A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hajszálon múlt a tragédia: forró autóból mentettek kutyát a cseh rendőrök

2018. július 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Videóra is felvették a cseh rendőrök az iszonyú látványt, ami fogadta őket. A fekete autóban hosszú órák óta szenvedtek a kutyák a hőségtől, a rendőrök közbelépésén múlt csak, hogy nem történt tragédia.



Nem csak itthon jelent problémát néhány kutyatulajdonos felelőtlen magatartása. Ezúttal Csehországban került életveszélybe három kutya, akiket egy fekete autóba zárt be gazdájuk, majd hosszú órákra otthagyta őket a tűző napon, ráadásul felhúzott ablakokkal.

 

A rendőrök jelentése szerint a kutyák már reggel 7 óra óta be lehettek zárva, 4-5 órán át szenvedtek a sörös rekeszek között az elviselhetetlen forróságban. A rendőrség által készített videón is jól látszik, hogy a legnagyobb kutya már életveszélyes állapotban volt, így nem vártak egy percet sem, betörték az autó ablakait, kiszabadították az állatokat. Szinte biztos, hogy ha akkor nem érkezik meg a segítség, ez a kutya, de lehet, hogy társai sem élik túl gazdájuk nemtörődömségét.

 

 

 

Ne hagyj soha a napon parkoló, forró autóba zárva se gyereket, se állatot! A még fel nem hevült autó is pillanatok alatt átmelegszik a nyári napsütésben, égető kályhává változva - nem kellenek hosszú órák ahhoz, hogy maradandó károsodást, vagy akár halált okozzon.

 

 

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket Hírek - Címlapon
Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket
A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak Hírek - Címlapon
A világ legkisebb kutyája, akit 49 alkalommal klónoztak