A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről

2023. január 13., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Annie kutyus már nagyon-nagyon öreg volt, amikor előző gazdái leadták a menhelyre. Az állatmentőknek hála azonban újra kiült pofijára a boldog mosoly. Szívmelengető videó! 

„Egy percig sem kételkedtünk abban, hogy képesek leszünk segíteni neki. Fogtunk hát egy kerekes kocsit, amiben kitoltuk az autóig, majd óvatosan betettük. Már akkor látszott rajta, hogy mosolyog” - emlékeztek vissza az idős kutyus megmentői arra a júliusi napra, amikor kivitték a menhelyről. Annie a hazaúton elmajszolt néhány hamburgerpogácsát, ami nemcsak pocakjának, de megtört lelkének is jót tett.

 

Nem tudni, milyen körülmények között élhetett korábban, de maga a tény, hogy megérte a 19 évet, aztán családja beadta a menhelyre, mindenkit megdöbbentett. Szerencsére a The Pawerful Rescue állatmentő szervezet egyik ideiglenes befogadója megpillantotta Annie hirdetését a közösségi médiában, és azonnal jelezte feléjük, hogy ha ki tudják hozni, ő szívesen magához veszi a kisöreget. És így is lett!

 

 

Annie, a 19 éves kutya új otthonában
Annie, a 19 éves kutya új otthonában
Fotó: Facebook/thepawerfulrescue

 

 

Annak ellenére, hogy az állatorvos úgy saccolta, jó, ha egy hónapja van hátra az idős kutyának, Annie a következő hónapokban is aktívan töltötte mindennapjait:

 

Arra törekedtünk, hogy olyan élményeket nyújthassunk neki, melyek éreztetik vele, mennyire szeretjük. Még ha úgy is hittük eleinte, hogy csak pár óra, pár nap, pár hét erejéig biztosíthatjuk ezt számára, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy jól érezze magát.”

 

És Annie az első pillanattól fogva meghálálta a törődést: egyre többet mosolygott, vidáman csóvált és riszált, öregecske tappancsain szinte táncot járt örömében. Akkor vált igazán nyilvánvalóvá befogadója számára, mennyi élet rejlik még az idős kutyusban, amikor új otthona felfedezése közben odasétált az egyik játékos dobozhoz, kivett belőle egy plüss, és elkezdte csócsálni.

 

 

 

 

„Mi meg csak pislogtunk... Jóságos ég, mondtuk magunknak, odanézzetek! Úgy játszik, mint egy kölyökkutya! És folyton azt kérdeztük egymástól, mi jöhet még ezek után?!”

 

Így hát jobbnál-jobb ötletekkel álltak elő, és nemsokára elkészült Annie bakancslistája. Szerettek volna minél több élményt belezsúfolni a hátralévő időbe, hogy jól elkényeztethessék – úgy, ahogy élete 19 éve során talán soha senki nem tette eddig.

 

„Először is egy születésnapi bulival kezdtük. Más kutyusokat is meghívtunk rá, akik Annie-vel együtt örültek a finomságoknak. Volt pancsoló medence és buborékfújó kütyü is, meg minden. Ajándékokkal is megleptük, bár elsőre úgy tűnt, örömében még a csomagolást is megenné...” - mesélték nevetve az állatmentők.

 

 

Annie hercegnő születésnapi bulija - Egy idős kutyus megérdemel minden jót
Annie hercegnő születésnapi bulija - Egy idős kutyus megérdemel minden jót
Fotó: Facebook/thepawerfulrescue

 

 

Aztán jött a karácsony nyáron, majd a Valentin-nap, ahova már többszázan küldtek a kisöregnek ajándékokat. A világ minden tájáról érkeztek a csomagok „Hollandia, Spanyolország, Olaszország... fantasztikus érzés volt megélni mindezt, hogy ilyen sokan ennyi szeretettel halmozták el Annie-t!

 

Az idős kutyák java-része ugyanis, aki hozzánk kerül, régóta elhanyagolt állapotban éli mindennapjait, mi pedig szeretnénk nekik megmutatni, milyen jól is telhettek volna azok az évek.” - mondták el az állatmentők.

 

A szeretet és a kedvesség mindig meghozza a gyümölcsét: egy hónapot jósoltak Annie-nek, ám a 19 éves kutyus még a 20. születésnapját is megünnepelhette néhány hónappal később.

 

 

Karácsony nyáron - Igen, az idős kutyussal ezt is megünnepelték
Karácsony nyáron? Igen, az idős kutyussal ezt is megünnepelték
Fotó: Facebook/thepawerfulrescue

 

 

„Gyakran halljuk az emberektől, hogy képtelenek lennének magukhoz venni egy öreg kutyát. Biztosan összetörné a szívüket. Mi azonban egy dolgot bizton állíthatunk: mindaz az öröm és boldogság, amit általuk kapunk, messze felülmúlja azt a fájdalmat, amit majd érezni fogunk. Már önmagában azt látni, hogy milyen jól érzik magukat nálunk, abszolút megéri az egészet.

 

Annie is nagyon sokat tanított nekünk a bátorságról, és arról, hogy sohasem szabad feladni a reményt – hinnünk kell egy szebb jövőben.”

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/thepawerfulrescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart JULIUS-K9 MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Hírek - Címlapon
Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?
Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát Hírek - Címlapon
Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát