A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök

2018. július 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Videóra is felvették a cseh rendőrök az iszonyú látványt, ami fogadta őket. A fekete autóban hosszú órák óta szenvedtek a kutyák a hőségtől, a rendőrök közbelépésén múlt csak, hogy nem történt tragédia.Nem csak itthon jelent problémát néhány kutyatulajdonos felelőtlen magatartása. Ezúttal Csehországban került életveszélybe három kutya, akiket egy fekete autóba zárt be gazdájuk, majd hosszú órákra otthagyta őket a tűző napon, ráadásul felhúzott ablakokkal.

 

A rendőrök jelentése szerint a kutyák már reggel 7 óra óta be lehettek zárva, 4-5 órán át szenvedtek a sörös rekeszek között az elviselhetetlen forróságban. A rendőrség által készített videón is jól látszik, hogy a legnagyobb kutya már életveszélyes állapotban volt, így nem vártak egy percet sem, betörték az autó ablakait, kiszabadították az állatokat. Szinte biztos, hogy ha akkor nem érkezik meg a segítség, ez a kutya, de lehet, hogy társai sem élik túl gazdájuk nemtörődömségét.

 

 

 

Ne hagyj soha a napon parkoló, forró autóba zárva se gyereket, se állatot! A még fel nem hevült autó is pillanatok alatt átmelegszik a nyári napsütésben, égető kályhává változva - nem kellenek hosszú órák ahhoz, hogy maradandó károsodást, vagy akár halált okozzon.

 

 

 

Témába vág

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket Hírek - Címlapon
Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket
A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak Hírek - Címlapon
A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak