A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában

2022. május 26., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán. 

A debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium alsó tagozatán állatasszisztált matematika és testnevelés órák színesítik a hétköznapokat. Az Aura Segítőkutya Alapítvány heti rendszerességgel látogat az iskolába egy-egy négylábúval, hogy segítsék a gyerekeket a tanulásban.

 

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő intézmény 2. b osztályában az elmúlt év szeptemberétől tartanak állatasszisztált matematika órákat heti egy alkalommal, februártól pedig szintén heti egyszer a testnevelés órákat is kutya segítségével tartják meg - írja az MTI.

 

 

Heti egy matematika órán vesz részt az Aura Segítőkutya Alapítvány kutyával
Heti egy matematika órán vesz részt az Aura Segítőkutya Alapítvány kutyával
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

"A kutyák voltaképpen olyan inspiráló tényezőt jelentenek a gyerekek számára, ami továbblendíti őket az órai egyhangúságon, azon az állapoton, amit minden ember megtapasztal, mikor iskolába jár, egy idő után elfárad, s unalmassá válhatnak az órák" - idézi Lovas Kiss Antalt, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának docensét a dehir.hu.

 

 

A testnevelés órán is hatékony segítség egy kutya
A testnevelés órán is hatékony segítség egy kutya
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

"Azt tapasztaltuk az elmúlt egy év szorgos munkája során, hogy akár egy olyan osztályban, ahol korábban egy kis időt kellett szánni arra, hogy elcsendesedjenek a gyerekek, ha megjelenik a kutya, akkor mindenki egyből figyel, nagyon jó motivációs erőt, sok örömforrást jelent, hiszen egy-egy sikeres feladat után kutyához oda lehet menni, meg lehet simogatni" - mondta a lapnak Bódis Zoltán, a Szent József-iskola igazgatója.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre
Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezése érkezett.

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek
Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől Hírek - Címlapon
Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől
Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát Hírek - Címlapon
Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát