A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Akiket a járvány sem szakíthatott szét: Végre újra találkozót tarthat az ország egyik legnagyobb kutyás közössége

2021. augusztus 14., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A barátok kitartanak jóban-rosszban. Márpedig az elmúlt időszak bőven hozott rosszat mindenkinek. Nem szakíthatta szét azonban az ország egyik legnagyobb kutyás baráti közösségét, a tacskósokat! A hosszú kényszerű kihagyás után ismét megrendezésre kerül a Hivatalos Tacskó Találkozó – immár hetedik alkalommal!



 

 

Közel tízezer fős csoport, akikben egy közös biztosan van: imádják a tacskókat. A Hivatalos Tacskó Találkozó közösségéhez jó tartozni. Állítom ezt nem tacsi-gazdiként, de tacsi-kedvelőként. Ez a közösség nem rombol, nem húz szét – ők támogatják egymást, segítenek egymásnak, együtt nevetnek a „földszintes” kutyusaik mókázásain és együtt sírnak a bajban.

 

A Tacskó Találkozó (TT) rendezvényeire még külföldről is rendszeresen érkeznek kutyabarátok, több száz tacsi és gazdijaik találkoznak és örülnek egymásnak ilyenkor. Sajnos a tavalyi év nem kedvezett a rendezvényeknek: a járvány miatt a tavaszi és a nyári találkozót is le kellett fújni. A szervezők nehéz, de felelős döntést hoztak akkor, bízva abban, hogy idén már semmi nem állja útját a TT-nek. És így is lett!

 

 

Paluska Péter és Mazsi
Paluska Péter és Mazsi
Fotó: Pintácsi Viki

 

 

Augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre is kerül a 7. Hivatalos Tacskó Találkozó! A várva-várt rendezvényről beszélgettünk a TT szívével és lelkével, Paluska Péterrel:

 

 

-   A nagy találkozás - ezzel a jeligével hirdettétek meg az idei Tacskó Találkozót. Tényleg nagyon várja az egész tacsis- és tacsikedvelő közösség a viszontlátást - amire bizony sokat kellett várni. Hogy alakult a csoport élete a legutóbbi találkozó óta? A járvány alatt is tartotta a közösség a kapcsolatot?
-   Valóban egy nagy, és úgy gondolom, megható és önfeledt találkozás lesz! Hiszen ahogy Te is mondod, nagyon várjuk már és izgulunk is, talán jobban, mint az eddigieknél. Rengeteget készülünk, mint mindig, de ez a Tacsi Tali azt hiszem, nagyon más lesz.

A vírus ideje alatt is ugyanolya aktívan kezeltük a csoportot és tartottuk a kapcsolatot a tagokkal. Élő bejelentkezések, beszélgetések, játékok és ismert emberek üzeneteit is megosztottuk a tacsisokkal. Tartottuk bennük a lelket - és magunkban is. Azt gondolom,hogy nem csak akkor kell jelen lennünk, amikor rendezvény van, hanem mindig, hiszen ez egy nagy család, amivel foglalkozni kell, gondoskodni kell róla! Ez nagy felelősség is, ugyanis több olyan eset is volt, amikor a pandémia alatt megkerestek engem a csoportból, hogy öntsek beléjük lelket, adjak egy kis önbizalmat a nehéz helyzetben.

Nagyon meghatódtam, hogy hozzám fordultak. Ezért is érdemes csinálni! :)

 

 

Izgalmas programokkal és bemutatókkal készül a 7. Hivatalos Tacskó Találkozó
Izgalmas programokkal és bemutatókkal készül a 7. Hivatalos Tacskó Találkozó
Fotó: royalangelphotography.hu

 

 

-   Mi várható az idei találkozón?

-   Elsősorban sok-sok tacsi és gazdi. :) Remélem! Rengeteg érdeklődő levelet kapunk! Sok-sok programot szervezünk, gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt, és persze a kutyusoknak is.

