A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában

2022. május 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán. 

A debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium alsó tagozatán állatasszisztált matematika és testnevelés órák színesítik a hétköznapokat. Az Aura Segítőkutya Alapítvány heti rendszerességgel látogat az iskolába egy-egy négylábúval, hogy segítsék a gyerekeket a tanulásban.

 

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő intézmény 2. b osztályában az elmúlt év szeptemberétől tartanak állatasszisztált matematika órákat heti egy alkalommal, februártól pedig szintén heti egyszer a testnevelés órákat is kutya segítségével tartják meg - írja az MTI.

 

 

Heti egy matematika órán vesz részt az Aura Segítőkutya Alapítvány kutyával
Heti egy matematika órán vesz részt az Aura Segítőkutya Alapítvány kutyával
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

"A kutyák voltaképpen olyan inspiráló tényezőt jelentenek a gyerekek számára, ami továbblendíti őket az órai egyhangúságon, azon az állapoton, amit minden ember megtapasztal, mikor iskolába jár, egy idő után elfárad, s unalmassá válhatnak az órák" - idézi Lovas Kiss Antalt, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának docensét a dehir.hu.

 

 

A testnevelés órán is hatékony segítség egy kutya
A testnevelés órán is hatékony segítség egy kutya
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

"Azt tapasztaltuk az elmúlt egy év szorgos munkája során, hogy akár egy olyan osztályban, ahol korábban egy kis időt kellett szánni arra, hogy elcsendesedjenek a gyerekek, ha megjelenik a kutya, akkor mindenki egyből figyel, nagyon jó motivációs erőt, sok örömforrást jelent, hiszen egy-egy sikeres feladat után kutyához oda lehet menni, meg lehet simogatni" - mondta a lapnak Bódis Zoltán, a Szent József-iskola igazgatója.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát Érzelmi támogató kutyák segítenek feldolgozni az iskolai lövöldözés után a tragédiát
Szeretetteljes golden retrieverek érkeztek a napokban a texasi tragédia helyszínére, ahol az érintetteknek segítenek túllépni a történteken.

Hazai összefogás a terápiás kutyákért Hazai összefogás a terápiás kutyákért
Magyarország legismertebb énekesei, paralimpikon, színész, digitális tartalomkészítő, és a magyar gasztro szcéna meghatározó szereplői fogtak össze a Kutyával az Emberért Alapítvány megsegítésére.

Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért
A felelős állattartásra nevelésre, az állatvédők áldozatos munkájára hívja fel a figyelmet a Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány, amely 2020 nyarán került bejegyzésre. Az alapítvány célja egy olyan ifjúsági centrum megnyitása, ahol gyerekeknek/fiataloknak állat-asszisztált foglalkozásokkal segítik a tanulásban, a lelki kiegyensúlyozottság elérését.

Segítséget kérnek a terápiás kutyások: súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek szeretnének nyári tábort szervezni Segítséget kérnek a terápiás kutyások: súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek szeretnének nyári tábort szervezni
Fantasztikus munkát végeznek nap, mint nap önzetlenül: sérült, fogyatékossággal élő, vagy épp pszichés fejlődési zavarral küzdő gyerekeknek személyiségüket, képességeiket fejleszteni. A tanító-, fejlesztő csapatban nem csak kétlábúak dolgoznak: a segítség négy lábon is érkezik! Most pedig ők, a terápiás kutyák és vezetőik kérik a mi segítségünket: egy olyan pályázaton indultak, aminek segítségével súlyosan halmozottan fogyatékossággal élő gyerekek számára szervezhetnének nyári tábort, felejthetetlen élményekkel gazdagítva a gyerekek nyári szünetét.

Kiskutyát adományozott Till Attila Kiskutyát adományozott Till Attila
Till Attilával indult el a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány adománygyűjtő akciója. Az ismert műsorvezető nemcsak nagykövetként segíti a kezdeményezést, de egy goldendoodle fajtájú, leendő terápiás kutyát, Rozit is a szervezetnek ajándékozott. Az alapítvány 14 terápiás kutyája több mint 200 embernek nyújt segítséget hetente. Az adományokat március 14-ig várják. A kampányhoz a Mol is csatlakozott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől Hírek - Címlapon
Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől
Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát Hírek - Címlapon
Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát