A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában

2022. május 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán. 

A debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium alsó tagozatán állatasszisztált matematika és testnevelés órák színesítik a hétköznapokat. Az Aura Segítőkutya Alapítvány heti rendszerességgel látogat az iskolába egy-egy négylábúval, hogy segítsék a gyerekeket a tanulásban.

 

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő intézmény 2. b osztályában az elmúlt év szeptemberétől tartanak állatasszisztált matematika órákat heti egy alkalommal, februártól pedig szintén heti egyszer a testnevelés órákat is kutya segítségével tartják meg - írja az MTI.

 

 

Heti egy matematika órán vesz részt az Aura Segítőkutya Alapítvány kutyával
Heti egy matematika órán vesz részt az Aura Segítőkutya Alapítvány kutyával
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

"A kutyák voltaképpen olyan inspiráló tényezőt jelentenek a gyerekek számára, ami továbblendíti őket az órai egyhangúságon, azon az állapoton, amit minden ember megtapasztal, mikor iskolába jár, egy idő után elfárad, s unalmassá válhatnak az órák" - idézi Lovas Kiss Antalt, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának docensét a dehir.hu.

 

 

A testnevelés órán is hatékony segítség egy kutya
A testnevelés órán is hatékony segítség egy kutya
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

"Azt tapasztaltuk az elmúlt egy év szorgos munkája során, hogy akár egy olyan osztályban, ahol korábban egy kis időt kellett szánni arra, hogy elcsendesedjenek a gyerekek, ha megjelenik a kutya, akkor mindenki egyből figyel, nagyon jó motivációs erőt, sok örömforrást jelent, hiszen egy-egy sikeres feladat után kutyához oda lehet menni, meg lehet simogatni" - mondta a lapnak Bódis Zoltán, a Szent József-iskola igazgatója.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.

A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára A vonatozó kutyus mindenkinek mosolyt csal az arcára
Hála a tündéri kutyusnak mindenkinek jobb kedvvel folytatódik a napja, aki összefut vele munkába vagy épp hazafelé menet a vonaton. Lássuk be! Minden járatra kellene egy ilyen csodás hangulat-felelős!

Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére Már pályázhatnak az oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére március 31-ig.

Újdonság a közoktatásban: Állatvédelmi Témahét indul decemberben Újdonság a közoktatásban: Állatvédelmi Témahét indul decemberben
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy Kormánybiztosi Titkársága szervezésében útjára indítják az Állatvédelmi Témahetet, mely az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál. Az Állatvédelmi Témahét fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter lesz.

Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát
Szeretetteljes golden retrieverek érkeztek a napokban a texasi tragédia helyszínére, ahol az érintetteknek segítenek túllépni a történteken.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől Hírek - Címlapon
Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől
Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát Hírek - Címlapon
Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát