A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A NAV is aláírta az Állatvédelmi Kódexet

2022. március 05., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Nemzeti Adó- és Vámhivatal lett az állatvédelmi kódex 150. aláíró szervezete - közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szerdán az MTI-vel.



 

A közlemény szerint a 2021. októberi megalapítása óta töretlen érdeklődés övezi az egyetem állatvédelmi kódexét, amelynek aláírói a jogszabályokban meghatározott minimumkövetelményeknél többet kívánnak tenni a felelős állattartás és az állatvédelem érdekében.

 

A tájékoztatás szerint a NAV sokat tesz az állatvédelemért, például fellép a nemzetközileg védett fajok egyedeinek csempészése vagy a szaporítók, az illegális állatkereskedelem ellen, emellett az állatvédelmi ügyekben kiszabott állatvédelmi bírság behajtása is a hatáskörébe tartozik. A hivatal pótolhatatlan erőfeszítéseket tesz mind az állatfajok fennmaradásáért, mind az egyes egyedek jóllétéért - írták.

 

Tavaly 200, védett fajok külkereskedelmét érintő eljárásban közreműködtek a NAV munkatársai. A pénzügyőrök közúti és légi határátkelőhelyeken foglaltak le védett, élő állatot: 4063 kecskerákot, 93 foltos szalamandrát, 27 agámát, 4 tengelicet, egy görög teknőst és 2 mór teknőst - áll a közleményben.

 

A közlemény szerint a kódex közösségéhez csatlakozhat minden, állatokkal foglalkozó, illetve állatokról kommunikáló magyarországi szervezet, amely magáénak érzi és elfogadja az abban foglaltakat.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Farzan Lelinwalla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekek állatvédelmi szemléletformálását, valamint a felelős állattartással kapcsolatos ismeretei szélesítését célzó együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.

Közel 2600-an regisztráltak már a gazdijogsira Közel 2600-an regisztráltak már a gazdijogsira
Már csaknem 2600-an regisztráltak a felelős állattartást támogató gazdijogsi képzésre - mondta a program hétfői sajtótájékoztatóján Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos.

Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében
Az állatvédelem minden területéről érkeztek szakértők, önkéntesek, szervezetek a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szombati Örökbefogadó és Családi Napjára a Népligetbe. Az állatvédelem szereplői egyetértenek: összefogás nélkül fejlődni sem lehet.

Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács Megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács
„Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön” - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén, kedden.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák?
A kutyatréner kulisszái mögött – Ezért kérünk későn segítséget… Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Ezért kérünk későn segítséget…