A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A víz réme, vagy a rémes víz?

2015. május 11., 13:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Nevelés




Ebben az időben talán nincs is jobb szórakozás, mint egy tóparton lógatni a lábunkat, miközben kedvencünk fel-alá úszkál a hűsítő habokban. De mi van akkor, hogyha ebünk nem a vizek réme, hanem rémesen retteg a kék haboktól?



A kutyák kivétel nélkül tudnak úszni. Ezt nem kell megtanítani nekik, az ösztönük automatikusan bekapcsol, és teszik a dolgukat. A víz iránti rajongás, azonban nem ered a természetükből, sőt. Van olyan fajta eb, amelyik kifejezetten irtózik a csobbanástól. Ebben az esetben nincs könnyű dolgunk, hiszen sem a fürdetés, sem az úsztatás nem móka, kacagás.

 

Ha a kutya nem akar a vízbe menni...
Ha a kutya nem akar a vízbe menni...
Kép: dogster.com

 

Mint minden eredményes tanításhoz itt is szükségünk lesz, a nagybetűs motivációra. Hogy mi legyen a kulcs, azt nekünk kell tudni, ismerve kutyánk jellemét. Van olyan kópé, akinek a labdája, a játéka a minden, s azért hajlandó áldozatokat hozni. Aztán némely négylábút kizárólag a hasa vezérli, de egy jó falatért, még a csillagokat is lehozná, az égről stb. Tehát a kulcs a mi kezünkben van. Meg kell találni a legnagyobb erővel bíró tárgyat, ételt, módszert, amivel kimehetünk a legközelebbi tó partjára.

 

Fontos, hogy ne rögtön a mély résznél kezdjünk oktatni, ne taszigáljuk a kutyát, és ne fröcsköljük, mondván, hogy bevizezzük. Az ebek többsége ugyanis gyűlöli, hogyha fröcskölik. Első lépésnek vegyük a motivációs eszközünket, és tegyük a vízpart széléhez, ahonnan könnyedén elhozhatja ebünk, anélkül, hogy a habok közé kelljen lépnie. Ismételgessük ezt párszor, majd amikor már magabiztos a négylábú „véletlenül” dobjuk messzebbre a „kulcsot”. Ezt a folyamatot tudjuk ismételni, változtatva a távolságokat.

 

Egy kiadós úszás után...
Egy kiadós úszás után...
Kép: www.itsalabthing.com

 

De van olyan kis kedvenc, amelyik inkább veszni hagyja a játékát, ételét stb. de nem hajlandó a vízbe lépni. A motivációs eszközünk ilyenkor mit sem ér, önmagunkra lesz szükségünk! Úgyhogy cipőt, zoknit dobjuk a fűbe, és lépjünk bele mi a kék mezőbe. Ekkor már nagy esélyünk lesz, hogy kutyánk kövessen minket, főleg, ha ehhez bíztatás, dicséret társul…

 

Aztán a végén csak győzzük megszárogatni az úszkálástól nyakig sáros, iszapos rosszcsontunkat!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: blog.dogtv.com

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A mi Csányink Hírek - Címlapon
A mi Csányink
Minősített mentőkutyák Hírek - Címlapon
Minősített mentőkutyák