kutyás történet az anyai szeretetről.

Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter Sztárokkal közösen hívja fel a figyelmet az árva állatok segítésére az AsiaCenter
A járványhelyzetben még nagyobb szüksége van az árva, mentett állatoknak a segítő állatbarátokra, mint egyébként. A karácsony közeledtével gondoljunk rájuk is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Döbbenetes kutyamentés Hírek - Címlapon
Döbbenetes kutyamentés
Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról Hírek - Címlapon
Több mint harminc kutyát mentettek meg a Yulini kutyahús fesztiválról