A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges kutyabusszal viszik a kedvenceket kirándulni egy alaszkai kisvárosban

2023. január 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A négylábú utasok lelkesen várják, hogy megérkezzen a busz, és boldogan köszöntik barátaikat. Kalandra fel! 

Hat éve már, hogy egy alaszkai házaspárnak olyan ötlet pattant ki a fejéből, ami a környékükön eddig még senkinek sem jutott eszébe. Otthonuk Skagway településén található, mely fantasztikus lehetőségeket biztosít a kirándulásra, viszont ha hidegre fordul az idő, akkor bizony az embernek nem sok kedve van kimozdulni. Ám a kutyusoknak így is szükségük van a mozgásra, Mo Thompson és férje, Lee pedig ezen szerettek volna segíteni.

 

 

 

 

 

Beszereztek egy minibuszt, és minden hétköznap elindulnak körútjukra, hogy felvegyék a lelkes ebeket, és egy nagy boldog családként járják be a város melletti túraútvonalakat. Ebben nincs is semmi különös. Vagy mégis?

 

Az interneten körbejár ugyanis egy aranyos felvétel, ami azt mutatja be, hogyan is készülnek a kutyusok a kalandra. A megadott időpontban várják otthonuk előtt a kutyabuszt, ami menetrend szerint mindig pontosan érkezik. A négylábúak pedig boldogan pattannak be, és foglalják el megszokott ülőhelyüket.

 

 

@mo_mountain_mutts You guys asked to see the dogs getting on the bus #foryou #dogs #puppybus #alaska ♬ original sound - Mo_Mountain_Mutts

 

 

„Először saját kutyáinkat ültetem be a buszba, aztán elfurikázunk a város egyik végéből a másikba, és szép sorban felszedjük az aznapi kiruccanásra jelentkezőket” - mondta el Mo.

 

Úgy tűnik, az ebek is hamar megtanulták, hogyan működik a rendszer, és izgatottan várják, hogy barátaikkal együtt sétálhassanak, bolondozhassanak egy jó nagyot. Tudják, mi következik, mégis türelmesen utaznak a buszon, ahol a biztonságra ügyelve mindegyikük hámját bekötik a biztonsági övhöz.

 

 

@mo_mountain_mutts What do you guys think of this style of editing this time? #tryingsomethingnew #dogs #alaska #complimentaryliver ♬ original sound - Mo_Mountain_Mutts

 

 

Egyszerre legfeljebb 12 kutyát utazik a buszban, és mindegyikük tudja, melyik az ő helye. Mo és Lee a kutyák személyisége, temperamentuma és kora alapján osztották be, kik ülhetnek egymás mellett. Mivel a kezdetektől fogva így szoktatták négylábú utasaikat, egy rövid üdvözlés és összeszimatolás után egyenesen mennek is a nekik szóló ülésre.

 

Az idősebbek elől szeretnek utazni, a lármás fiatalok pedig hátul, és van egy „kutyapuszi sarok” is, ahova azok huppannak be, akik annyira szeretik egymást, hogy szinte végigpuszizkodják az utat.

 

 

Az alaszkai minibusz és kutyautasai
Az alaszkai minibusz és kutyautasai
Fotó: Facebook/SkagwayDogWalker

 

 

Mindazonáltal rendbontásnak helye nincs, a jó magaviseletért finom falatok járnak, így a kutyusok tudják, hogy bármennyire is izgatottak a közelgő séta miatt, nyugodtan ülnek helyükön, amíg odaérnek, és kiszálláskor sem rongyolnak ki egymás hegyén-hátán, mert csúnyán megsérülhetnének.

 

Minden séta pontos szervezést és tervezést igényel, a kirándulás helyét és időtartamát mindig a csapat összetételéhez igazítják: kölykökkel és idősebbekkel lapos terepre mennek, ha nagyon meleg van, tóparti partit szerveznek, ha viszont jeges terepviszonyok vannak télen, akkor kerülik a dimbes-dombos ösvényeket.

 

 

Csodás helyeket fedeznek fel a kutyusok Alaszkában
Csodás helyeket fedeznek fel a kutyusok Alaszkában
Fotó: Facebook/SkagwayDogWalker

 

 

A 2000 fős kisvárosban hamar híre ment a szolgáltatásnak, jelenleg 40 állandó vendégük van, de olykor újak is beesnek. Természetesen az aktuális csapatot mindig úgy állítják össze, hogy a kutyusok jól kijöjjenek egymással, ezért mindenkinek át kell esnie egy teszten, ahol felmérik temperamentumukat, viselkedésüket és azt is, mennyire szófogadóak. Nemcsak a buszon, hanem sétán is vannak bizonyos szabályok, amiket követniük kell, a résztvevők biztonsága érdekében. A jólneveltség mellett persze bőven jut idő játékra és mókázásra is, hiszen ez a séták fő célja.

 

Csak azok a napok maradnak ki, amikor olyan hóvihar zúdul a vidékre, amelyben még a kutyák is úgy érzik, sokkal jobb otthon, a pattogó tűz mellett melegedni. De aztán a kutyabusz újra száguld – gazdik, kedvencek és a kutyasétáltató házaspár legnagyobb örömére.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/mo_mountain_mutts/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse
Egyszerűen imádják egymást!

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták
Érezni lehetett a teremben, hogy olvadoznak a szívek - annyira édes volt az álmos kiskutya!

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Hírek - Címlapon
Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete? Hírek - Címlapon
Itt valami bűzlik… avagy mit árul el a kutya széklete?