Lesznek újdonságok a versenyek terén és a helyszínben is. Ugyan az alsóparkban leszünk idén is Gödöllőn, csak nem a megszokott helyen, hanem a Világfánál. Ez is egy csodaszép része a parknak. Kirakodóvásár, előadások, meglepetésvendégek, fotózás, sok-sok finomság a kutyusoknak és gazdiknak, orvosi tanácsadások, kutyakozmetika, színpadi programok és még sok minden más!

2016-ban a Tacsi Majálison arra kértük a gazdikat, hogy kössenek a kutyus nyakába színes kendőket. Nos, most is ezt szeretném kérni! Akkor a Majálist, most pedig az újra találkozást szeretnénk ünnepelni ezzel: legyen mindenki színes jeligével akár a gazdik is színesek lehetnek!

 

Szeretném felhívni egy-két lehetőségre is a figyelmet: Várjuk önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének a TT csapatához tartozni augusztus 29-én. Jelentkezni és érdeklődni a [email protected] e-mail címen lehet.

Illetve olyan előadók (profi/amatőr) jelentkezését várjuk, akik szívesen bemutatnák kutyás produkciójukat a TT színpadán. Komplett, minimum 15-20 perces műsorokat várunk. (Ez nem az ügyességi versenyre való jelentkezés!) - E-mail: [email protected].

Facebook eseményünkben minden információ megtalálható egyébként.

 

 

Korábban is színes kendőket kötöttek a tacsik nyakába - az idei találkozón is így ünnepelnek
Korábban is színes kendőket kötöttek a tacsik nyakába - az idei találkozón is így ünnepelnek

 

 

-   Az eddigi összes találkozó szerves részét képezte a jótékonykodás. Idén is tartjátok ezt a hagyományt?

-   Természetesen igen. A Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentést támogatjuk minden bevétellel, ők ott lesznek a helyszínen is: lehet velük majd beszélgetni, tanácsot kérni illetve adományokat is szívesen fogadnak. Ez az időszak nekik különösen nehéz volt.

A mi részünkről Jótékonyági Tombola sorsolást és Szerencsekerék játékot szervezünk. A befolyt összeget természetesen nekik ajánljuk fel.

Éppen ezért idén is szívesen fogadunk ezekre a játékokra tárgyi felajánlásokat magánszemélyektől és cégektől egyaránt. Aki szeretne segíteni ide írhat: [email protected].

 

 

Tacskó Találkozó

 

 

 

-   Pontosan hol és mikor kerül megrendezésre a VII. Hivatalos Tacskó Találkozó? Honnan tájékozódhatnak az érdeklődők?

-   2021. augusztus 29. 10.00-17.00 Gödöllő alsópark, a Világfánál.

Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a sok-sok segítséget és támogatást a Gödöllői Önkormányzatnak, külön L. Péterfi Csabának, aki évek óta hisz bennem, és a TacsiTaliban, hogy a városhoz méltó és színvonalas rendezvényt hozhatunk létre.

Nekem ez nagy büszkeség és öröm, és mindig elszorul a torkom, amikor arra gondolok, hogy újra lesz TacsiTali Gödöllőn... Bocsánat a személyes kitérőért! :)

 

 

Facebook eseményünk: https://www.facebook.com/events/806396060249400

Itt minden fontos információ megtalálható a rendezvénnyel kapcsolatban!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók Forró autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók
Elképesztő, hogy még mindig itt tartunk, de sajnos újra és újra el kell mondani: a nyári melegben NE HAGYJ ÁLLATOT AZ AUTÓBAN!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban
Magyarország egyetlen mentő-tacskója is fáradhatatlanul kutat a romok között, hogy segíthessen a túlélőkön.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Augusztusi tűzijáték: készülj fel rá időben! Hírek - Címlapon
Augusztusi tűzijáték: készülj fel rá időben!
Kutyás barangolások – Cuha-szurdok Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – Cuha-szurdok