A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Aktívabb a kutyás család gyereke?

2015. szeptember 06., 07:00


Szerző: sklara


Kategória: Jó tudni!




Azok a gyerekek, akiknek családjában tartanak kutyát, aktívabbak, mint a kutya nélküli családok gyermekei. A londoni St George’s Egyetem kutatói 2065 kilenc-tíz éves gyermeket vizsgáltak, és kimutatták, hogy a kutyatartó családok gyermekei több fizikai tevékenységet folytatnak, mint az ebtelenek.



A kutatócsoport szerint a kutyatartás több gyermeket ösztönöz a mozgásra, és segít a gyermekkori elhízás elleni harcban. A kutatók Dr. Christopher Owen vezetésével hét napig a testmozgás mérésével regisztrálták a gyerekek napi aktivitásszintjét. Az összes résztvevő közül 202 tartott kutyát.

 

Látod, ezt kell visszahoznod!
"Látod, ezt kell visszahoznod!"
Fo: hdwallpapers.cat

 

Az American Journal of Public Health folyóiratban publikált kutatásból az derült ki, hogy a kutyás gyerekek átlagosan 325 percet töltöttek naponta testmozgással, 11 perccel többet, mint a kutya nélküli gyermekek. A kutyatartók ezen kívül 11 perccel kevesebb időt töltöttek naponta ülőfoglalatosságokkal is, és a többieknél 360 lépéssel többet tettek meg naponta.

Dr. Owen így kommentálta az eredményeket: ”A kutyatartó családok gyermekeinek fokozottabb aktivitása igazán érdekes - vajon arról van szó, hogy a kutya tesz aktívabbá, vagy eleve az aktívabb családok vállalnak kutyatartást? Olyan ez, mint a tyúk és a tojás kérdése. Megválaszolásához hosszú távú kutatásokra lesz szükség, de valószínűleg egy kicsit mindkettő igaz.”

 

Játék a kutyával - nem lehet nem mozogni!
Játék a kutyával - nem lehet nem mozogni!
Kép: www.galleryhip.com

 

Korábbi kutatásokban is vizsgálták a felnőttek mozgásszintjét kutyatartás előtt és után, és kiderült, hogy a kutya megérkezése után többet mozognak. A kutyabirtokos felnőttek naponta átlagosan 1700 lépéssel többet tesznek meg, mint a kutya nélküliek, ami 25 százalékos különbséget jelent. Ez a tanulmány abban számít újdonságnak, hogy bebizonyította, a kutyatulajdonos gyerekek aktívabbak, de ismét hangsúlyozni kell, hogy hosszú távú kutatásokra lesz szükség annak megállapításához, hogy a hatás a kutya megvásárlása előtt vagy után látható.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.betegszoba.hu
Indexkép forrás: www.lifeinthedoglane.com
Cikk első megjelenése: 2014. október 01.

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"...életem egyik legjobb döntése volt, hogy kutyás lettem" Hírek - Címlapon
"...életem egyik legjobb döntése volt, hogy kutyás lettem"
"Először meg kell tanulni, hogy mi az a kutya, miből áll, hogy működik" Hírek - Címlapon
"Először meg kell tanulni, hogy mi az a kutya, miből áll, hogy működik"