A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya

2024. március 08., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”



 

Megható történet arról, hogy nemcsak mi őrizzük meg kedvenceink emlékét, de ők is emlékeznek ránk, egy életen át.

 

Greka, a Mexikóban élő pitbull napjait kitölti a sok-sok játék, séta, de akkor a legboldogabb, ha mindezt azokkal az emberekkel teheti, akik közel állnak a szívéhez. Bár mindenkinek örül, akivel csak találkozik, az évek során egyvalaki foglalta el a szíve csücskét.

 

Reggelente, amikor gazdája munkába indul, Greka tudja, hogy mostantól szeretett „nagymamája” vigyáz rá. Ami kezdetben egyszerű kutyaszitterkedésnek indult, hamarosan csodálatos barátsággá nőtte ki magát. Labdáztak a kertben, és amikor elfáradtak, leheveredtek a tévé elé, és együtt nézték kedvenc sorozataikat. Társaságot nyújtottak egymásnak, de a kutya jelenléte még ennél is többet jelentett a 70 éves asszonynak.

 

 

Greka, a pitbull szívében különleges helyet foglal el a nagyi
Greka, a pitbull szívében különleges helyet foglal el a nagyi
Fotó: Delvia González/TheDodo

 

 

Cukorbetegsége miatt egyre romlott édesanyám látása, de Greka mindenben támogatta őt. Amikor nem érezte jól magát, vagy ingadozott a vércukorszintje, Greka jelezte nekem, és anyukám mellett maradt. Mindig a lábánál feküdt, csakhogy közel lehessen hozzá” - emlékezett vissza a gazdi, Delvia González.

 

Néhány hete olyan súlyosra fordult az idős asszony állapota, hogy kórházba kellett mennie, ahonnan már nem tért haza. Greka ekkor sem hagyta magára, „elsőként lépett be a sürgősségi szobába. Rettentően kétségbeesett volt, nagyon aggódott nagymamája miatt. Szerettük volna tudatni vele, hogy anyukám eltávozott, ezért a temetésére elvittük Grekát is, hogy ő is elköszönhessen tőle. Amikor odavezettük a koporsóhoz, felsírt, remegett a szomorúságtól, de megértette, hogy a nagyi békére lelt.”

 

 

@grekaug

????.

♬ fantasmas - Humbe

 

 

Delvia néni elment, de emlékét soha nem feledik. Amikor lánya elhelyezte fényképét a kisasztalon a szobában, a kutya azonnal felismerte fényképét, és eleinte alig tudta levenni róla szemét. Egyre csak nézi, és még a labdáját is odateszi elé, hátha azzal megváltoztathatja a történteket. Greka és gazdája együtt élik meg a gyászt, segítik egymást:

 

„Úgy érzem, anyukám is velem van, akárhányszor csak megölelem Grekát, vagy odahozza nekem a labdáját. A nagyi iránti szeretete segít, hogy ne essünk szét, hogy átvészeljük ezt a borzasztóan nehéz időszakot.”

 

Nemcsak mi őrizzük meg kedvenceink emlékét, de ők is emlékeznek ránk, egy életen át.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Delvia González/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hírek - Címlapon
Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Hírek - Címlapon
Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol