A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak

2018. július 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Szinte hihetetlen, ugyanakkor meglehetősen őrült történet Dél-Koreából: az apró termete miatt világrekorderré vált kutyát a tudósok nem kevesebb, mint 49 alkalommal klónozták. A beavatkozás okai azonban meglehetősen homályosak…Születésekor elfért egy teáskanálban Miracle Milly, az apró csivava. Az újszülött kölyökkutyának nem jósoltak hosszú életet az állatorvosok, extrém kis termete miatt nem bíztak benne, hogy rendben felnőjön. Milly gazdái azonban nem adták fel: gondoskodásuknak, odafigyelésüknek hála a kis csivava már hat éve boldog, egészséges felnőtt kutyus.

 

Milly 2013-ban került be a rekordok könyvébe. Az elismerést apró termetének köszönhetően nyerte el: magassága nem haladja meg a 10 centimétert, egészen pontosan 9,65 cm magas.

 

Milly TÉNYLEG nagyon kicsi
Milly TÉNYLEG nagyon kicsi

 

A dél-koreai Sooam Biotech Research Foundation megkereste Milly gazdiját, Vanesa Semlert, arra kérve, hadd klónozzák le az apróságot kutatási célokból. A projekttel az volt a cél, hogy megtalálják azt a gént, ami Milly extrém kis méretét okozza. Az eredeti ötlet szerint tíz klón készült volna, kilencet a kutatás céljából, egyet pedig a gazdinak adtak volna át. Ennek ellenére az a döntés született, hogy tíznél több “Milly-másolatot” hoznak létre.

 

A klónok személyisége nagyon hasonló Millyéhez
A klónok személyisége nagyon hasonló Millyéhez

 

2017 augusztusában látta meg a napvilágot Milly első klónja, őt pedig összesen 48 klón-társa követte. Közülük 12-en Vanesával és Millyvel élnek.  

A Sooam kutatói pekingi kutatókkal karöltve vizsgálják a csöpp kutya genetikai tulajdonságait, ígéretük szerint egy tudományos cikkben fognak beszámolni eredményeikről.

 

A dél-koreai intézet egyébként orosz kutyák klónozásával is foglalkozott már, terveik között szerepel az is, hogy megpróbálják a gyapjas mamutot visszahozni az élők közé.

 

Az eljárás ugyanakkor rendkívül vitatott etikailag, valamint állatvédelmi, állatjóléti szempontból is. Gazdátlan állatok milliói várják, hogy szerető, gondoskodó otthonra találjanak. Menhelyek ezrein végeznek naponta értelmetlenül altatásokat, hiszen a nem kívánt szaporulatok miatt szinte folyamatosan teltház van a telepeken a világ minden pontján. A kutatók vizsgálata alapján felfedezésre kerülő gének pedig akár megnyithatják az utat egy új, mesterségesen létrehozott fajta felé, melynek létjogosultsága megkérdőjelezhető lehet.

 

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Felismeri magát a kutya a tükörben? Felismeri magát a kutya a tükörben?
Aranyosnak tűnhet, ahogy kedvencünk a tükör előtt állva megpróbálja játékra hívni vagy ugatással elijeszteni tükörképét. Tisztában van vele, hogy mit lát?

"Elkutyásodnak" a városi rókák? "Elkutyásodnak" a városi rókák?
Kutatók szerint egyre inkább hasonlítanak a kutyákra a városba betelepedett rókák, szemben a természetes élőhelyeken élőkkel. Elháziasodnának a rókák?

Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?
A könnyezés a test természetes reakciója, hogy eltávolítsa a szembe jutott idegen anyagokat, ily módon segíti kedvencünket megszabadulni az irritációtól. Meddig normális és mikor érdemes állatorvoshoz fordulni?

Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata
Elég egy pillantás kutyánk szemébe, és máris megolvad a szívünk, hiszen „úgy tud nézni…” Minek köszönhető az ismerős, szinte már emberi arckifejezés?

Óriás szaporítótelepet zárattak be Spanyolországban Óriás szaporítótelepet zárattak be Spanyolországban
Nem csak az agarakkal bánnak mostohán Spanyolországban: hatóságok razziáztak Madrid külvárosi részén egy szaporítótelepen. Közel 300 kutyát mentettek ki a “kölyökgyárból”.

Miért remeg a kutyám? II. - Érzelmek és a "kiskutya-remegés" Miért remeg a kutyám? II. - Érzelmek és a "kiskutya-remegés"
Izgatott? Fél? Szorong és stresszes? A fizikai tényezők mellett érzelmi okok is kiválthatják a remegést kedvenceinknél, melyre hatással lehet a testméret is. Tudj meg többet!

Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod? Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod?
Egy friss tanulmány szerint a kutyák képesek felismerni nevüket az őket körülvevő zajok megszűrésével, és reagálnak is rá.

Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?
Kedvenceink szuperszimata számára minden nap és napszak új illatokat hordoz. A levegőben bekövetkező változásokat is érzékelik - így "látják" kutyáink az időt.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök Hírek - Címlapon
Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök
Hat katona életét mentette meg a kutya Hírek - Címlapon
Hat katona életét mentette meg a kutya