A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak

2018. július 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Szinte hihetetlen, ugyanakkor meglehetősen őrült történet Dél-Koreából: az apró termete miatt világrekorderré vált kutyát a tudósok nem kevesebb, mint 49 alkalommal klónozták. A beavatkozás okai azonban meglehetősen homályosak…Születésekor elfért egy teáskanálban Miracle Milly, az apró csivava. Az újszülött kölyökkutyának nem jósoltak hosszú életet az állatorvosok, extrém kis termete miatt nem bíztak benne, hogy rendben felnőjön. Milly gazdái azonban nem adták fel: gondoskodásuknak, odafigyelésüknek hála a kis csivava már hat éve boldog, egészséges felnőtt kutyus.

 

Milly 2013-ban került be a rekordok könyvébe. Az elismerést apró termetének köszönhetően nyerte el: magassága nem haladja meg a 10 centimétert, egészen pontosan 9,65 cm magas.

 

Milly TÉNYLEG nagyon kicsi
Milly TÉNYLEG nagyon kicsi

 

A dél-koreai Sooam Biotech Research Foundation megkereste Milly gazdiját, Vanesa Semlert, arra kérve, hadd klónozzák le az apróságot kutatási célokból. A projekttel az volt a cél, hogy megtalálják azt a gént, ami Milly extrém kis méretét okozza. Az eredeti ötlet szerint tíz klón készült volna, kilencet a kutatás céljából, egyet pedig a gazdinak adtak volna át. Ennek ellenére az a döntés született, hogy tíznél több “Milly-másolatot” hoznak létre.

 

A klónok személyisége nagyon hasonló Millyéhez
A klónok személyisége nagyon hasonló Millyéhez

 

2017 augusztusában látta meg a napvilágot Milly első klónja, őt pedig összesen 48 klón-társa követte. Közülük 12-en Vanesával és Millyvel élnek.  

A Sooam kutatói pekingi kutatókkal karöltve vizsgálják a csöpp kutya genetikai tulajdonságait, ígéretük szerint egy tudományos cikkben fognak beszámolni eredményeikről.

 

A dél-koreai intézet egyébként orosz kutyák klónozásával is foglalkozott már, terveik között szerepel az is, hogy megpróbálják a gyapjas mamutot visszahozni az élők közé.

 

Az eljárás ugyanakkor rendkívül vitatott etikailag, valamint állatvédelmi, állatjóléti szempontból is. Gazdátlan állatok milliói várják, hogy szerető, gondoskodó otthonra találjanak. Menhelyek ezrein végeznek naponta értelmetlenül altatásokat, hiszen a nem kívánt szaporulatok miatt szinte folyamatosan teltház van a telepeken a világ minden pontján. A kutatók vizsgálata alapján felfedezésre kerülő gének pedig akár megnyithatják az utat egy új, mesterségesen létrehozott fajta felé, melynek létjogosultsága megkérdőjelezhető lehet.

 

 

 

Forrás: telegraph.co.uk

Témába vág

Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod? Nagy zajban is meghallja a kutyád, ha nevén szólítod?
Egy friss tanulmány szerint a kutyák képesek felismerni nevüket az őket körülvevő zajok megszűrésével, és reagálnak is rá.

Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?
A könnyezés a test természetes reakciója, hogy eltávolítsa a szembe jutott idegen anyagokat, ily módon segíti kedvencünket megszabadulni az irritációtól. Meddig normális és mikor érdemes állatorvoshoz fordulni?

Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását? Képesek a kutyák kiszagolni az idő múlását?
Kedvenceink szuperszimata számára minden nap és napszak új illatokat hordoz. A levegőben bekövetkező változásokat is érzékelik - így "látják" kutyáink az időt.

Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata Manipulál a kutyád? Íme, a kölyökkutya-tekintet magyarázata
Elég egy pillantás kutyánk szemébe, és máris megolvad a szívünk, hiszen „úgy tud nézni…” Minek köszönhető az ismerős, szinte már emberi arckifejezés?

Miért remeg a kutyám? II. - Érzelmek és a "kiskutya-remegés" Miért remeg a kutyám? II. - Érzelmek és a "kiskutya-remegés"
Izgatott? Fél? Szorong és stresszes? A fizikai tényezők mellett érzelmi okok is kiválthatják a remegést kedvenceinknél, melyre hatással lehet a testméret is. Tudj meg többet!

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel
Az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel - állapították meg az ELTE Etológia tanszékének és a Padovai Egyetemnek a kutatói, akiknek közös tanulmánya szerdán jelent meg a Royal Society Open Science című folyóiratban.

Volt kutyusa két klónjával él Barbra Streisand Volt kutyusa két klónjával él Barbra Streisand
Barbra Streisand két kedvence igen különleges, ők ugyanis szeretett kutyusának klónjai. Harmadikként, bizonyos szempontból “kakukktojásként” velük él a volt kedvenc unokatestvére is: a híresség bemutatta a három kutyát.

Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők
Több állatvédő szervezet összefogásával újabb szaporítótelepet sikerül felszámolni. Nézd meg a fotókat: az ilyen borzalmat támogatja az, aki szaporítótól vesz kutyát.

Marylin Monroe kutyái Marylin Monroe kutyái
Marilyn Monroe (1926-1962) az Amerikai Egyesült Államok énekesnője, színésznője és szexszimbóluma volt, de ezen kívül sokarcú kutyatulajdonosként élte magányos, szexszimbólumon kívüli életét. Élete során mindig egy hűséges kutya volt a társa.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Vizslatúra AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök Hírek - Címlapon
Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök
Hat katona életét mentette meg a kutya Hírek - Címlapon
Hat katona életét mentette meg a kutya