A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak

2018. július 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szinte hihetetlen, ugyanakkor meglehetősen őrült történet Dél-Koreából: az apró termete miatt világrekorderré vált kutyát a tudósok nem kevesebb, mint 49 alkalommal klónozták. A beavatkozás okai azonban meglehetősen homályosak…



Születésekor elfért egy teáskanálban Miracle Milly, az apró csivava. Az újszülött kölyökkutyának nem jósoltak hosszú életet az állatorvosok, extrém kis termete miatt nem bíztak benne, hogy rendben felnőjön. Milly gazdái azonban nem adták fel: gondoskodásuknak, odafigyelésüknek hála a kis csivava már hat éve boldog, egészséges felnőtt kutyus.

 

Milly 2013-ban került be a rekordok könyvébe. Az elismerést apró termetének köszönhetően nyerte el: magassága nem haladja meg a 10 centimétert, egészen pontosan 9,65 cm magas.

 

Milly TÉNYLEG nagyon kicsi
Milly TÉNYLEG nagyon kicsi

 

A dél-koreai Sooam Biotech Research Foundation megkereste Milly gazdiját, Vanesa Semlert, arra kérve, hadd klónozzák le az apróságot kutatási célokból. A projekttel az volt a cél, hogy megtalálják azt a gént, ami Milly extrém kis méretét okozza. Az eredeti ötlet szerint tíz klón készült volna, kilencet a kutatás céljából, egyet pedig a gazdinak adtak volna át. Ennek ellenére az a döntés született, hogy tíznél több “Milly-másolatot” hoznak létre.

 

A klónok személyisége nagyon hasonló Millyéhez
A klónok személyisége nagyon hasonló Millyéhez

 

2017 augusztusában látta meg a napvilágot Milly első klónja, őt pedig összesen 48 klón-társa követte. Közülük 12-en Vanesával és Millyvel élnek.  

A Sooam kutatói pekingi kutatókkal karöltve vizsgálják a csöpp kutya genetikai tulajdonságait, ígéretük szerint egy tudományos cikkben fognak beszámolni eredményeikről.

 

A dél-koreai intézet egyébként orosz kutyák klónozásával is foglalkozott már, terveik között szerepel az is, hogy megpróbálják a gyapjas mamutot visszahozni az élők közé.

 

Az eljárás ugyanakkor rendkívül vitatott etikailag, valamint állatvédelmi, állatjóléti szempontból is. Gazdátlan állatok milliói várják, hogy szerető, gondoskodó otthonra találjanak. Menhelyek ezrein végeznek naponta értelmetlenül altatásokat, hiszen a nem kívánt szaporulatok miatt szinte folyamatosan teltház van a telepeken a világ minden pontján. A kutatók vizsgálata alapján felfedezésre kerülő gének pedig akár megnyithatják az utat egy új, mesterségesen létrehozott fajta felé, melynek létjogosultsága megkérdőjelezhető lehet.

 

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Kiskutya-szindróma, avagy miért tekintünk másként a kistestű kutyákra, mint a nagyobbakra? Kiskutya-szindróma, avagy miért tekintünk másként a kistestű kutyákra, mint a nagyobbakra?
Több tanulmány is rámutat arra, hogy az emberek hajlamosak elnézőbbek lenni a kicsi kutyákkal. Mi lehet ennek az oka?

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
A fekete-fehér bundájú kutyából egy csapásra feketetét csináltak a tolvajok – szerencsére a történet jól végződött, és a kutyus visszakerült gazdijaihoz.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök Hírek - Címlapon
Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök
Hat katona életét mentette meg a kutya Hírek - Címlapon
Hat katona életét mentette meg a kutya