A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újrahasznosított hirdetőtáblák alatt lelnek menedékre a kóbor kutyák a hőség és eső elől

2022. május 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Ami valakinek szemét, az másnak segítség. Thaiföldön például remek megoldást találtak arra, hogyan tegyék egy kicsit komfortosabbá az utcákon élő ebek mindennapjait. 

Könnyen szállítható, szinte bárhova le lehet telepíteni, és még az időjárás viszontagságait is bírja. Ki hinné, hogy kiszuperált hirdetőtáblákról van szó? Thaiföldi állatbarátok fejéből pattant ki eme roppant egyszerű ötlet, és a Stand for Strays (Állj ki Kóborokért) közössége neki is látott a megvalósításnak. Elkészítettek egy próbamodellt, mely praktikus menedékként szolgál a hontalan kutyák számára. Ide bármikor bebújhatnak a rekkenő hőség és a szakadó eső elől, amely több százezer kóbor életét nehezíti meg.

 

 

Kreatív megoldás - Leselejtezett hirdetőtáblákból készítenek pihenőhelyeket kóbor kutyáknak.jpg
Kreatív megoldás - Leselejtezett hirdetőtáblákból készítenek pihenőhelyeket kóbor kutyáknak.jpg
Fotó: indiatimes.com

 

 

Az ötletgazda egy lelkes doktorandusz, Ajarn Yossaphon Chanthongjeen, aki legalább akkora elhivatottságot érzett a gazdátlanok segítése, mint tanulmányai iránt. Szerette volna, ha az emberek másként tekintenek rájuk, és nemcsak az utca sajnálatra méltó vagy éppen bosszantó tartozékát látnák bennük, hanem érző lényeket, csodálatos lélekkel. Menedéket tervezett számukra, méghozzá olyat, amelyet könnyen szét- és össze lehet szerelni, mégis stabilan áll, és egyúttal a szélsőséges időjárási körülményeket is bírja. A fenntarthatóság jegyében innen már csak egy lépés volt az, hogy kidobásra ítélt hirdetőtáblákból megalkossa a mobil kutyakuckót, ahol a kidobott ebek biztonságban pihenhetnek. 

 

 

Az újrahasznosított szerkezet biztonságos és védelmet nyújt az utcán élő kutyáknak
Az újrahasznosított szerkezet biztonságos és védelmet nyújt az utcán élő kutyáknak
Fotó: indiatimes.com

 

A Stand For Strays önkéntes állatmentői most azon dolgoznak, hogy minél több thaiföldi városban telepíthessenek ilyen pihenőhelyeket. Elkötelezetten segítik a hontalan négylábúakat:

 

„Szeretnénk javítani a kóbor kutyák helyzetén. Ha segítünk rajtuk, a mi életünk is jobbá válik. Az elhagyott kutyák problémája sokakat érint, ezek a kis menedékek azonban nemcsak a probléma megoldásában nyújthatnak segítséget, de az emberek közötti kommunikációra is jótékonyan hatnak. Együtt megtalálhatjuk a megoldást. Csatlakozz a programhoz, és tudj meg többet ezekről az állatokról, és arról, hogyan telnek mindennapjaik. Legyél az az egy, aki segített rajtuk. A közösség szellemében, egymással karöltve teremtsünk otthont a hontalanok számára” - írják bejegyzésükben.

 

 

Összecsukható és könnyen tisztítható a hirdetőtáblából készült kutyakuckó
Összecsukható és könnyen tisztítható a hirdetőtáblából készült kutyakuckó
Fotó: indiatimes.com

 

 

Hogyan működik?

 

A szerkezet falra rögzíthető, alján kinyitható lappal, melyben két fémtálka is helyet kapott, egy az eledelnek, egy az ivóvíznek. Összecsukott állapotban rásimul a falra, az ember szinte észre sem veszi, kinyitva azonban két kis lábon áll az alsó része, amelyre egy lépéssel felmászhatnak a kutyák. A „sátrak” alapjáraton csukva vannak, de bárki kinyithatja, aki arra jár, és kóbor kutyát lát.

 

A kutyaházikók a környezettudatosságot szem előtt tartva a 3R, vagyis a Reduce (Csökkentsd a fogyasztást és így keletkező hulladékot) – Reuse (Használd újra) és Recycle (Hasznosítsd újra) elgondolást követve készülnek. Igazi kuckóként szolgálnak a menedéket kereső kutyák számára - itt biztonságos, könnyen tisztítható, védett és száraz helyen pihenhetnek meg a kóborkák.

 

 

A fiatal tervező szeretett volna segíteni a kóbor kutyákon
A fiatal tervező szeretett volna segíteni a kóbor kutyákon
Fotó: thebetterindia.com

 

 

 

 

 

 

Forrás: indiatimes.com
Indexkép forrás: Facebook/จรจัดสรร/Stand for Strays

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán
Titokzatos alak kukucskál ki a kerítésen... De Piper szobrát mindenki imádja: a régi ismerősök örömmel köszöntik, az újak pedig meghatódva szemlélik a bronzba öntött kutyát és kedvenc játékát.

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Kutyaportrék töklámpáson Kutyaportrék töklámpáson
Mi mással tehetnénk hangulatosabbá kertünket, mint egy sejtelmesen pislákoló töklámpással, amin ráadásul kedvencünk portréja díszeleg? Kutyabarátoknak kötelező!

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jobban alszik a kutyánk, ha szorosabban kötődik hozzánk, a gazdijához Hírek - Címlapon
Jobban alszik a kutyánk, ha szorosabban kötődik hozzánk, a gazdijához
Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában Hírek - Címlapon
Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában