A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök

2018. július 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Videóra is felvették a cseh rendőrök az iszonyú látványt, ami fogadta őket. A fekete autóban hosszú órák óta szenvedtek a kutyák a hőségtől, a rendőrök közbelépésén múlt csak, hogy nem történt tragédia.Nem csak itthon jelent problémát néhány kutyatulajdonos felelőtlen magatartása. Ezúttal Csehországban került életveszélybe három kutya, akiket egy fekete autóba zárt be gazdájuk, majd hosszú órákra otthagyta őket a tűző napon, ráadásul felhúzott ablakokkal.

 

A rendőrök jelentése szerint a kutyák már reggel 7 óra óta be lehettek zárva, 4-5 órán át szenvedtek a sörös rekeszek között az elviselhetetlen forróságban. A rendőrség által készített videón is jól látszik, hogy a legnagyobb kutya már életveszélyes állapotban volt, így nem vártak egy percet sem, betörték az autó ablakait, kiszabadították az állatokat. Szinte biztos, hogy ha akkor nem érkezik meg a segítség, ez a kutya, de lehet, hogy társai sem élik túl gazdájuk nemtörődömségét.

 

 

 

Ne hagyj soha a napon parkoló, forró autóba zárva se gyereket, se állatot! A még fel nem hevült autó is pillanatok alatt átmelegszik a nyári napsütésben, égető kályhává változva - nem kellenek hosszú órák ahhoz, hogy maradandó károsodást, vagy akár halált okozzon.

 

 

 

Témába vág

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, ha ilyen esettel találkozol?

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 fogyókúrás tanács - ebeknek! Hírek - Címlapon
10 fogyókúrás tanács - ebeknek!
Őzike és kölyök kutyus – Egy végtelen barátság kezdete Hírek - Címlapon
Őzike és kölyök kutyus – Egy végtelen barátság kezdete