A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A víz réme, vagy a rémes víz?

2015. május 11., 13:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Nevelés




Ebben az időben talán nincs is jobb szórakozás, mint egy tóparton lógatni a lábunkat, miközben kedvencünk fel-alá úszkál a hűsítő habokban. De mi van akkor, hogyha ebünk nem a vizek réme, hanem rémesen retteg a kék haboktól?



A kutyák kivétel nélkül tudnak úszni. Ezt nem kell megtanítani nekik, az ösztönük automatikusan bekapcsol, és teszik a dolgukat. A víz iránti rajongás, azonban nem ered a természetükből, sőt. Van olyan fajta eb, amelyik kifejezetten irtózik a csobbanástól. Ebben az esetben nincs könnyű dolgunk, hiszen sem a fürdetés, sem az úsztatás nem móka, kacagás.

 

Ha a kutya nem akar a vízbe menni...
Ha a kutya nem akar a vízbe menni...
Kép: dogster.com

 

Mint minden eredményes tanításhoz itt is szükségünk lesz, a nagybetűs motivációra. Hogy mi legyen a kulcs, azt nekünk kell tudni, ismerve kutyánk jellemét. Van olyan kópé, akinek a labdája, a játéka a minden, s azért hajlandó áldozatokat hozni. Aztán némely négylábút kizárólag a hasa vezérli, de egy jó falatért, még a csillagokat is lehozná, az égről stb. Tehát a kulcs a mi kezünkben van. Meg kell találni a legnagyobb erővel bíró tárgyat, ételt, módszert, amivel kimehetünk a legközelebbi tó partjára.

 

Fontos, hogy ne rögtön a mély résznél kezdjünk oktatni, ne taszigáljuk a kutyát, és ne fröcsköljük, mondván, hogy bevizezzük. Az ebek többsége ugyanis gyűlöli, hogyha fröcskölik. Első lépésnek vegyük a motivációs eszközünket, és tegyük a vízpart széléhez, ahonnan könnyedén elhozhatja ebünk, anélkül, hogy a habok közé kelljen lépnie. Ismételgessük ezt párszor, majd amikor már magabiztos a négylábú „véletlenül” dobjuk messzebbre a „kulcsot”. Ezt a folyamatot tudjuk ismételni, változtatva a távolságokat.

 

Egy kiadós úszás után...
Egy kiadós úszás után...
Kép: www.itsalabthing.com

 

De van olyan kis kedvenc, amelyik inkább veszni hagyja a játékát, ételét stb. de nem hajlandó a vízbe lépni. A motivációs eszközünk ilyenkor mit sem ér, önmagunkra lesz szükségünk! Úgyhogy cipőt, zoknit dobjuk a fűbe, és lépjünk bele mi a kék mezőbe. Ekkor már nagy esélyünk lesz, hogy kutyánk kövessen minket, főleg, ha ehhez bíztatás, dicséret társul…

 

Aztán a végén csak győzzük megszárogatni az úszkálástól nyakig sáros, iszapos rosszcsontunkat!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: blog.dogtv.com

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Betegségre is utalhat, ha a kutya folyton szomjas, túl sokat iszik Betegségre is utalhat, ha a kutya folyton szomjas, túl sokat iszik
A fokozott szomjúságérzet gyakran átmeneti állapot kutyáknál, ám ha hosszabb időn át fennáll, vagy egyéb tünetek kísérik, jelezhet egészségügyi problémát. Tudj meg többet a lehetséges okokról!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A mi Csányink Hírek - Címlapon
A mi Csányink
Minősített mentőkutyák Hírek - Címlapon
Minősített mentőkutyák