A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon a hős labrador, aki 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után

2022. november 28., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
"Ugatása mindig reményt keltett, a fájdalom és a bizonytalanság pillanataiban pedig vigaszt nyújtott" – Frida a remény szimbólumává vált a 2017-es földrengés után. 13 éves korában kelt át a szivárványhídon. 

"Ugatása mindig reményt keltett, a fájdalom és a bizonytalanság pillanataiban pedig vigaszt nyújtott" - méltatta méltatták Fridát, a hős labradort, amikor 2019-ben, 10 éves korában nyugdíjba vonult.

 

Frida megérdemelte a pihenést: mentőkutyaként rengeteg emberen segített. Nevét 2017-ben az egész világ megismerte: a mexikóvárosi földrengés után segített a mentőcsapatoknak: a romok alól 12 embert mentett meg, valamint 40 holttest megtalálását is neki köszönhették.

 

A 13 éves Frida november közepén kelt át a szivárványhídon – a mexikói haditengerészet közleménye szerint a korából adódó betegségek miatt.

 

 

Frida 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után
Frida 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után
Fotó: time.com

 

 

A haditengerészet szerint Frida fantasztikus kutya volt: kiegyensúlyozott, rettenthetetlen és független, de ugyanakkor kíváncsi, játékos és végtelenül empatikus. Igazi bajtárs!

 

Részt vett a Haiti földrengés utáni mentésben 2010-ben, ahol 12 élő és 12 halott embert talált meg a romok alatt. 2013-ban a PEMEX toronyban történt robbanás után az összedőlt építmény alá temetett emberek felkutatásában segített – 8 holttestet találtak meg a segítségével. 2017 áprilisában a guarandai földcsuszamlás után neki köszönhetően 20 ember holttestét találták meg. A 2017-es Oaxaca államban és Mexikóvárosban történt földrengések utáni mentésben is részt vett: összesen 55 (12 élő és 43 halott) embert talált meg a romok alatt.

 

Frida hős munkája előtt tisztelegve még októberben szobrot is emeltek a haditengerészetnél – a kutya hamvait itt, a szobornál fogják elhelyezni.

 

 

Frida októberben, a tiszteletére emelt szobor leleplezésénél
Frida októberben, a tiszteletére emelt szobor leleplezésénél
Fotó: vallartadaily.com

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
Különleges képzésen vehetett részt a HUNOR mentőkutyás csapata: négy város rombázisát járták végig, mindenütt az volt a cél, hogy fejlesszék a romkutatásban eddig megszerzett jártasságukat. A kutyák és vezetőik tíz napot töltöttek Olaszországban.

„Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál „Még emlékszem az ugatására” – Látogatás a török földrengést túlélő, a magyarok által kimentett kisfiúnál
Hope, a mentőkutya, vezetője Lehoczki László, és Novák Katalin köztársasági elnök tett látogatást annál a török kisfiúnál, aki a magyar mentőknek hála élve kiszabadulhatott a földrengés romjai alól.

Felavatták Mancs szobrát Törökországban Felavatták Mancs szobrát Törökországban
Hősként emlékeznek Törökországban is Mancsra, a hős mentőkutyára.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Reflux kutyáknál – Tünetek, okok, kezelés Hírek - Címlapon
Reflux kutyáknál – Tünetek, okok, kezelés