A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állat-asszisztált foglalkozások indulnak országszerte hátrányos helyzetű gyermekeknek

2023. augusztus 12., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Év végéig 10 vármegyében, 33 intézményben lesznek kutyás érzékenyítő foglalkozások.



A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztossal együttműködésben 2023. augusztusától 2023. december végéig szemléletformáló állat-asszisztált foglalkozásokat szervez hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára – írja a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány közleménye. A programsorozat első állomása a Siófok Város Gondozási Központ Családi- és Gyermekjóléti Központja által szervezett Erzsébet Tábor, ahol négy terápiás kutya (egy golden retriever, egy Cavalier King Charles Spániel, egy berni pásztor és egy Coton De Tuléar) volt a gyermekeknek tartott foglalkozások középpontjában.

 

Az állatok közelsége kimutathatóan jó hatással van a fizikai és pszichés egészségre, közérzetre, emellett fejleszti a személyiséget. Óvodás és kisiskolás korban már képesek elsajátítani a gyermekek a felelős állattartás és magatartás alapjait is. Az állatok segítségével olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítségükre lehetnek a környezetükben élő többi emberrel és az állatokkal való jó kapcsolat kialakításában és fenntartásában, ráadásul mindezt játékosan, élvezetes formában tehetik.

 

 

 

 

Az országos állat-asszisztált foglalkozássorozat indulását Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos is üdvözölte. Kiemelte: a 2022-ben első ízben megszervezett Állatvédelmi Témahét – amely során 1200 oktatási intézményben több mint 130 ezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról – egyik tanulsága volt, hogy a gyerekek rendkívüli fogékonyságot tanúsítanak az állatvédelem iránt. Az élő állatos bemutatók és foglalkozások mindig nagy sikert aratnak, így azon dolgoznak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal, hogy olyan helyekre is eljusson ennek a lehetősége, ahol eddig nem került sor kutyás foglalkozásokra, de igény és szükség is lenne az állatok iránti érzékenyítésre, amely aztán az emberi kapcsolatokra is jó hatással van.

 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke elmondta, hogy év végéig tervezetten Budapest és még 9 vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém vármegye oktatási intézményeiben tartanak kutya-asszisztált foglalkozásokat, a program sikeressége esetén várható annak bővítése. A programot a gyakorlatban Lakos Judit gyógypedagógus, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány új foglalkozásvezetője és négy kutya-asszisztált terápiával foglalkozó civil szervezet együttműködésével valósítják meg.

 

A résztvevők felhívták a figyelmet a biztonság fontosságára: gyermekek részvételével zajló kutyás foglalkozásokon kizárólag vizsgázott ebek és megfelelő végzettséggel rendelkező foglalkozásvezetők jelenléte indokolt.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára
Hála a tündéri kutyusnak mindenkinek jobb kedvvel folytatódik a napja, aki összefut vele munkába vagy épp hazafelé menet a vonaton. Lássuk be! Minden járatra kellene egy ilyen csodás hangulat-felelős!

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán.

Hazai összefogás a terápiás kutyákért Hazai összefogás a terápiás kutyákért
Magyarország legismertebb énekesei, paralimpikon, színész, digitális tartalomkészítő, és a magyar gasztro szcéna meghatározó szereplői fogtak össze a Kutyával az Emberért Alapítvány megsegítésére.

Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért
A felelős állattartásra nevelésre, az állatvédők áldozatos munkájára hívja fel a figyelmet a Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány, amely 2020 nyarán került bejegyzésre. Az alapítvány célja egy olyan ifjúsági centrum megnyitása, ahol gyerekeknek/fiataloknak állat-asszisztált foglalkozásokkal segítik a tanulásban, a lelki kiegyensúlyozottság elérését.

Segítséget kérnek a terápiás kutyások: súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek szeretnének nyári tábort szervezni Segítséget kérnek a terápiás kutyások: súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek szeretnének nyári tábort szervezni
Fantasztikus munkát végeznek nap, mint nap önzetlenül: sérült, fogyatékossággal élő, vagy épp pszichés fejlődési zavarral küzdő gyerekeknek személyiségüket, képességeiket fejleszteni. A tanító-, fejlesztő csapatban nem csak kétlábúak dolgoznak: a segítség négy lábon is érkezik! Most pedig ők, a terápiás kutyák és vezetőik kérik a mi segítségünket: egy olyan pályázaton indultak, aminek segítségével súlyosan halmozottan fogyatékossággal élő gyerekek számára szervezhetnének nyári tábort, felejthetetlen élményekkel gazdagítva a gyerekek nyári szünetét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Hírek - Címlapon
Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Hírek - Címlapon
Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát