A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A NAV is aláírta az Állatvédelmi Kódexet

2022. március 05., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Nemzeti Adó- és Vámhivatal lett az állatvédelmi kódex 150. aláíró szervezete - közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szerdán az MTI-vel.



 

A közlemény szerint a 2021. októberi megalapítása óta töretlen érdeklődés övezi az egyetem állatvédelmi kódexét, amelynek aláírói a jogszabályokban meghatározott minimumkövetelményeknél többet kívánnak tenni a felelős állattartás és az állatvédelem érdekében.

 

A tájékoztatás szerint a NAV sokat tesz az állatvédelemért, például fellép a nemzetközileg védett fajok egyedeinek csempészése vagy a szaporítók, az illegális állatkereskedelem ellen, emellett az állatvédelmi ügyekben kiszabott állatvédelmi bírság behajtása is a hatáskörébe tartozik. A hivatal pótolhatatlan erőfeszítéseket tesz mind az állatfajok fennmaradásáért, mind az egyes egyedek jóllétéért - írták.

 

Tavaly 200, védett fajok külkereskedelmét érintő eljárásban közreműködtek a NAV munkatársai. A pénzügyőrök közúti és légi határátkelőhelyeken foglaltak le védett, élő állatot: 4063 kecskerákot, 93 foltos szalamandrát, 27 agámát, 4 tengelicet, egy görög teknőst és 2 mór teknőst - áll a közleményben.

 

A közlemény szerint a kódex közösségéhez csatlakozhat minden, állatokkal foglalkozó, illetve állatokról kommunikáló magyarországi szervezet, amely magáénak érzi és elfogadja az abban foglaltakat.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Farzan Lelinwalla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga és képzési sorozata jogalkalmazóknak Elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga és képzési sorozata jogalkalmazóknak
Az állatvédelmi eljárások hatékonyságának, gördülékenységének erősítése érdekében elkészült Magyarország legteljesebb állatvédelmi tananyaga és képzési sorozata jogalkalmazóknak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány jóvoltából.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére Együttműködés a gyermekvédelemben élők állatvédelmi oktatásának segítésére
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyerekek állatvédelmi szemléletformálását, valamint a felelős állattartással kapcsolatos ismeretei szélesítését célzó együttműködési megállapodást írtak alá hétfőn Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen.

Közel 2600-an regisztráltak már a gazdijogsira Közel 2600-an regisztráltak már a gazdijogsira
Már csaknem 2600-an regisztráltak a felelős állattartást támogató gazdijogsi képzésre - mondta a program hétfői sajtótájékoztatóján Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos.

Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében Az összefogás a kulcs a hazai állatvédelem fejlődésében
Az állatvédelem minden területéről érkeztek szakértők, önkéntesek, szervezetek a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat szombati Örökbefogadó és Családi Napjára a Népligetbe. Az állatvédelem szereplői egyetértenek: összefogás nélkül fejlődni sem lehet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felismeri a kutyám a hangomat a telefonban? Hírek - Címlapon
Felismeri a kutyám a hangomat a telefonban?
A kutyatréner kulisszái mögött – Ezért kérünk későn segítséget… Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Ezért kérünk későn segítséget…