A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon a hős labrador, aki 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után

2022. november 28., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




"Ugatása mindig reményt keltett, a fájdalom és a bizonytalanság pillanataiban pedig vigaszt nyújtott" – Frida a remény szimbólumává vált a 2017-es földrengés után. 13 éves korában kelt át a szivárványhídon.



 

"Ugatása mindig reményt keltett, a fájdalom és a bizonytalanság pillanataiban pedig vigaszt nyújtott" - méltatta méltatták Fridát, a hős labradort, amikor 2019-ben, 10 éves korában nyugdíjba vonult.

 

Frida megérdemelte a pihenést: mentőkutyaként rengeteg emberen segített. Nevét 2017-ben az egész világ megismerte: a mexikóvárosi földrengés után segített a mentőcsapatoknak: a romok alól 12 embert mentett meg, valamint 40 holttest megtalálását is neki köszönhették.

 

A 13 éves Frida november közepén kelt át a szivárványhídon – a mexikói haditengerészet közleménye szerint a korából adódó betegségek miatt.

 

 

Frida 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után
Frida 12 embert mentett meg a 2017-es mexikóvárosi földrengés után
Fotó: time.com

 

 

A haditengerészet szerint Frida fantasztikus kutya volt: kiegyensúlyozott, rettenthetetlen és független, de ugyanakkor kíváncsi, játékos és végtelenül empatikus. Igazi bajtárs!

 

Részt vett a Haiti földrengés utáni mentésben 2010-ben, ahol 12 élő és 12 halott embert talált meg a romok alatt. 2013-ban a PEMEX toronyban történt robbanás után az összedőlt építmény alá temetett emberek felkutatásában segített – 8 holttestet találtak meg a segítségével. 2017 áprilisában a guarandai földcsuszamlás után neki köszönhetően 20 ember holttestét találták meg. A 2017-es Oaxaca államban és Mexikóvárosban történt földrengések utáni mentésben is részt vett: összesen 55 (12 élő és 43 halott) embert talált meg a romok alatt.

 

Frida hős munkája előtt tisztelegve még októberben szobrot is emeltek a haditengerészetnél – a kutya hamvait itt, a szobornál fogják elhelyezni.

 

 

Frida októberben, a tiszteletére emelt szobor leleplezésénél
Frida októberben, a tiszteletére emelt szobor leleplezésénél
Fotó: vallartadaily.com

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz! Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon
Több magyar csapat is indult az idei Mentőkutya Világbajnokságon, ahova a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. Kutyáink és vezetőik idén is gyönyörűen szerepeltek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén is segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – jelentkezz önkéntesnek! Hírek - Címlapon
Idén is segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – jelentkezz önkéntesnek!
Reflux kutyáknál – Tünetek, okok, kezelés Hírek - Címlapon
Reflux kutyáknál – Tünetek, okok, kezelés